KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Søvn i Babysteps

En TRIN for TRIN metode, der giver dig viden og redskaber til at kunne hjælpe din baby til mere eller bedre søvn uden, at det kræver alt af dig.

Måske det er svært eller måske nærmest en en umulighed at få dit barn til at falde i søvn uden gråd eller uholdbare kneb.  Det kan også være, at du endelig har fundet noget, der virker, og så virker det pludselig ikke længere eller ikke særligt godt længere.  Så står du igen et sted, hvor søvnen er sværere, og føler dig måske også HELT udmattet. Børn har brug for mad, kærlighed & søvn. Det ved du allerede, og det er derfor, du gør alt det, du gør for dit barns søvn. Og det selvom søvn kan være en svær størrelse for små børn – og deres forældre. 

SNYT KURSUS UDKOMMER D. 18. MARTS.  Søvn i Babysteps er et online forløb, der hjælper dig til at hjælpe din baby med god søvn og gode sovevaner – og så  giver det jer søvn og overskuddet tilbage.   

ER DET DIN BABY?

Du behøver ikke selv at finde vejen

Måske det er tid til at få hjælp til at få en baby, der har svært ved det med søvnen til at falde i søvn og blive i søvnen

Søvn kan være noget af en ørkenvandring. Især hvis udfordringerne fortsætter og fortsætter, og situationen måske tilmed bliver en lille smule eller meget værre for hvert udviklingsspring, tand, sygdom m.m. Mange tænker, at alt det basale som at amme, spise, komme af med bøvser og afføring er noget, der kommer af sig selv, at det er noget, babyer bare kan eller gør. Og det samme gælder søvnen.

Men det er ikke nødvendigvis sandheden. Mange børn skal have hjælp til søvnen. Og forældre er de eneste, der kan hjælpe – men det kan være svært at regne søvnen ud. Derfor udviklede vi Søvn i Babysteps. 

Klar til forandring?

Prøv i stedet at forestille dig...

AT NYDE DIN BABY OG DIN BARSEL

SØVN

I BABYSTEPS

Det eneste TRIN for TRIN forløb, der lærer dig at forstå din babys søvn. Hvad årsagen til søvnproblemerne er, hvordan du gennem 5 TRIN og step for step kan gå fra at have en baby, der bøvler med søvnen til, at I kan sove bedre alle sammen. 

Først optimerer vi på den krop din baby skal sove i

TRIN 1 - Afhjælpning af gener

Vi kommer 360 grader rundt om den krop dit barn skal sove i, så det bliver nemmere at sove.

Jo mere det larmer og støjer fra kroppen, jo svære er det at sove. I TRIN 1 ser vi på, hvad der kan genere, når man skal sove, og hvad du som forælder kan gøre for at skabe bedre betingelser for søvnen.

Når du har gennemført modulet har du fået:

Vi skaber bedre betingelser for at hjerne kan lukke ned

TRIN 2 - Bedre hjernebalance

Du lærer at skabe En bEDRE balance i dit barns hjerne, så det Blivere nemmere at falde i søvn og at fastholde søvnen.

I TRIN 2 lærer du om hjernebalance, og hvordan du skaber en så optimal balance som muligt, så det bliver nemmere at putte dit barn og give dit barn søvn nok. Ligesom det vil gøre det lettere for dit barn at falde i søvn og at blive i søvnen.  

Når du har gennemført modulet, har du fået: 

Vi ændre på det der ikke fungerer om dagen

TRIN 3 - Styr på lurerne om dagen

I TRIN 3 kommer DU i gang med at ændre på det, I gør nu (der ikke virker) Og får redskaber til at komme i mål med lurene om dagen.

Det findes ikke “perfekt” søvn eller nogen “rigtig” måde at putte sit barn på,  men der findes børn, der “ikke kan eller vil sove”, eller der måske sover, men hvor det kræver så meget af en som forælder, at man næsten ikke kan hænge sammen. I TRIN 3 arbejder vi aktivt med at ændre på det, der ikke virker, og det der er krævende og trættende at gennemføre. 

Når TRIN 3 er slut har du:

Vi tager hul på bedre nætter

TRIN 4 -Styr på aftenputning

Nu dit barn kan mere, giver det mening at begynde at arbejde med aftenputningen, der ofte er rigitg svær, men som er vigtig for at komme godt fra start med natten

Aftenputningerne kalder vi også “nattens take off”, da den faktisk er en del af natten og kan have indflydelse på, hvordan natten forløber. Mange forældre – og børn – oplever inden kurset, at den er særlig svær med lange putninger og meget uro 

TRIN 4 hjælper dig med at: 

Vi arbejder videre med nætterne

TRIN 5 - Styr på nætterne & tidlige morgener

Vi arbejder videre med natten med alt det, som kommer efter aftenputningen & Også med at sove frem til, det er passende tid til at stå op.

Med alt det dit barn nu kan med søvnen i en bevægelse frem mod, hvad i ønsker for søvnen hjemme hos jer, kommer vi til resten af natten. Fokus for den er for de fleste færre måltider (så få som muligt i forhold til barnets alder), begrænset antal opvågninger og et acceptabelt stå op tidspunktet (at det rykkes frem til noget, man kan kalde morgen). 

Når I har gennemført TRIN 5 har I:

EFTER 5 UGER KAN DU

Hvordan lyder dette?

FORVENTE DISSE RESULTATER

01

DU VIL VIDE, HVORDAN DU GØR MED DIN BABYS SØVN, OG HVORDAN DU FÅR SKABT NOGLE VELFUNGERENDE DØGN FOR DIT BARN

02

DU VIL VIDE, HVORDAN DU BEDST PUTTER DIT BARN TIL LURENE OM DAGEN OG TIL NATTEN UDEN EN MASSE BØVL ELLER STÅ I EN AKAVET POSITION I, HVAD DER FØLES SOM 100 ÅR

03

DU VIL HAVE VIDEN OM, HVAD DU GØR SÅDAN HELT LAVPRAKTISK NED I DETELJEN FOR AT HJÆLPE DIT BARNS SØVN OG EN FORSTÅELSE AF, HVORFOR OG HVORDAN DET VIRKER

04

DU VIL KENDE DIT BARNS  UDFORDRINGER SAMT VIDE, HVAD DU GØR OG HAVE REDSKBER TIL AT  KOMME FRA A TIL B I  OVERKOMMELIGE STEPS. 

05

DU VIL HAVE EN GOD FØLELSE AF AT VÆRE GODT PÅ VEJ MED SØVNEN, OG HVAD DU GØR FOR AT FASTHOLDE DEN VEJ – OG IKKE MINDST GLÆDEN VED AT SE DIT BARN SOVE ELLER SOVE BEDRE

- NATASJA, MOR TIL ELLEN

Ellen sover nu næsten helt selv på den første lur (også uden at vi er der). Og i nat har været den bedste længe. 19.30-06 med to opvågninger (to?!) og de var kun til mad. Hold nu op en forskel fra det døgnskema vi havde i starten.

Hvem er dette forløb egentlig til?

DET ER UDVIKLET PRÆCIST TIL DIG, DER;

En måned fra nu ville du ønske, du havde startet i dag

Så lad os bare komme i gang

MEd Ugentlige Online Steptalks med din sovevejler (hold eller individuelt) - Eller UDEN (SOLO FORLØB)

Videolektioner og videoguides til alle TRIN & skridt på vejen

Adgang til alt materiale på telefon, tablet og computer i 12 måneder

FØRST DETTE

Du køber kurset og får i løbet af de første 3 dage adgang til INTRO, TRIN 1 og TRIN 2;  at skabe bedre betingelser for dit barn søvn. Du de første TRIN af kurset og du og din baby begynder at arbejde med det i lærer der. De næste TRIN friviges uge for uge.

SÅ DETTE

Du får under kurset løbende opmuntringer og bonus viden, der tilskynder og motivere til at fortsætte at arbejde med søvnen. Også selvom den er svær. 

DEREFTER DETTE

Ved individuel sparring mødes du med mig, Ditte Bach online. Vi taler om hvor i er med søvnen og hvordan i gør ii forhold til jeres barn og jeres situatiion. Du booker selv dine tider, når der er brug for dem

Mille, mor til Conrad

"Vi har i dag en baby, der falder i søvn af sig selv - både dagslure og ved aftenputningen, til tider med minimal hjælp."

Dette i sig selv har givet vores lille familie en enorm frihed, da jeg nu har meget nemmere ved det og armene fri til min 2 årige søn også. Dette betyder alt, da han jo også er så lille, at han har brug for sin mor til at lege med og putte hos, og ikke kun en mor der går ude i regnen og triller barnevogn, eller som sidder med en sovende lillebror i armene. Min store søn har fået en mor, som nu kan overskue at give ham fridage fra vuggestuen og holde ham hjemme sammen med lillebror, fordi at det med søvnen ikke er et projekt. I har givet mig redskaberne til at blive en bedre mor for begge mine børn, og for det er jeg virkelig taknemmelig. Vi mangler stadig, at min mindste tager nogle længere lure, men det er jeg overbevist om kommer. Vi er oppe på lidt over en time nu, hvor det førhen var max 40 min.

Helt lavpraktisk så fungerer videoerne godt, jeg elsker at tingene bliver vist sådan hands-on agtigt og ikke kun fortalt. Det visuelle gør det nemmere at omsætte selv.

Mie

"Vi havde brug for en guide til at finde den rette vej! Jeg er virkelig imponeret over, hvor meget vi har fået flyttet på de 5 uger, selvom der stadig er arbejde foran os. Men efter vores samtaler, føler vi, at vi er på rette vej og overbeviste om, at vi nok skal klare det! "

Først og fremmest – TAK! Tak for et overraskende godt kursus med et for os stort udbytte. Jeg må ærligt indrømme, at jeg var en anelse skeptisk, inden jeg tilmeldte os og var noget tilbageholdende med at skulle bruge 3000,- på kurset. Men da jeg fik en opringning fra dig og en snak, hvor du især nævnte “ørkenvandring-eksemplet” var jeg ikke så meget i tvivl. Vi havde brug for dén guide til at finde den rette vej! Jeg er virkelig imponeret over, hvor meget vi har fået flyttet på de 5 uger, selvom der stadig er arbejde foran os. Men efter vores samtaler føler vi, at vi er på rette vej og overbeviste om, at vi nok skal klare det!

Jeg synes, det fungerer rigtig fint med videoerne og er glad for, at vi ikke skulle læse 100 siders teori. Videoerne indeholder gode, forståelige sammenligninger og det er let at følge med. Jeg er rigtig glad for den forståelse og sympati, man møder flere gange – både i videoerne og samtalerne. For JA! Det er pisse hårdt at stå i, og jeg har ikke været vant til at møde særlig meget forståelse – hverken blandt venner, familie eller mødregruppe.

HVIS DU ER I TVIVL, VIL JEG BARE SIGE, AT DET ER HELE INVESTERINGEN VÆRD OG MERE TIL! DER ER HJÆLP AT HENTE!

CAROLINE

VÆLG DET ONLINE FORLØB, DER passer BEDST til DIG

INDIVIDUELT FORLØB

HOLD FORLØB

SOLO FORLØB

Jeg hedder Ditte Bach, og jeg er jordemoder og din sovevejleder

De første skridt mod Søvn i Babysteps var tilbage i 1997, da jeg fik min egen datter. Hun var en kvik lille pige, men havde svært ved at lukke ned og blev overstimuleret, hvis hun ikke fik hjælp til søvnen. De første rigtige sove-børn eller mangel på samme fik jeg i hænderne i 2010 på vores Private Barselshotel, hvor vi havde familier på Ny start ophold – og jeg havde sovebørnene.  Mange af de metoder jeg havde brugt til min datter, videreudviklede vi på. Helt afgørende var, at det skulle virke i praksis og bringe barnet – og forældrene – mod målet. Det blev det særlig tydeligt, hvor meget det havde at sige for barnets generelle trivsel at etablere god søvn og en velfungerende døgnrytme. Og hvor kæmpestor betydning det har at optimere (bare lidt) på netop de to grundelementer. Kort sagt HVOR vigtig søvnen i virkeligheden er for små børn og deres trivsel og for at have den glæde ved livet, vi ønsker os for dem. Helt grundlæggende for metoden er, at dårlig søvn er noget, vi kan gøre noget ved. Omvendt er god søvn ofte noget, der skal læres, men også noget der kan læres. Det kan godt være det for nogle børns vedkommende er ekstra svært, ligesom at nogle børn har sværere ved at lære at cykle eller læse. Omvendt kan vi mennesker slet ikke fungere optimalt uden god søvn.

Måske din babys krop udfordrer søvnen?

Desværre er det sådan, at mange babyer ikke har det så godt og dejligt i deres krop, som man kunne ønske. Ubehag og smerte i kroppen vil udfordre søvnen, og du vil sikkert opleve at skulle gøre en helt masse for at din baby kan falde i søvn – og måske også for at din baby kan sove. Hvis din baby har ondt eller ubehag, vil det være sværere både at sove og at få sit barn til at sove og som forældre at skabe gode sovevaner. Det kan være mange forskellige ting, der kan give ubehag i kroppen på en baby.

Det er dog vores helt klare opfattelse at du, selvom dit barn er fysisk udfordret, stadig skal “arbejde med søvnen”. Dit barn skal jo stadig sove, og faktisk vil netop dit barn have endnu mere glæde af søvnen. 

Ja, faktisk genopbygger søvn kroppen og gør os mere tolerante overfor ubehag og smerte. I en fysisk presset krop vil det sympatiske nervesystem aktiveres i en “kamp og flugt” tilstand. Mere og bedre søvn vil kunne bringe dit barn tilbage i det parasympatiske nervesystem, det vil sige i “ro og fordøjelse”, der er kroppens egentlige normaltilstand. 

Kan man virkelig det? Ja, det gør vi på vores Søvn i Babysteps forløb, der er tilpasset babyer, der er kropsligt udfordret.,

Måske din baby er kvik og ikke vil eller synes at have tid til at sove?

Det er vores erfaring, at nogle babyer er mere “på” end andre. De er ofte meget kvikke og lærer nemt en masse, MEN én ting, de ikke er gode til, er søvn; til at lukke deres øjne. Og mange af dem er heller ikke gode til at blive i søvnen længe nok til at være (ægte) udhvilede. De powernapper ofte og står måske også meget tidligt op.

Er din baby sådan, vil det kræve mere end normalt af dig at lære din baby at sove og blive nogenlunde glad for det. Problemet er, at det ikke er sundt at være på, på, på. Det er vigtigt (også) at kunne (at lære) koble fra og stemple ud. Faktisk er det livsnødvendigt både på den korte, men især på den lange bane. Man bliver nemlig klogere af at sove – også selvom det lige nu måske føles for dit barn, som om han eller hun går glip af en masse under søvnen. 

Det er den investering, du vil gøre med Søvn i Babysteps – hvilken glæde for jer begge! Tænk hvad din skønne, kvikke baby ikke vil kunne drive det til med søvn.

Måske din baby er bange for at sove - har, det jeg kalder, soveskræk?

Nogle babyer har modstand mod at sove – og også virkelig meget modstand. De virker hunde-angst, tænder-bidende skræk for at gå ind i søvnen. Formentlig er de bange for at gå ind i den dybe søvn, hvor hjernen kobler fra, og man er helt forsvarsløs som menneske. Søvnskræk kan være udløst af forskellige ting, men er ofte “bare” en aktivering af ur-instinkter svarende til højdeskræk og skræk for edderkopper. Måske… 

Er det din baby, så ved jeg, at du er træt og frustreret. Det er svært, når søvnen er svær, både fordi dit barn “virkelig mener det”, men også fordi at små børn skal sove en masse, og pludselig går hele dagen med søvnen, som både er opslidende og noget, ens barn slet ikke vil, men skal hele tiden. 

Det er helt normalt at vokse fra forskellige problemstillinger, men netop soveskræk synes særlig svær. Hvis alt det du har gjort for søvnen frem til nu ikke har afhjulpet det, så skal der gøres noget andet og bedre. 

Det kan virke helt håbløst at komme fra, hvor I er nu og i mål (eller nogen vegne med søvnen), men faktisk er det noget, man kan arbejde med. Det er noget vi med god succes arbejder med på vores søvn i Babysteps forløb. Et forløb med sparring vil klart være bedst i den situation.  

HER ER HVAD DU FÅR

Mere overskud og glæde

Måske din baby ikke kan eller ikke vil sove eller kæmper mod søvnen? Med forløbet får du redskaber til at hjælpe din baby med netop det. 

Har din baby det med at poppe ud af søvnen – før han eller hun er udhvilet og er pyldret i sin vågne tid eller  hurtigt bliver det igen efter at være vågnet for tidligt op.

Du ved, hvor godt din baby har det de dage, hvor din baby får søvn nok. Du kommer til at opleve glæden ved mange flere af de gode dage for dit barn – og dig.   

Er det hårdt at være på eller ikke at kunne hjælpe din baby særlig godt i den situation i står i nu, så frigiver det kræfter at være på vej – i den rigtige retning. 

KLAR TIL AT TAGE KONTROL OVER SØVNEN?

Dette forløb er unikt, fordi vi har udviklet en effektiv metode, der kan bruges af alle forældre til deres barn og hjælper til bedre søvn 

Det er helt okay, at du har prøvet alverdens forskellige sove-ting og tiltag, inden du går i gang med Søvn i Babysteps. Det er du hverken den første eller eneste, der har, da man som forældre selvfølgelig vil gøre alt, hvad der står i ens magt for at få ens baby til at sove og få det med søvnen til at fungere. Søvn i Babysteps virker alligevel. Har du ikke prøvet en masse andet, så virker Søvn i Babysteps selvfølgelig også. Ligesom Søvn i Babysteps allerede har hjulpet en masse babyer og forældre – før din baby og du.

På Søvn i Babysteps vil du bruge tid på dit barns søvn, men ikke mere end du allerede gør. Omvendt vil du være på vej mod forandring og søvn. Og jeg har værktøjskassen FULD af løsninger for, hvordan du kommer fra A til B, som jeg glæder mig til at udfolde for dig. Du vil selvfølgelig stadig skulle give dit barn al den omsorg og kærlighed, sådan en lille størrelse har brug for. Søvn og kærlighed skal nemlig ikke udelukke hinanden, de skal gå hånd i hånd.

Det er dig, der kender dit barn allerbedst, der tilpasser hvert step til dit barn, så dit barn lærer nye måder at gøre det med søvnen på i tilpasset step. Altså på en måde hvor dit barn ikke kommer til at føle sig alene, oplever, at det er “for svært” eller “helt står af projektet”. Det gør nemlig ikke godt for noget, hverken for indlæringen eller for at komme i  godt mål med søvnen.

 

Undervisningen foregår online – på video. På den måde kan du se undervisningsmaterialet, når du har tid, ligesom du kan hoppe til og fra, som det passer dig. Undervisningen er gjort så kort som muligt og delt op i mindre bidder, fordi jeg ved, du sikkert er træt og har meget at tage dig af. Når vi mødes til “STEPTALKS” (HOLD og INDIVIDUELT FORLØB), sidder jeg klar til at svare på de spørgsmål, du har til trinnet, vi er i gang med. Så du hele tiden er sikker på, at I er godt på vej.

Og ja, DU kan lære din baby god søvn og gode sovevaner med et online kursus – med de rette redskaber (dem får du på kurset) og med en sovevejleder ved hånden endnu mere sikkert. Ligesom at det giver rigtig god mening at tage “søvnen ved hornene” og gøre en aktiv indsats for bedre søvn.

Har du nogen sporgsmål?

Hvem er kurset for?

Søvn I Babysteps er for babyer på omkring 1-2 måneder og frem til, at de er 12-15 måneder.

Din baby kan sagtens komme med på holdet, selvom han eller hun er over 1 år, men efter 15 måneder plejer vi at anbefale at du booker en individuel online samtale. Det kan handle om middagsluren, aftenputningen eller opvågninger om natten. Ofte kan vi nemlig her nå i mål med en enkelt samtale.  Har du et barn under 15 måneder, så er “Søvn i babysteps” for din baby – og dig.

Hvor lang tid tager det før søvnen bliver bedre?

Søvn i Babysteps er IKKE et “quick-fix” (selvom nogle baby ret hurtigt bliver rigtig gode), og vi ville lyve, hvis vi sagde, at det ikke krævede arbejde af dig – og din baby. Det gør det selvfølgelig, når et lille menneske skal lære noget nyt (og især når dit barn skal lære noget, der ikke er særligt let for lige netop dit barn). Du skal gøre noget gradvist på en anderledes måde, og det skal din baby også, og for at ændre på de sovevaner du og din baby allerede har fået etableret. Det vil være forskelligt, hvor lang tid, det tager at begynde at se fremskridt, men hos de fleste kommer der allerede fremskridt i søvnen i løbet af de første 2 uger. Det er ikke alle, der er helt i mål med både dagsluren, aftenputningen, natten og med ikke at stå op før en vis herre får sko på efter 5 uger, især fordi natten jo er den, vi arbejder med til sidst (fordi den er sværest). Alle vil dog have værktøjerne til at arbejde videre og komme i mål med søvnen og vide, hvad de gør næste gang søvnen udfordres, hvad den vil blive med på grund af udviklingsspring, tænder og sygdom m. m 

Hvad kræver det af mig?

Er din baby en af dem, der har det svært med søvnen på grund af fysiske udfordringer; det kan være ondt i ørene, refluks, ondt i maven, spændinger i kroppen, overfølsomheder – eller simpelthen en svær start på livet, så vil dét, du og din baby skal, være sværere, da der i de tilfælde mange gange skal mere til for at komme helt i balance igen – og fremskridtene bliver måske derfor mindre eller kommer over længere tid end hos børn uden fysiske udfordringer. Men det er de børn, vi hjælper mest – dem der har det svært. Og vi har god erfaring med det, og de har endnu mere brug for søvnen – for at få en pause, restituere og regulere deres nervesystem. Søvn i Babysteps vil kræve noget arbejde af dig, MEN næppe kræve mere af dig, end du allerede nu bruger på din babys søvn –  det gælder også, hvis dit barn ikke er fysisk udfordret. Og vores erfaring er, at det gør en verden til forskel, om man er på ørkenvandring, eller man med et med et godt kort i hånden er på vej imod et mål, man kan se nærme sig. 

error: Content is protected !!