Søvn baby → Vidensunivers, for dig der vil vide mere om søvn

Søvn og baby tænker man er en og samme ting – i hvert fald at det kommer rimeligt meget af sig selv, hvad det ofte ikke er tilfældet. Derfor velkommen til en verden af viden og inspiration for dig der ønsker at vide mere om søvn hos baby uanset om din baby er helt ny eller allerede har nogle måneder på bagen.

Alt, hvad du læser, er skrevet af fagpersoner med stor teoretisk viden og praksisk erfaring. Se dig omkring og find den viden du søger eller gå til menuen og lad dig inspirere.

Sover din baby (ikke) som en baby?

Kender du ordsproget at man sover som en baby – måske du allerede, som os, har erfaret at rigtig mange babyer på igen måder gør det (og måske du også har undret dig over hvordan ordsproget overhovedet er opstået). Søvn er noget af det der flyder allermest hos rigtig mange familier med en baby i huset, både fordi at barnet sover ALT for lidt og fordi at søvn er en svær mangelvare som forælder. Faktisk er det sådan, at søvnproblemer er tidsrøver nummer 1 for forældre med små børn.

Det barn, der sover godt, vil bedre kunne klare de stressfaktorer, en helt almindelig baby-dagligdag indeholder. Dit barn vil være mere glad, mere tilfreds og hente mere læring, når han eller hun er udhvilet. Fysisk ubehag fra kroppen, store følelser og de udviklingsmæssige spring (tigerspringene), som kommer og går i din babys liv, vil gå lettere for et barn, der sover godt og sover nok. Og den mor, der får tilpas med søvn, vil uden tvivl være en bedre udgave af sig selv, sjovere at være sammen med for sin baby, for sig selv, for sin partner og for resten af familien.

Men fat mod, her kan du hente en masse værdifuld viden om søvn, der vil gøre dig meget klogere på din babys søvn – eller mangel på samme. Universet er ganske nyt – og derfor stadig under opbygning, hvilket sker i det omfang som vi har tid til at føje nye artikler til.

Du kan også læse om vores “Lær din baby at sove metode” og vores Lær din baby at sove kurser.

God fornøjelse.

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.