fbpx

Søvn baby → Vidensunivers, for dig der vil vide mere om søvn

Baby Instituttets vidensunivers om søvn hos babySøvn og baby tænker man er en og samme ting. I hvert fald at søvn kommer til en baby rimeligt meget af sig selv. Men det er for mange babyer slet ikke tilfældet. Faktisk er søvn det forældre kæmper mest og i længst tid med. Derfor velkommen til en verden af viden og inspiration for dig der ønsker at vide mere om din babys søvn. Du kan blive klogere uanset om din baby sover godt eller er en af dem der sover knap så godt, eller sover virkelig dårligt. Eller om din baby måske stadig ligger inde i livmoderen, er helt ny eller allerede har flere måneder eller år på bagen.

Alt, hvad du læser, er skrevet af Baby Instituttets sove-jordemødre med stor teoretisk viden om søvn og endnu større praktisk erfaring med småbørn og søvn. Både hvordan søvnen etableres og hvordan den fastholdes eller læres hvis den et gået helt i hårdknude. Se dig omkring og find den viden du søger eller gå til menuen og lad dig inspirere.

Sover din baby (ikke) som en baby?

Kender du ordsproget at man sover som en baby? Måske du allerede, som os, har erfaret at rigtig mange babyer på ingen måde gør det. Måske du også har undret dig over, hvordan ordsproget overhovedet er opstået. Søvn er noget af det der fylder allermest hos rigtig mange familier med en baby i huset. Både fordi barnet sover ALT for lidt og fordi søvn ofte er en svær mangelvare som forælder. Faktisk er det sådan, at søvnproblemer er tidsrøver nummer 1 for forældre med små børn.

Det er særligt stressende, fordi et barn der sover alt for lidt ofte er pylret og mere krævende at være sammen med end det samme barn, der er udhvilet. Vi ved også, at det barn, der sover godt, langt bedre vil kunne klare de ting og stressfaktorer, en helt almindelig baby-dagligdag indeholder. Dit barn vil med mere god søvn og nok af den være mere glad, mere tilfreds og kunne hente mere læring.

Men fat mod, her kan du hente en masse værdifuld viden om søvn, der vil gøre dig meget klogere på din babys søvn – eller mangel på samme. Du kan se en oversigt over alle de soveproblemer en baby eller et mindre barn kan være plaget af, herunder mareridt, soveskræk og night terror. Ligesom du kan finde artikler om alle de mere almindelige problemstillinger en baby – og forældre – kan bakse med i forhold til søvnen herunder problemer med at falde i søvn, problemer med at blive i søvnen, powernaps og babyer der står (alt) for tidligt op og de tilstande der kan udfordre søvnen; smerte, store oplevelser og de udviklingsmæssige ryk et barn tager.

Søvn er en gave at give sine børn med sig

Der er ingen tvivl om at alle tilstande, der kommer og går i en babys liv, vil gå lettere for et barn, der sover godt og sover nok. Og den mor og far, der får tilpas med søvn, vil uden tvivl være en bedre udgave af sig selv, være sjovere at være sammen med for sit barn, for sig selv, for sin partner og for resten af familien.

For dig der ønsker viden om vores Søvn i Babysteps

Måske du er havnet her i vores soveunivers fordi du søger viden om vores Søvn i Babysteps, hvor du på en kærlig og omsorgsfuld måde lærer din baby søvnens kunst; falde i søvn, sove og at kunne lide det.

Herunder ser du vores sove-jordemoder Karen Kildahl. Karen arbejder udelukkende med småbørn & søvn. Hun er også forfatter til en stor del af artiklerne om søvn her på sitet. Det er også hende du vil møde, der kan hjælpe dig og din baby til mere og bedre søvn, hvis du booker en online samtale om dit barns søvn. Eller tilmelder dig (og din baby) vores Søvn i Babystep online holdforløb, der starter den første torsdag i måneden eller vores Søvn i Babystep individuelle onlineforløb, der starter med det samme. Du kan se hvem Karen er og høre en masse om søvn via vores instagram profil @sund_soevn.

Karen Kildahl

Karen Kildahl, søvnvejleder

God læselyst!

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.