Søvn baby → Vidensunivers, for dig der vil vide mere om søvn

Baby Instituttets vidensunivers om søvn hos babySøvn og baby tænker man er en og samme ting. I hvert fald at søvn til en baby kommer rimeligt meget af sig selv. Men det er for de fleste babyer slet ikke tilfældet. Faktisk er søvn det forældre kæmper mest med og i længst tid. Derfor velkommen til en verden af viden og inspiration for dig der ønsker at vide mere om din babys søvn. Du kan blive klogere uanset om din baby sover godt eller er en af dem der sover knap så godt, eller sover virkelig dårligt. Og uanset om din baby måske stadig ligger inde i livmoderen, er helt ny eller allerede har flere måneder eller år på bagen.

Alt, hvad du læser, er skrevet af Baby Instituttets sove-jordemødre med stor teoretisk viden om søvn og endnu større praktisk erfaring med småbørn og søvn. Både hvordan søvnen etableres og hvordan den fastholdes eller læres hvis det et gået helt i hårdknude. Se dig omkring og find den viden du søger eller gå til menuen og lad dig inspirere.

Sover din baby (ikke) som en baby?

Kender du ordsproget at man sover som en baby? Måske du allerede, som os, har erfaret at rigtig mange babyer på ingen måde gør det. Måske du også har undret dig over, hvordan ordsproget overhovedet er opstået. Søvn er noget af det der fylder allermest hos rigtig mange familier med en baby i huset. Både fordi barnet sover ALT for lidt og fordi søvn ofte er en svær mangelvare som forælder. Faktisk er det sådan, at søvnproblemer er tidsrøver nummer 1 for forældre med små børn.

Det er særligt stressende, fordi det barn der sover alt for lidt ofte er pylret og mere krævende at være sammen med end det samme barn, når han eller hun er udhvilet. Vi ved også, at det barn, der sover godt, langt bedre vil kunne klare de stressfaktorer, en helt almindelig baby-dagligdag indeholder. Dit barn vil med mere god søvn og nok af den være mere glad, mere tilfreds og hente mere læring.

Søvn er er gave at give sine børn med sig

På samme måde vil fysisk ubehag fra kroppen, store følelser og de udviklingsmæssige spring (tigerspringene), der kommer og går i din babys liv, gå lettere for et barn, der sover godt og sover nok. Og den mor, der får tilpas med søvn, vil uden tvivl være en bedre udgave af sig selv, sjovere at være sammen med for sin baby, for sig selv, for sin partner og for resten af familien.

Men fat mod, her kan du hente en masse værdifuld viden om søvn, der vil gøre dig meget klogere på din babys søvn – eller mangel på samme. Universet er ganske nyt – og derfor stadig under opbygning. Opbygningen sker i det omfang, som vi har tid til at føje nye artikler til. Har du et ønske til en ny artikel er du velkommen til at sende os en SMS på 22 77 10 70. Det er en direkte linie til Karen Kildahl, vores sove-jordemoder.                                             

 

For dig der ønsker vores hjælp til mere og bedre søvn…

Har dit barn (og du) problemer med søvnen og vil du gerne høre, hvordan vi kan hjælpe, så er du velkommen til at slå på tråden til Karen, for en uforpligtende samtale. Du kan også sende SMS om, at du gerne vil ringes op om søvn, så ringer hun til dig så hurtigt hun kan.

Du kan også læse om vores “Søvn i Babysteps” forløb og om vores Søvn i Babysteps (SIB) metode.

God læselyst!

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.