Søvn i Babysteps – for dig, der har et barn der IKKE bare sover, men virkelig godt kunne tænke dig at dit barn fik mere søvn.

Søvn i Babysteps har hjulpet et utal af børn (og deres forældre) til mere og/eller bedre søvn, så skal du med på holdet, så kan det lige om lidt blive din baby. Søvn i Babysteps er for dig, der gerne vil give dit barn mere eller bedre søvn, på en måde hvor dit barn i små (eller store) skridt, skridt for skridt når i mål med søvnen.

Det er helt okay, at du har prøvet alverdens forskellige sove-ting og tiltag, inden I går i gang med vores Søvn i Babysteps forløb. Det er du ikke den første der har, da man selvsagt gør alt for at få det med søvnen til at fungere. Metoden virker alligevel. Har du ikke prøvet en masse andet, så lad være med at gøre det og gå istedet for direkte til dette, der har virket for et utal af babyer og deres forældre før din baby og dig.

Er en enkelt samtale nok eller har jeg brug for et forløb?

Som udgangspunkt er et forløb altid vores anbefaling, da forløbet tager jer igennem dagslure, putning, fastholdelse af søvnen i dagtid, aftensænkning, aftenritualer, aftenputning, fastholdelse af søvnen om natten og forlængelse af søvnen om morgenen. For slet ikke at tale om reguleringen af døgnrytme ifht mad og søvn. Stort set alle familier har glæde af, at vi følger dem over 5 uger, frem for at vi ses en enkelt gang, da vi på denne måde ser hinanden både når udviklingsspringene raser, når noget lykkes og når det er svært (institutionsstart, tænder, sygdom). På den måde får man råd til resten af barndommen med søvn og ikke kun et øjebliksbillede. Der kan dog være enkelte situationer, hvor en enkelt konsultation er nok. Særligt hvis man kun har udfordringer med en enkelt ting. Hvis du ønsker at vide mere om Søvn i Babysteps så kan du melde dig til et af vores online informationsmøder. Her kan du møde Karen, og høre hende fortælle om forløbet. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål, så du kan vurdere hvad der er bedst for netop jeres situation.

Meld dig til online informationsmøde om Søvn i Babysteps her ⇒

Hvor gammel skal min baby være?

Er dit barn ældre end 14 mdr. kan du booke en online individuel samtale med Karen af én times varighed til at rette op på det som er problemet hjemme hos jer. Det kan handle om middagsluren, aftenputningen eller opvågninger om natten. Har du et barn under 14 mdr anbefaler vi oftest forløbet “Søvn i babysteps” som vi afholder gratis online informationsmøder om ca en gang om ugen. Forløbet egner sig særligt til børn i alderen 2-14 mdr.

Hvilke sove-udfordringer Søvn i Babysteps virker på.

Vi har hjulpet babyer til mere og bedre søvn siden vi åbnede Baby Instituttet og Det Private Barselshotel i 2009. Vi har både hjulpet nyfødte med at få en god døgnrytme og børn helt op i 2-3 års alderen med at sove bedre. Deres forældre er kommet til os med forskelige problemstillinger, og måske du kan kende dit barn i nogle af de udfordringer, andre er kommet til os med (og har fået hjælp til).

 • Det kan være, at dit barn overhovedet ikke kan finde ud af at falde i søvn. Måske det lige går, hvis din baby er i dine arme, har brystvorten i munden eller vugges, hoppes på bold eller i slyngevugge eller skal gåes rundt med i bæresele eller i barnevognen under hele søvnen. Måske din baby er afhængig af den hjælp, du giver eller af at have brystvorten i munden og kan kun sove sådan. 
 • Det kan også være, at din baby kun kan sove korte lure på 20-45 minutter ad gangen og derefter har meget svært ved at komme videre i søvnen eller måske slet ikke lykkes med det. Det kan give en pylret og træt baby og et uhensigtsmæssigt mønster med for lidt søvn på daglig basis og sjatspisning, et mønster der kan være svært at bryde.
 • Det kan også være, at din baby har svært ved at sove nok i løbet af dagen, og derfor er så træt om aftenen, at han eller hun faktisk sover godt og fint i løbet af natten. Ikke fordi din baby egentlig har lært at sove, men fordi din baby ikke fysisk kan mere. Din baby går simpelthen omkuld af udmattelse, når han eller hun (endelig sover). Ulempen ved det er, at der skal mere og mere til, for at dit barn kan blive udmattet nok til at kunne sove.  Du har måske oplevet, at sengetidspunktet rykker sig til senere og senere og/eller der bliver længere mellem lurerne.
 • Din baby vågner et utal af gange i løbet af søvnen, så det faktisk kræver en forælder under hele søvnen at holde dit barn sovende. Meget anstrengende og med en kraftig tendens til, at der skal mere og mere til, både for at få ens baby til at falde i søvn og til at blive i søvnen til han eller hun er udhvilet. Der ses især en forværring ved hvert udviklingsspring og også ved sygdom. Så det med søvnen bliver gradvist forværret.
 • Din baby døjer med noget fysisk, det kan være luftgener, refluks eller andet, der gør søvnen meget vanskelig. Du tænker måske, at du alligevel ikke kan gøre meget ved søvnen, så længe din baby har det så dårligt som nu, men faktisk er det noget at det bedste du kan, fordi søvn har en absolut helbredende eller lindrende effekt på stort set alle dårligdomme, sygdomme og tilstande.

Er din baby udfordret på søvnen, så er du velkommen til at høre, hvad vi kan gøre for din baby – og dig. For tro os, vi har virkelig set det meste (vi vil næsten mene alt). Du kan tilmelde dig vores informationsmøde om Søvn i Babysteps, hvor du kan møde Karen og høre hvilke erfaringer vi har med lige netop det din baby og du kæmper med, og hvordan vi kan hjælpe dig.

Meld dig til online informationsmøde om Søvn i Babysteps her ⇒

Der er nemlig ikke noget, der vil glæde os mere end at hjælpe dit barn (og dig) til mere søvn, da søvn er grundlaget for fysisk, følelsesmæssig og mental sundhed. Derfor ønsker vi, at søvnen kommer til at lykkes for alle – det er både en gave på daglig basis for barnet (og resten af familien), men også en gave at give sit barn med sig i livet. Især i et samfund, hvor vi er meget “online” og “på”, er god og nok søvn en forudsætning for et godt liv.

Hvad Søvn i Babysteps kan gøre for jer

Søvn i Babysteps er for dig, der er frustreret over at have et barn, der ikke bare sover – og som er på udkig efter en effektiv MEN kærlig måde at lære din baby at sove på.

 • Er du bekymret for din babys søvn eller mangel på samme, så kan Søvn i Babysteps ændre på det ved at give dig redskaber til at kunne give din baby mere og bedre søvn.
 • Lever du med natteroderi – og ikke for at more sig, så vil Søvn i Babysteps TRIN for TRIN klæde dig og din baby på til gode nætter med mere og bedre søvn.
 • Er din baby en af dem der står ALT for tidligt op og derved mister rigtig meget af den sunde REM søvn der burde ligge sidst på natten og først på morgenen, så er Søvn i Babysteps lige noget for dig – og din baby. Forløbet vil nemlig vise din baby og dig vejen til mere morgensøvn.
 • Mærker du på din babys humør, på egen krop og på parforholdet (og måske også på ældre søskende, der bliver forsømt), hvordan for lidt og afbrudt søvn tærer på jer, så vil Søvn i Babysteps kunne hjælpe dig, på samme måde som andre er blevet hjulpet til mere og bedre søvn.
 • Ønsker du at lære din baby god søvn og tage udfordringer med søvnen i opløbet (der desværre har en tendens til at blive værre, selv når man tror at de ikke kan det), så vil Søvn i Babysteps kunne vende den situation I står i lige nu med søvnen, så du og din baby kan høste alle de fordele, som mere og bedre søvn altid vil give.
 • Ønsker du at din tid som børnefamilie skal handle om andet og mere end at putte børn og gå glip af voksentid og parforhold. Så lær dit barn i babysteps, selv at finde søvnen. Dette giver frihed og trivsel til både barnet som lærer at forbinde søvn med noget rart og forældrene som får mere overskud. 
 • Søger du en teknik som flytter barnet hurtigt nok til at der er udvikling, men ikke så hurtigt at det involverer en masse gråd. Så er Søvn i Babysteps lige noget for dig

Har du spørgsmål til kurset, til metoden, til hvordan vi kan hjælpe din baby, så skynd dig at tilmeld dig et af vores online informationsmøder, hvor du kan stille spørgsmål og møde Karen.

Meld dig til online informationsmøde om Søvn i Babysteps her ⇒

Hvorfor har mange babyer problemer med at sove?

Den første uge eller to vil de fleste nyfødte babyer så godt som falde i søvn af sig selv. MEN i takt med, at ens baby bliver kraftfuld, vågen og mere bevidst, bliver det ofte sværere for din baby at falde i søvn. Der vil ofte skulle gøres noget for at få barnet til at sove:

 • Som at din baby ammes i søvn – og brystvorten listes ud når din baby sover tungt.
 • Som at din baby holdes i dine arme eller at din baby ligger på dig og sover.
 • Som at din baby vugges i søvn – og du sniger dig til at lægge din baby fra dig, når den dybe søvn endelig har indfundet sig.

Men tiden går og søvnen udfordres af næste udviklingsspring (eller sygdom) og…

 • Måske du nu sidder med din baby i armene og hopper (og snart måske også på yoga-bold), for at få din baby til at falde i søvn.
 • Måske du går tur med barnevognen, når din baby skal sove (måske helst på brosten eller andet ujævnt underlag, og skal I stå stille og vente på grønt lys, så er der krise….).
 • Måske du køber en slyngevugge, der virker! … for så ikke at virke alligevel eller kun nogen gange. (Og måske du endda overvejer at købe en motor til den for at kunne holde dit barn i konstant bevægelse…)
 • Måske du forsøger med alle mulige forskellige metoder og råd…

Hvor du end er i forløbet, så kan du vælge at bruge den tid, du allerede nu bruger på din babys søvn, men på noget helt andet, nemlig på at ændre situationen, så din baby i stedet for at blive mere og mere udfordret, bliver bedre og bedre til det med søvnen. Du kan med andre ord lære din baby at sove. Ikke på en hård måde med skrig og skrål, eller med adskillelse fra dit barn, men på en kærlig, tryg og nærværende måde TRIN for TRIN. 

Hvorfor har kvikke babyer sværere ved at sove?

Det er vores erfaring, at nogle babyer er mere “på” end andre. De er ofte meget kvikke og lærer nemt en masse, MEN en ting de ikke er gode til er ofte at lukke ned og finde ind i søvnen og også at blive i søvnen længe nok til at være udhvilede, når de vågner.

 • Måske din baby ikke vil gå glip af noget, og holder med store øjne øje med alting.
 • Måske din baby har svært ved at lukke sine små øjne og give sig hen til søvnen.
 • Måske din baby har svært at få ro på kroppen. Ligger konstant og er i gang; bøffer eller ligger meget uroligt med hænder, arme og ben.
 • Måske andre ikke synes din baby virker træt, men du ved at din baby er det.

Er din baby sådan? Er din baby mere “på” så vil du også være mere på i forhold til søvnen. OG det vil kræve mere af dig at lære din baby at sove og blive nogenlunde glad for det. Man kan nemlig ikke være på, på, på, på, på. Ens styrker kan også let blive ens svagheder, man skal lære at koble fra for at få det optimale ud af at være så meget på – også på den lange bane.

Hvorfor ikke give din baby alle de fordele, der vil være ved OGSÅ at kunne sove. Tænk hvad din baby ikke vil kunne drive det til så, både at være kvik OG få søvn. Det vil både kunne mærkes her og nu, men jo især på den lange bane. Noget af en investering det kunne blive til ikke?!

Måske er det soveskræk I er oppe mod?

Nogle babyer har det, vi kalder soveskræk (der er forskelligt fra night terror). Det er en hunde-angst tænder-bidende skræk for at gå ind i søvnen (ind i den dybe søvn). Den kan være udløst af en masse forskellige ting og også bare være et levn fra nogle ur-instinkter.

 • Måske din baby har rigtigt meget modstand mod søvnen – og alt hvad han eller hun ved vil føre til træthed eller søvn; som at bruge sut, ligge i barnevognen, sidde i bæresele/slynge, sidde autostole mv) og virker bange for at sove.
 • Skriger din baby ofte, når han eller hun skal sove? Eksempelvis når I nærmer jer barnevognen eller sengen.
 • Reagerer dit barn negativt på ord som sove, putte?
 • Virker det som om at din baby kæmper mod søvnen? Og for alt i verden prøver at undgå den?

Er det din baby? Så er det virkelig synd for jer, sådan burde ingen have det med at sove. Det at glide ind i søvnen burde være en rar ting – eller i hvert fald fredelig. Din baby har brug for, at der sker en forandring for at komme videre fra den oplevelse af søvnen.

Hvis du ved, hvordan så kan du step for step hjælpe din baby til at kunne gå ind i søvnen på en måde, der ikke ødelægger dit (og din babys) hjerte en lille smule hver gang. Det at give slip kan komme til din baby, også babyer der er skrækslagne for søvnen kan med Søvn i Babysteps lære at finde ind i søvnen uden gråd, skrig og skål.

Smerter og fysiske udfordringer, når din baby skal sove alligevel

Desværre er det sådan, at mange af de babyer, som har problemer med søvnen, faktisk har problemer, fordi de har smerter eller andre fysiske udfordringer. I de tilfælde kan din baby have et mønster, som minder meget om det for babyer med soveskræk. Din babys problemer til trods, så skal din baby jo stadig sove – faktisk vil søvn gøre ekstra godt, fordi man bliver mere tolerant overfor smerte når man får mere søvn og

Der kan være mange forskellige fysiske årsager til dårlig søvn hos babyer, måske I bakser med;

 • Måske din baby har ondt i maven?
 • Måske din baby har refluks eller du har mistanke om det?
 • Måske din baby har for kort tungebånd?
 • Måske din baby virker forpint?
 • Måske din baby er stiv og anspændt i kroppen?
 • Måske din baby let bliver overstimuleret?

Hvis din baby har smerter eller andre fysiske udfordringer, så er det langt vanskeligere at lære din baby at sove godt og nok i forhold til, hvis din baby alene har fået nogle “dårlige vaner”.  Fordi søvn også (især) er vigtig, når man har ondt. Søvn er nemlig smertedæmpende og er med til at får ro på kroppen og nervesystemet.

Hvorfor ikke bruge den samme tid på at få redskaberne til, hvordan du kan hjælpe din baby med at få så god og så meget søvn som muligt i lige præcis den situation. Med mere søvn kan du hjælpe din baby fra “overlevelse” eller en fysisk tilstand af “kamp eller flugt” til trivsel og til kroppens egentlige normaltilstand.

God søvn skal (og kan) læres – og det gælder også for din baby

Søvn kan være noget af en ørkenvandring, når udfordringerne bare fortsætter og fortsætter, og situationen også bliver en lille smule (eller meget) værre. Det giver noget helt andet at lægge samme energi i et projekt (og også ofte mindre) og se, at der endelig sker noget, at ens barn begynder at kunne noget med søvnen.

Det er vores erfaring, at søvn for langt de fleste mennesker – og babyer –  ikke “bare” kommer af sig selv, men er noget der skal læres. Alt man lærer kan læres på den hårde måde, fordi man måske som forældre er så desperat, at det til sidst er “Godnat og sov godt”. Men vi synes på alle måder, at det er meget bedre for din baby og for dig at lære din baby søvnens kunst på en kærlig måde. En måde hvor din baby gradvist øges i sine sove-kompetencer i steps, og hvor du tilpasser hvert step lige præcis til din baby. Så din baby (og du) kan overkomme “rejsen” og langsomt flytte jer mod det mål, du har for din babys søvn.

Og ja, selvfølgelig kan du lære din baby god søvn og nok af den, du skal bare havde de rette redskaber og én ved hånden der kan gå vejen med dig. Det er hvad du får med vores Søvn i Babysteps.

Uheldige misforståelser omkring søvn

Der er en generel (forståelig) tendens til, at mange tænker, at alt det basale som at amme, spise, sove, komme af med bøvser og afføring, er noget en baby bare kan – eller ikke kan lade være med. Men det er slet ikke vores erfaring med flere 1000 babyer gennem hænderne. Hvis det var så nemt, ville så mange heller ikke have problemer med netop de ting – både babyer, børn og voksne.

Enhver baby skal lære, hvordan han eller hun håndterer sin egen krop – ikke kun motorisk – men også på et mere basalt niveau. Det med søvnen er stadig svært, men dog lettere at lære, for den der er kommet godt fra start og fortsat den gode vej. Men det er ikke alle babyer, der har været så heldige, men de kan stadig nå at lære det, og hvorfor skal nogen snydes for den glæde søvnen giver (især hvis de allerede har haft det svært)?

En anden uheldig misforståelse er “det går over”, “det skal nok bliver fint”. Undersøgelser af små børn viser at søvnproblemer ikke aftager, men faktisk har en tendens til at forværres. Faktisk så vågner 30 % af alle børn stadig om natten når de er 1 år, og (skræk og ve) det er akkurat det samme for et barn på 5 år. Det er også vores erfaring, at udfordringer med søvnen forværres gennem det første år, ligesom man rigtig ofte ser, at hvis der er problemer med søvnen i dagstiden, så er det kun et spørgsmål om tid, før det går ud over natten også (hvis der ikke gøres noget). Jo længere udfordringerne med søvnen har stået på, jo mere etableret er de dårlige vaner også ofte, men (selvfølgelig) stadig mulige at gøre noget ved.

Effektiv og kærlig vej til søvn for din baby og dig

Det er, hvordan du lærer din baby at sove (falde i søvn og blive i søvnen længe nok), vi lærer dig. Det gør vi med udgangspunkt i lige netop din baby og jeres situation. Det et altså ikke bare en standard-vare vi leverer, som du lige så godt kunne læse dig til i en bog.

Søvn i Babysteps er en metode, der lærer dig, hvordan du lærer din baby at sove.

 • Du lærer din baby at falde i søvn
 • Du lærer din baby at sove – for sig selv og uden at være i bevægelse
 • Du lærer din baby at sove nok – til friskhed
 • Du lærer din baby at sove om natten – kun afbrudt af evt. behov for mad
 • Du lærer din baby at sove længere om morgenen
 • Du lærer din baby gode og lette soverutiner

Det gør vi på en måde, hvor din baby flytter sig og lærer at håndtere søvnen på en ny måde. Men ikke flytter sig mere end at din baby kan rumme det “nye”, så din baby ikke føler sig alene eller helt “står” af projektet eller værre endnu går helt i baglås.

Sådan er forløbet strikket sammen

Søvn i babysteps er nøje tilrettelagt, så vi med sikkerhed ved, at vi kommer hele vejen omkring dit barn. Både hold og individuelt forløb indeholder de kommende ellementer.

Det at lære søvnens kunst i babysteps består af 5 trin, der hele tiden klæder din baby på til at kunne mere og mere i forhold til søvnen. Den tager højde for alle de udfordringer dit barn måtte have på de forskellige steps. Vi tror nemlig ikke på, at din baby kan finde på noget, vi ikke har set før.

De 5 trin er:

 • TRIN 1: Nok søvn på daglig basis
 • TRIN 2: Din baby skal til at kunne mere selv
 • TRIN 3. Resten af dagen og opvarmning til aftenputningen
 • TRIN 4. Aftenputningen, starten på natten
 • TRIN 5. Bedre og mere nattesøvn, ja, tak

Alle starter med TRIN 1 uanset, hvad din baby tumler med, da det vil klæde din baby på til det, som kommer og vil give dig langt større sikkerhed for at komme godt i mål. Jo mere grundigt I er klædt på til det med søvnen, jo bedre vil I også kunne sikre jer mod de fremtidige søvnudfordringer, der kan opstå ved udviklingsspring, smerte og sygdom.

Hvert trin består af en række videoer med undervisning, teori og øvelser. Disse frigives og kan ses online når det passer dig. Efter nogle dages træning med din baby, vil der være mulighed for “Steptalk”. Her kan man online stille korte og konkrete spørgsmål til sove-jordemoderen om det aktuelle trin, få teknikken finpudset og stille spørgsmål til praksis omkring trinnet, så I kommer sikkert og godt op på næste trin på vej mod målet. Sådan fortsætter forløbet i en perfekt kombination af undervisning, øvelser og Steptalk. Den store forskel på hold og individuelle forløb er, om du til Steptalk sidder sammen med en gruppe af andre forældre online (hvis baby også er udfordret på søvnen) eller om du har sove-jordemoderen for dig selv. Holdene starter første torsdag / fredag i måneden og individuelt forløb når det passer jer.

I starten af forløbet vil du blive bedt sende oplysninger og døgnskema på dit barn. Sove-jordemoderen har brug for at høre om jeres barn, om søvnen (eller mangel på samme) og komme hele vejen omkring netop jeres problematik. Herefter får du en individuel tilbagemelding på netop dit barns døgn ifht mad, rytmer, struktur samt detaljeret vejledning til forbedring af søvnen hos jer.

Søvn i Babysteps – hold-forløb

 • Forløbet starter den første uge i måneden. I slutningen af hver uge får du adgang til et nyt overskueligt TRIN – selv for den, der har sovet alt for lidt alt for længe. Nu har du 4 dage hen over weekenden til at se dette trin igennem og begynde at øve det du har lært med din baby.
 • I starten af den efterfølgende uge er der Steptalk af 1 times varighed med udgangspunkt i det, du har lært og den erfaring du, hen over weekenden, har fået med din baby. Så du ved, at du er godt på vej med trinnet. Der er sat 60 minutter af til at spørge ind til ugens TRIN hver uge.
 • I løbet af kurset er der også sat tid af til en individuel samtale og gennemgang af netop dit barn ud fra de mange oplysninger vi får på dit barn via døgnskemaer og beskrivelse af barnet. Alle børn er nemlig forskellige så det er super vigtigt at vi kommer 360 grader omkring det enkelte barn.
 • TRIN 2 frigives. Det har du tid til at se igennem, og I starter op på det, du har lært i trinnet hen over weekenden. I starten af den efterfølgende uge er der Steptalk med udgangspunkt i det, du har lært og den erfaring du har gjort.
 • Sådan fortsætter forløbet hen over 5 uger. Et nyt trin og Steptalk online.
 • Forløbet afsluttes med en video i slutningen i den 6. uge om (hvortil herfra, fremtiden), hvor vi netop fortæller om, hvad der kan komme af udfordringer i fremtiden i forhold til søvnen.
 • Det er til enhver tid muligt at tilkøbe ekstra individuelle konsultationer både under forløbet og efter. Samtaler af 30 minutters varighed koster 447 kr og 60 minutters varighed 997 kr – hos os eller over Skype/Facetime (gælder både for holdforløb og individuelle forløb).

Søvn i Babysteps – individuelt forløb

 • Når vi registrerer, at du har købt et individuelt forløb hos os, sender vi en velkomstmail til dig. Og så får du øjeblikkelig adgang til det første overskueligt TRIN – selv for den, der har sovet alt for lidt alt for længe. Nu tager du dig den tid du har brug for til at se dette trin igennem og begynde at træne de opgaver der hører trinnet til.
 • Efter TRIN 1 har du en individuel Steptalk med din sove-jordemoder omkring lige netop dit barn og jeres situation (60 minutter). Steptalk denne uge er altså 60 min, hvor den de kommende uger vil være 20 min. Udgangspunktet for jeres samtale vil være det, I har oplevet frem til nu (i korte træk), hvad I står i lige nu, og det der er kommet frem med det du har lært i TRIN 1 og de spørgsmål du evt. måtte have.
 • Herefter frigives TRIN 2. Det har du tid til at se igennem, og I starter op på det, du har lært i trinnet. Når I undervejs i trin 2 har brug for Steptalk med sove-jordemoderen booker I den. Denne gang af 20 minutter varighed med udgangspunkt i det, du har lært og den erfaring du har fået med din baby, så du ved, at du er godt på vej med det TRIN. På det individuelle forløb kan du og din partner bruge tiden uden at skulle tage hensyn til andre. I booker sove-jordemoderen, den dag og det klokkeslæt, der passer bedst.
 • De kommede uger forløber på samme måde. Et trin frigives og følges op med én steptalk mellem hvert trin. For nogle går det hurtigt og for andre tager det længere tid. Med et individuelt forløb tager vi trinene i jeres tempo.
 • Forløbet afsluttes med en video om (hvortil herfra).

“Der har faktisk på intet tidspunkt været gråd – han kigger bare glad og forventningsfuldt på mig, som om han siger: Yay mor, nu skal jeg sove :-). Jeg bruger meget alle de råd I har haft om, hvad man skal sige til dem i ægte coach-agtig stil 😉 Og roser ham fordi han har taget så godt imod alle disse ændringer”

-Anne-Sophie, mor til Matthew

Læs mere her ⇒

Redskaberne vi har fået på kurset har virkelig givet os mod på at bryde med vanen, der var opslidende for både os og Pelle. Han sover meget bedre nu. Han KAN falde i søvn helt uden gråd og vug, men efter en vaccination i tirsdags, har han haft brug for lidt ekstra hjælp (hvilket også bare er helt okay!!

-Christina, mor til Pelle

Læs mere her ⇒

Kan I fikse det med min babys søvn nemt og hurtigt?

Søvn i Babysteps kurset er IKKE et “quick-fix”, (selvom nogle faktisk ret hurtigt bliver rigtig gode). Det er et kursus, hvor du på en kærlig måde i babysteps lærer lige netop din baby at sove bedre og/eller mere – altså god søvn og mere af den og med tiden gode sovevaner. Det gode ved metoden er, at du kan vende tilbage til den, hver gang søvnen udfordres (og tro mig, det kommer den til at blive frem til, at din baby kan rejse sig af sig selv og stå på to ben, herefter er det vores erfaring, at den ikke på samme måde som nu konstant udfordres). På den måde får du redskaber til resten at rejsen med din baby, uanset hvilken situation I senere kommer til at stå i med tænder, sygdom og udviklingsspring.

Vi ville lyve, hvis vi sagde, at det ikke krævede arbejde af dig – og din baby. Det gør det selvfølgelig, fordi det er et lille menneske, der skal lære noget nyt (og for din baby MEGET svært, ellers sov din baby jo allerede). Din baby skal gøre noget på en anderledes måde og ændre på de sovevaner, du og din baby har brugt hele din babys korte liv på at etablere. Det er muligt, men det er ikke “bare lige”. MEN det vil dog næppe kræve mere arbejde af dig, end du allerede nu bruger på søvnen. Og vores erfaring er, at det gør en verden til forskel om man er på ørkenvandring eller på vej imod et klart mål med et godt kort i hånden.

Søvn i Babysteps gør dig i stand til:

 • Du kan glæde dig til, at din baby får mere og/eller bedre søvn.
 • I nærmeste fremtid at gå ind til en mere velfungerende hverdag – med en mere glad og tilfreds baby.
 • Nyde stoltheden ved at give din baby gode soverutiner – OG ikke mindst sovevaner, der vil klæde din baby på til livet i et moderne samfund, hvor der er brug for også at koble af.
 • Du vil få en forståelse for, hvorfor lige netop din baby ikke bare sover – og finde ud af at du godt kan hjælpe din baby, når du ved hvordan.
 • Du vil i fremtiden kunne glæde dig ved tanken om, at det du gjorde for din baby så tidligt i livet, hvad din babys første leveår jo er, har gjort din baby mere robust både fysisk, følelsesmæssig og mentalt. Simpelthen fordi det er det, søvn gør.
 • Du kan forebygge, at dit barn udvikler et decideret soveproblem eller andre problemer afledt af alt for lidt søvn gennem alt for lang tid.
 • Du kan sænke din babys stressniveau i kroppen og hjernen, fordi søvn (nok af den) er det der skal til for at vaske den stress, vi bygger op gennem alle de indtryk vi får, ud af kroppen og hjernen. Søvn får kroppen til at vende tilbage til sit normale afslappede udgangspunkt og mangel på søvn øger stresshormonerne, gør os speedede og hyperaktive.

Og så kan vi love, at det er absolut hjertebefriende at opleve, at du (med den viden og de værktøjer vi giver dig) kan få det til at lykkes, og at din baby bliver bedre og bedre til det med søvnen (nogle hurtigt og andre langsomt, men sikkert).

Giver I garanti for, at mit barn kommer til at sove?

Kort sagt, nej. For på Baby Instituttet arbejder vi jo med mennesker. Store og små – og endda de helt små mennesker. At tage et sovekursus er som at opsøge en psykolog, når man har det svært psykisk. Langt de fleste ved, at man har glæde af det, men der er aldrig en garanti for at nå et bestemt mål, når man arbejder med mennesker. For mennesker kan ikke bare “fikses”! Dertil kommer, at en del af de børn der har svært ved søvnen, har det på grund af andre fysiske udfordringer, det kan være ondt i ørerne, refluks, ondt i maven, spændinger i kroppen, overfølsomheder – eller simpelthen en svær start på livet udenfor livmoderen. Og i de tilfælde skal der jo mange gange mere til for at ens barn kommer helt i balance igen – og fremskridtene bliver måske mindre eller kommer over længere tid end hos børn uden fysiske udfordringer. (Det hjælper vi selvfølgelig også med at afklare og peger jer videre til fx læge, ørelæge ved behov)

Men vi har virkelig god erfaring med at kunne hjælpe enormt mange familier på vej mod markant bedre søvn.

Og så KAN vi til gengæld garantere, at vi har den nyeste viden, gennemprøvede metoder, kærlige teknikker, stor entusiasme og måske vigtigst af alt; Vi ELSKER når familier trives, og derfor er vi stolte af at kunne hive nye værktøjer op fra vores kasse, hvis de første og mest sandsynlige mod forventning ikke virkede. Vi er alle uddannede jordemødre og kan i tillæg hertil byde på uddannelser som IBCLC, akupunktør, massør, fysioterapeut og kranio sakral terapeut. Vi kommer hele vejen omkring og ved derfor også en her masse om rytme, hormoner, amning, mad, vaner.


“Jeg har et helt nyt liv! Pludselig er det blevet sjovt at gå på barsel, og jeg har tid til mig selv, og ikke mindst overskud til at bære mit barn i vikle de dage hvor der har været for meget stimuli, og det bedste af det hele; Jeg kan lege flyvemaskine med ham, uden at have ondt i alle led i min krop!!!”
Læs mere her ⇒

“Han kan i 8 ud af 10 tilfælde lægges ud og så lægger han sig til at sove med det samme. FANTASTISK! Jeg jubler lidt, hver gang det lykkes bare at lægge ham ud og han lægger sig til at sove med det samme :-)”

-Kitt, mor til Nolan

Læs mere her ⇒

Hvad koster det at få mere og bedre søvn?

Hvad kurset koster vil afhænge af, om du vil deltage i vores holdundervisning, og få sammenhold og indsigt i andres udfordringer og sejre. Eller om du vil have sove-jordemoderen for dig selv, og gerne vil nøjes med kun at forholde dig til din egen baby og de udfordringer med søvnen I har.

Det er muligt at tilkøbe ekstra individuelle konsultationer i forbindelse med FORLØBENE af 20 minutter (333 kr), 40 minutter (666 kr) eller 60 minutters (999kr) varighed (hos os eller over Skype/Facetime)

Det er også muligt at få hjælp på døgnbasis med indlogering på Gentofte Hotel, hvor vi også har Babyinstituttets Barselshotel. Døgnhjælpen består af især praktisk undervisning gennem døgnet eller afklaring af tilstande hos din baby. Du vil have have en sove-ekspert ved din side gennem døgnet.

Tilmeld dig vores online informationsmøde

Har du brug for at høre nærmere eller vende noget omkring lige netop, hvad vi kan gøre for dit barn, så kan du melde dig til et af vores online informationsmøder. Her kan du møde Karen, og høre hende fortælle om forløbet. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål, så du kan høre om vi tænker jeres problematik er noget vores metode kan hjælpe på.

Meld dig til online informationsmøde om Søvn i Babysteps her ⇒

På informationsmøderne, kan Karen også hjælpe dig med hvilket forløb, hun tænker vil være bedst for jer. Hun ser sådan her ud. Hun er super nem at tale med og har været, der hvor du er lige nu med hendes nummer to, der havde svær refluks, men som netop lærte at sove i babysteps.


“Det bedste ved søvn i babysteps er, at vores søn virkelig har LÆRT at sove, og lige meget hvad vi møder af tigerspring, sygdom og diverse andre uforudsete hændelser og faser, så kan vi altid finde tilbage til de søvnspor, som er blevet lagret.”
-Sofie, mor til Herman
Læs mere her ⇒

“Vi har idag en baby der falder i søvn af sig selv, både dagslure og ved aftenputningen, til tider med minimal hjælp.”
-Mille, mor til Konrad
Læs mere her ⇒

“Ellen sover nu næsten helt selv på den første lur (også uden at vi er der). Og i nat har været den bedste længe. 19.30-06 med to opvågninger (to?!) og det var kun til mad. Hold nu op en forskel fra det døgnskema vi sendte”

-Natasja , mor til Ellen

Læs mere her ⇒