fbpx

Fødsel i Kontrol

– Fødselsforberedelse for dig og din partner.

Fødsel i Kontrol er den ultimative fødselsforberedelse for dig, der vil være klædt 100 % på til fødslen. Vi ved, at fødselsoplevelsen udgør en urokkelig hjørnesten i en kvindes livshistorie og at man som kvinde lever med sine fødsler resten af livet. Ved at være i kontrol under din fødsel vil fødselssmerten blive langt mere håndterbar, fødselsforløbet blive kortere, og iltningen til din baby under fødslen vil forbedres væsentligt. Du vil altså med en Fødsel i Kontrol både kunne optimere din og din babys fødsel og fødselsoplevelse og fremme alle betingelserne for, at fødslen kommer til at forløbe så naturligt og ukompliceret som muligt. Vores Fødsel i Kontrol forløb tilbyder vi både som individuelt forløb over 3 moduler og som hold-undervisning (små hold), hvor de 3 moduler afholdes over samlet set 2 eftermiddage.

Du finder både vores kommende hold samt tider til individuelle forløb ved at følge linket herunder.

Book tid online med det samme

Fødselsforberedelse hos os er for dig, der

 • Er gravid og målrettet vil gå efter en god fødsel for dig og din baby.
 • Ønsker at være godt forberedt, når du om lidt står i en af de største udfordringer i dit liv.
 • Ønsker at få redskaber og teknikker til at kunne håndtere fødselssmerterne.
 • Ønsker at sikre en god iltning til din baby under fødslen.
 • Ønsker at kunne arbejde med veerne og få en hurtigere fødsel.
 • Ønsker at få en god og tryg start derhjemme.

Sine netop kommet hjem med sin datter Rosa 4 timer efter fødslen.

Min første fødsel var lang og smerterfuld, der blandt andet resulterede i et problematisk ammeforløb og ikke mindst frygten for at føde på samme måde igen. Som andengangsfødende havde jeg derfor et stort behov for en tryg og grundig fødselsforberedelse, der kunne give mig redskaberne til og troen på, at jeg sagtens kunne få en anderledes og mere positiv fødselsoplevelse. 

Hos Baby Instituttet fik jeg den fødselsforberedelse, som jeg havde ønsket, at jeg havde fået ved min første fødsel. Jeg fik konkrete smertelindringsteknikker, som jeg brugte allerede fra første ve. Det var både teknikker omkring min vejrtrækning, hvordan jeg kunne bevæge min krop og ikke mindst, hvordan min partner kunne hjælpe mig bedst muligt. De forskellige teknikker hjalp mig hele vejen gennem fødslen og blev mit anker til at forblive rolig og være i smerten på en konstruktiv måde.

Med særlige mentaltrænings-teknikker fik jeg derudover også troen på, at det her kan min krop sagtens klare. Så da første ve kom, glædede jeg mig ligefrem over, at nu skulle jeg føde. Og selvom veerne blev hårdere undervejs havde jeg hele tiden tillid til min krop og dens styrke. Fødslen blev hurtig, nem og ikke mindst en fantastisk “power-oplevelse”, som jeg håber alle fødende får mulighed for at opleve – Sine mor til Rosa

Fordelen ved en Fødsel i Kontrol er

 • Du vil føle dig tryg ved at skulle føde – også selv om du tidligere har haft en dårlig fødselsoplevelse.
 • Du vil have konkrete teknikker til at håndtere fødselssmerterne og til at optimere fødslens forløb.
 • Du vil kunne deltage aktivt i fødslen og vil kunne være til stede i din krop gennem hele processen.
 • Du vil kunne give din baby de allerbedste betingelser under fødslen; at optimere iltningen og dermed minimere din babys stressniveau.
 • Din fødselsledsager vil blive klædt på til at være en god støtte for dig – og slet ikke til at undvære.

Sammensæt selv dit fødselsforberedelseskursus

Hvis du ønsker et individuelt forløb, så skræddersyer vi modulerne, så undervisningen dækker lige præcis jeres behov. Med denne løsning skal I dermed kun forholde jer til hinanden – og ikke til alle mulige andre – og I bliver klædt på til at fungere som et stærkt team under fødslen.

Ønsker du at deltage i forløbet som holdundervisning, så afholder vi alle tre moduler over samlet set 2 gange á 3 timer. Undervisningen foregår torsdag eftermiddage og ligger med 14 dages interval.

MODUL 1: Fødselsmekanismen og vejrtrækning i kontrol

I modul 1 undervises du og din partner i selve fødselsmekanismen og opnår en grundlæggende forståelse for, hvad der sker i og med kroppen under fødslen og for, hvordan fødselsmekanismen understøttes bedst muligt. Undervisningen skræddersyes jeres behov, baggrund, eventuelle tidligere fødselsoplevelse, tanker og bekymringer.

I modul 1 undervises og guides I ligeledes i dybe vejrtrækningsteknikker, der afspænder kroppen, balancerer nervesystemet, smertelindrer og skaber optimal iltning til baby i livmoderen. En vejrtrækning i kontrol er af absolut vigtigste betydning, når du skal føde. Med din vejrtrækning kan du opnå mindst mulig smerteoplevelse under veerne, mest mulig udbytte og afslapning i vepauserne og ikke mindst oplevelsen af at være tilstede i kroppen.

Modul 1 består af skræddersyet undervisning om:

 • Fødslens faser: opstartsfasen, udvidelsesfasen, pressefasen.
 • Hvad er en ve, og hvordan er veerne forskellige igennem fødslen.
 • Din livmoder og hvordan livmoderen arbejder under fødslen.
 • Din krop under fødslen og selve fødselsmekanismen.
 • Dit bækken og din babys rotation ned gennem bækkenets knogler og videre gennem den bløde fødselsvej.
 • Din baby under fødslen og hvordan jordemoderen kan sikre sig, at din baby har det godt.
 • Smertelindringsmuligheder og mulige indgreb under fødslen.
 • Hvordan du holder mentalt fokus i kroppen.

MODUL 2: Oxytocin og smertekontrol

I modul 2 er undervisningen rettet mod smertehåndtering og oxytocin, der er absolut afgørende for fødselsforløbet og fødselsoplevelsen. I får en grundig gennemgang af de mange former for naturlig smertelindring, der kan anvendes både hjemme og på fødestuen. Undervisningen vil denne gang også have et særligt fokus på fødselsledsagerens rolle, så han eller hun bliver den fysiske og psykiske støtte, der er brug for.

Modul 2 giver viden om:

 • Hvordan er det at være i fødsel og hvordan du bevarer den fysiske kontakt med din krop under fødslen.
 • Hvordan du kan kommunikere med din krop, og igennem det du mærker, fremme fødselsprocessen.
 • Den altafgørende rolle kærlighedshormonet oxytocin spiller for din fødsel – og “do’s and dont’s når det gælder en god oxytocin-produktion
 • Alle former for naturlig smertelindring til hele fødselsforløbet
 • Hvilke former for naturlig smertelindring, I med fordel kan bruge derhjemme i fødslens opstart og “how to do it”

Og viden til dig, som partner / fødselsledsager om: 

 • Hvordan du helt konkret støtter den fødende kvinde og hjælper hende med at være tryg og i balance under fødslen
 • Hvilken vigtig rolle du har i at hjælpe den fødende med at have en vejrtrækning i kontrol (jvf modul 1) – og hvordan du gør det
 • Hvordan du bedst roser og opmuntrer under fødslen
 • Hvordan du kan forvente, at den fødende reagerer under veerne og under de forskellige faser i fødslen
 • Hvordan du som partner / fødselsledsager også passer på dig selv under forløbet

MODUL 3: Krops-kontrol og det praktiske omkring fødslen

I modul 3 fokuseres undervisningen på alt det praktiske, der jo også er en del af fødslen – og som det også er vigtigt for en fødselsledsager at vide. Det er også i modul 3, at vi gennemgår konkrete ve- og hvilestillinger samt muligheder for bevægelse til smertelindring samt at fremme babys vej gennem bækkenet. Altså stillinger der hjælper dig med at have kontrol med din krop under fødslen og som gør dig i stand til at arbejde med kroppen frem for mod. Derudover laver vi konkretet øvelser til afspænding af kroppen. I dette modul gennemgår vi også de medicinske muligheder for smertelindring, så du bliver i stand til at træffe et informeret valg omkring smertelindring, hvis du får behov for det.

Modul 3 giver viden om: 

 • Hvordan og hvornår starter fødslen?
 • Hvornår er det tid til at tage på sygehuset?
 • Hvad sker der på fødemodtagelsen?
 • Hvad sker der på fødestuen, og hvordan er den indrettet?
 • Hvem er med til en fødsel?
 • Hvad sker der i timerne efter fødslen?
 • Hjem eller på barselsgangen?
 • Vestillinger og bevægelse
 • Afspænding under fødslen
 • Gennemgang af mulighederne for medicinsk smertelindring

Hvad koster Fødsel i Kontrol?

Som et individuelt forløb koster Fødsel i Kontrol 1.497 kr pr modul á ca 1 time og 25 minutters varighed. Dette er inklusiv et rabatkort på 250 kr til en efterfølgende ammekonsultation / barselsophold. Vi afholder Fødsel i Kontrol både i Kgs Lyngby og online. Et forløb på alle 3 moduler koster 3.997 kr og er inklusiv adgang til vores online rebozo-kursus.

Det er klart, at du og din partner / ledsager vil være allerbedst klædt på til fødslen ved at vælge et forløb med alle moduler, da de er sammensat således, at I når hele vejen omkring men også så I har tid til at træne de forskellige øvelser hjemme mellem modulerne. I får desuden en hjemmeopgave mellem hvert modul, som anvendes til næste undervisnings-gang. Men hvis I blot ønsker et eller 2 moduler, så kan I frit vælge mellem modulerne.

Som holdundervisning koster Fødsel i Kontrol 1.997 kr for ialt 6 timers undervisning. Dette er inklusiv adgang til vores online rebozo-kursus samt et rabatkort på 250 kr til en efterfølgende ammekonsultation / barselsophold.

Danmark Sygeforsikring giver tilskud til jordemoderhjælp. Der gives 30 % i tilskud (max 300 kr) pr modul af individuelle forløb. Man kan samlet modtage 2400 kr til jordemoderhjælp inden for 12 måneder. For fødselsforberedelse på hold gives 150 kr i tilskud pr undervisningsgang.

En god start på amningen er super vigtig

Hvis du ligeledes ønsker at være optimalt klædt på til den bedste ammestart, så tilbyder vi ammeforberedelse både på hold og som individuel undervisning – og vi vil varmt anbefale dig også at investere i dette. Amning er nemlig et helt kapitel for sig, og det betyder uendeligt meget at være velforberedt på amningen, som du og din baby skal igang med lige om lidt.

Du kan læse mere om vores ammeforberedelse her

Kontakt os gerne

Du kan booke tid til Fødsel i Kontrol online med det samme lige her

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på telefon / sms 2277 3571 for at bestille og aftale, hvilken dag du gerne vil modtage undervisningen. Du er også velkommen til at ringe for at høre nærmere.