Fødsel i Kontrol – smertekontrol, muskelkontrol og tankekontrol.

– Fødselsforberedelse for dig og din partner.

OPDATERING 16/3 2020: Som følge af myndighedernes udmeldinger omkring mindskelse af smitte holder vi al fødselsforberedelse online indtil efter d 30/3. Vi har har sat prisen ned til 497 kr pr modul for online fødselsforberedelse

Fødsel i Kontrol er den ultimative fødselsforberedelse for dig, der vil være klædt 100 % på til fødslen. Vi ved, at fødselsoplevelsen udgør en urokkelig hjørnesten i en kvindes livshistorie og at man som kvinde lever med sine fødsler resten af livet. Ved at være i kontrol under din fødsel vil fødselssmerten blive håndterbar, fødselsforløbet blive kortere, og iltningen til din baby under fødslen vil forbedres væsentligt. Du vil altså med en fødsel i kontrol både kunne optimere din og dit babys fødsel og fødselssoplevelse.

OBS: Af hensyn til myndighedernes tiltag for at mindske smittespredning af coronavirus holder vi pt al fødselsforberedelse online. Da vi ved, at mange har fået aflyst planlagt fødselsforberedelse, har vi valgt at tilbyde vores Fødsel I Kontrol til halv pris, så flest muligt kan få glæde af det.

Prisen er således 497 kr / modul.

Fødselsforberedelse hos os er for dig, der

 • Er gravid og målrettet vil gå efter en god fødsel for dig og din baby.
 • Ønsker at være godt forberedt, når du om lidt står i en af de største udfordringer i dit liv.
 • Ønsker at få redskaber og teknikker til at kunne håndtere fødselssmerterne.
 • Ønsker at sikrer den bedste iltning til din baby under fødslen.
 • Ønsker at kunne arbejde med veerne og få en hurtigere fødsel.
 • Ønsker at få en god og tryg start derhjemme.

Sine netop kommet hjem med sin datter Rosa 4 timer efter fødslen.

Min første fødsel var lang og smerterfuld, der blandt andet resulterede i et problematisk ammeforløb og ikke mindst frygten for at føde på samme måde igen. Som andengangsfødende havde jeg derfor et stort behov for en tryg og grundig fødselsforberedelse, der kunne give mig redskaberne til og troen på, at jeg sagtens kunne få en anderledes og mere positiv fødselsoplevelse. 

Hos Baby Instituttet fik jeg den fødselsforberedelse, som jeg havde ønsket, at jeg havde fået ved min første fødsel. Jeg fik konkrete smertelindringsteknikker, som jeg brugte allerede fra første ve. Det var både teknikker omkring min vejrtrækning, hvordan jeg kunne bevæge min krop og ikke mindst, hvordan min partner kunne hjælpe mig bedst muligt. De forskellige teknikker hjalp mig hele vejen gennem fødslen og blev mit anker til at forblive rolig og være i smerten på en konstruktiv måde.

Med særlige mentaltrænings-teknikker fik jeg derudover også troen på, at det her kan min krop sagtens klare. Så da første ve kom, glædede jeg mig ligefrem over, at nu skulle jeg føde. Og selvom veerne blev hårdere undervejs havde jeg hele tiden tillid til min krop og dens styrke. Fødslen blev hurtig, nem og ikke mindst en fantastisk “power-oplevelse”, som jge håber alle fødende får mulighed for at opleve – Sine mor til Rosa

Fordelen ved en Fødsel i Kontrol er

 • Du vil føle dig tryg ved at skulle føde – også selv om du tidlere har haft en dårlig fødselsoplevelse.
 • Du have konkrete teknikker til at kunnne håndtere fødselssmerterne og til at optimere fødslens forløb.
 • Du vil kunne deltage aktivt i fødslen og vil kunne være til stede i din krop gennem hele processen.
 • Du vil kunne give din baby de allerbedste betingelser under fødslen; at optimere iltningen og minimere din babys stressniveau.
 • Din fødselsledsager vil blive klædt på til at være en god støtte for dig – og slet ikke til at undvære.

Sammensæt selv dit fødselsforberedelseskursus

Undervisning gives individuelt til dig og din partner af over en, to eller tre gange – vi har også fyraftens-tider. Hos os skal I kun forholde jer til hinanden – og ikke til alle mulige andre – og I bliver klædt på til at fungere som et team under fødslen.

Modulerne kan sammesættes, så undervisningen dækker lige bestemt jeres behov.

MODUL 1: Tankekontrol – del 1

Tankekontrol vil sige, at du har kontrol over dine tanker, hvilket i vid udstrækning betyder, at du ved, hvad der kommer til at ske, og hvad du kan forvente. Derudover trænes du i at holde dit mentale fokus i kroppen og ikke i det, der sker eller ikke sker omkring dig.

Modul 1 (omkring 1 time) giver viden om:

 • Fødslens faser: opstartsfasen, udvidelsessfasen, pressefasen.
 • Hvad er en ve?
 • Grundlæggende viden om kroppens opbygning og fødselsmekanismen.
 • Din baby under fødslen og hvordan jordemoderen kan sikre sig, at din baby har det godt.
 • Smertelindringsmuligheder og mulige indgreb under fødslen.
 • Hvordan du holder mentalt fokus i kroppen.

MODUL 2: Tankekontrol – del 2

I tankekontrol del 2 er undervisningen rettet mod at få kontrol over dine følelser, så de ikke løber af sted med dig under førløbet. Undervisningen vil også have fokus på fødselsledsagerens rolle, så han eller hun bliver den psykiske støtte, der er brug for.

Modul 2 (omkring 1 time) giver viden om:

 • Hvordan er det at være i fødsel og hvordan du bevarer den fysiske kontakt med din krop under fødslen.
 • Hvordan du kan kommunikere med din krop, og igennem det, du mærker fremme fødselsprocessen.
 • Hvordan du får kontrol over dine bekymringer, din fødselsangst eller panikangst.
 • Hvordan du får kontrol over dine følelser i forhold til tidligere fødselsforløb og fødselsoplevelser.

MODUL 3: Smerte- og muskelkontrol

Smertekontrollen er baseret på, at du gennem vejrtrækningen frigiver kroppens egne smertestillende stoffer. Muskelkontrol betyder, at du har kontrol over de muskler i din krop, som henholdsvis fremmer og hæmmer fødslen. Muskelkontrol har i vid udstærkning at gøre med, om du arbejder med det, der sker i kroppen under fødslen og giver slip. Få, simple øvelser giver dig kontrol over vejrtrækningen og musklerne under din fødsel.

Modul 3 (omkring 1 time) består af 2 øvelser: 

 • Fødselsfremmende muskelafslappende teknik
 • Effektiv smertelindrende vejrtrækningsteknik

MODUL 4: Kontrol over situationen derhjemme

I modsætning til tidligere sendes nybagte forældre i dag hjem fra hospitalet blandt andet før amningen er etableret. Med dette undervisningsmodul tilbyder vi dig den viden, der sikrer dig, at du ved, hvad du skal reagere på derhjemme, og hvorledes du forbereder dig bedst på den første vigtige tid med din nyfødte – inkl. viden om amning.

Modul 4 (omkring 1 time) giver dig viden om:

 • Grundlæggende teoretisk viden om amning.
 • Dit barns fundament og den første tid derhjemme – hvad skal du være opmærksom på og reagere på og hvordan. Herunder det nyfødte barns tegn på trivsel og mistrivsel.
 • Hvordan du skaber en velfungerende hverdag, hvor i bliver et velfungerende team.

Din investering for en fødsel i kontrol

Din investering for fødsel i kontrol er 997 kr  497 kr pr modul.Vi tager imod betalingskort og mobilepay (men ikke kontant betaling).

Du kan vælge mellem modulerne. Modul 3 kan ikke stå alene uden et af de teoretiske moduler. Nogle gange han et modul tage længere tid end 1 time og andre gange kan modulet gøres lidt kortere, afhængig af individuelle forhold.

Danmark Sygeforsikring giver tilskud til jordemoderhjælp. Der gives 30 % i tilskud (max 300 kr) per konsultation. Man kan samlet modtage 2400 kr til jordemoderhjælp   inden for 12 måneder.

Kontakt os gerne

Ring til os på telefon 2277 3571 for at bestille og aftale, hvilken dag du gerne vil modtage undervisningen. Du er også velkommen til at ringe for at høre nærmere.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@babyinstituttet.dk