– Fødselsforberedelse for dig og din partner.

Fødsel i Kontrol er fødselsforberedelse for dig, der vil være klædt rigtig godt på til fødslen. Vi ved, at fødselsoplevelsen udgør en urokkelig hjørnesten i en kvindes livshistorie og at man som kvinde lever med sine fødsler resten af livet. Ved at være i kontrol under din fødsel vil fødselssmerten blive langt mere håndterbar, fødselsforløbet blive kortere, og iltningen til din baby under fødslen vil forbedres væsentligt. Du vil altså med en Fødsel i Kontrol både kunne optimere din og din babys fødsel og fødselsoplevelse og fremme alle betingelserne for, at fødslen kommer til at forløbe så naturligt og ukompliceret som muligt. Vores Fødsel i Kontrol forløb tilbyder vi som individuelle forløb over 3 moduler.

Fødsel i Kontrol-metoden lærer dig, ud fra  håndgribelige øvelser, at gode betingelser for at mestre smertekontrol, muskelkontrol og tankekontrol, således at du kan håndtere veer, smerte, fødslens udvikling samt valg og informationer undervejs i fødslen på en optimal, tryg og rolig måde.

Vores vejrtrækningsteknikker er et gennemgående tema og noget, vi øver undervejs i forløbet. Det er teknikker, der afspænder kroppen, balancerer nervesystemet, smertelindrer og skaber optimal iltning til baby i livmoderen. En vejrtrækning i kontrol er af absolut vigtigste betydning, når du skal føde. Med din vejrtrækning kan du opnå smertekontrol og dermed mindst mulig smerteoplevelse under veerne, mest mulig udbytte og afslapning i vepauserne og ikke mindst oplevelsen af at være tilstede i kroppen.

Din fødselspartner er en del af fødselsforberedelsen, så I bliver et føde-team, der går ind i fødslen med den samme viden og forståelse samt redskaber til at håndtere det, I måtte møde undervejs. Fødselsforberedelsen er en blanding af teori, vejrtrækningsøvelser og praktiske øvelser, som klæder jer på både mentalt og fysisk til at gå ind i fødslen med glæde og parathed.

Undervisningen skræddersyes altid efter jeres behov, baggrund, eventuelle tidligere fødselsoplevelse, tanker og bekymringer.

Du finder vores tider til individuelle forløb, ved at følge linket herunder.

Book tid online med det samme ⇒

MODUL 1: Fødselsmekanismen, smertekontrol og muskelkontrol

I modul 1 får I introduktion til Fødsel i Kontrol-metoden, og I undervises i smertekontrol, muskelkontrol og tankekontrol, der er de tre elementer, metoden bygger på. Herudover undervises du og din partner i selve fødselsmekanismen og opnår en grundlæggende forståelse for, hvad der sker i og med kroppen under fødslen og for, hvordan fødselsmekanismen understøttes bedst muligt.

I modul 1 starter vi også op med undervisning i dybe vejrtrækningsteknikker, der er gennemgående for hele forløbet.

På Modul 1 vil I:

 • Lære om fødslens fysiologi, herunder hormoner, nervesystem og bækkenets rolle under fødslen
 • Få viden om fødslens faser og babys rotation gennem bækkenet
 • Få redskaber til at håndtere fødslens første fase – latensfasen
 • Få informationer om jeres valg og muligheder omkring fødested – hjemmefødsel, klinik eller hospital
 • Lære Fødsel i Kontrol-metodens åndedræt
 • Lære Fødsel i Kontrol-metodens muskelkontrol
 • Få vigtig viden om din bækkenbund samt om bristninger og forebyggelse heraf
 • Begynde at arbejde med dit “føde-rum” og din oxytocin-liste og opstarte reflektions-arbejde om, hvad den gode fødsel er for dig

MODUL 2: Oxytocin, rebozo og tankekontrol

I modul 2 arbejder vi videre med Fødsel i Kontrol-metoden og forståelse af fødslens fremgang og udvikling. I får en grundig gennemgang af de mange former for naturlig smertelindring, der kan anvendes både hjemme og på fødestuen. Undervisningen vil denne gang også have et særligt fokus på fødselsledsagerens rolle, så han eller hun bliver den fysiske og psykiske støtte, der er brug for.

På Modul 2 vil I:

 • Lære rebozo til fødsel
 • Lære rebozo til at lindre graviditets-gener
 • Lære rebozo til at modne frem til fødslen
 • Lære Fødsel i Kontrol-metodens tankekontrol
 • Lære at forene de tre elementer i Fødsel i Kontrol-metoden og på den måde at kunne smertehåndtere og arbejde MED dine veer
 • Lære gode ve-stillinger
 • Opnå en dybere forståelse for, hvordan det er at være i fødsel og hvordan du bevarer den fysiske kontakt med din krop under fødslen.
 • Lære hvordan du kan kommunikere med din krop, og igennem det du mærker, fremme fødselsprocessen.
 • Få viden om den store rolle kærlighedshormonet oxytocin spiller for din fødsel – og “do’s and dont’s når det gælder en god oxytocin-produktion
 • Få viden om alle former for naturlig smertelindring til hele fødselsforløbet
 • Få viden om hvilke former for naturlig smertelindring, I med fordel kan bruge derhjemme i fødslens opstart og “how to do it”
 • Få viden og information om, hvis fødslen ændres til et kejsersnit undervejs

Og viden til dig, som partner / fødselsledsager om: 

 • Hvordan du støtter den fødende kvinde og hjælper hende med at være tryg og i balance under fødslen
 • Hvilken vigtig rolle du har i at hjælpe den fødende med at have en vejrtrækning i kontrol (jvf modul 1) – og hvordan du gør det
 • Hvordan du bedst roser og opmuntrer under fødslen
 • Hvordan du kan forvente, at den fødende reagerer under veerne og under de forskellige faser i fødslen
 • Hvordan du som partner / fødselsledsager også passer på dig selv under forløbet

MODUL 3: Presseperioden, vejrtrækning og fødselsmodning

I modul 3 vil der være fokus på den sidste del af fødslen. Vi gennemgår pressefasen og du vil lære den vejrtrækning, du skal bruge i selve denne fase. På modul 3 har vi også fokus på dybdegående information om igangsættelse og andre tilbud, I kan møde undervejs i graviditeten og fødslen. Herudover gennemgår vi moderkagens fødsel og tilbuddet om k-vitamin til baby efter fødslen.

På Modul 3 vil I: 

 • Lære stillinger til presseperioden
 • Få viden og information om moderkagens fødsel, herunder tilbud om syntocinon og risici, virkning og bivirkninger heraf
 • Få viden og information om K-vitamin til baby efter fødslen
 • Få strategier til at håndtere det, du eventuelt er bange for i forbindelse med at skulle føde
 • Få viden og information om igangsættelse af fødslen. Herunder også hvad I selv kan gøre frem mod fødslen for at modne naturligt og klargøre til fødsel
 • Færdiggøre oxytocin-liste og dit føderum
 • Blive helt i stand til at mestre Fødsel i Kontrol-metoden og på den måde være klar til at gå ind i fødslen med glæde og parathed

Hvad koster Fødsel i Kontrol?

Som et individuelt forløb koster Fødsel i Kontrol 1.497 kr pr modul á ca 1 time og 30 minutters varighed. Vi afholder Fødsel i Kontrol både i Kgs Lyngby og online. Et forløb på alle 3 moduler koster 3.997 kr og er inklusiv adgang til vores online rebozo-kursus.

Vi mener naturligvis, at du og din partner / ledsager vil være allerbedst klædt på til fødslen ved at vælge et forløb med alle moduler, da de er sammensat således, at I når hele vejen omkring men også så I har tid til at træne de forskellige øvelser hjemme mellem modulerne. I får desuden en hjemmeopgave mellem hvert modul, som anvendes til næste undervisnings-gang. Men hvis I blot ønsker et eller 2 moduler, så kan I frit vælge mellem modulerne.

Danmark Sygeforsikring giver tilskud til jordemoderhjælp og deltagelse i fødselsforberedelse.  Der gives 50 % i tilskud (max 300 kr) pr modul af individuelle forløb. Man kan samlet modtage 3000 kr til jordemoderhjælp inden for 12 måneder. For fødselsforberedelse på hold gives 150 kr i tilskud pr undervisningsgang.

En god start på amningen er vigtig

Hvis du ligeledes ønsker at være optimalt klædt på til din ammeopstart, så tilbyder vi ammeforberedelse både på hold og som individuel undervisning. Amning er et helt kapitel for sig, og det er vores erfaring, at det betyder meget at være forberedt på amningen, som du og din baby skal igang med lige om lidt.

Du kan læse mere om vores ammeforberedelse her ⇒

Kontakt os gerne

Du kan booke tid til Fødsel i Kontrol online med det samme lige her ⇒

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os på telefon / sms 2277 3571 for at bestille og aftale, hvilken dag du gerne vil modtage undervisningen. Du er også velkommen til at ringe for at høre nærmere.