fbpx

Ammeforberedende kursus i Effektiv Smertefri Amning (ESA-metoden)

– for dig, der ønsker at forberede dig allerbedst på din amning

Vi glæder os til at se dig til ammeforberedelse på hold i vores hyggelige lokaler i Kgs Lyngby – eller som til et individuelt kursus for dig og din partner hos os i Kgs Lyngby eller online!

Undervisningen er for dig der venter barn. Den foregår på en enkelt eftermiddag (så du ikke skal finde tid til at komme afsted flere gange).

Du kan se datoer og booke plads på holdene lige her ⇒

Hvis du ønsker en individuel ammeforberedelse kun for dig og eventuelt din partner og med fokus på netop din situation, dine tidligere oplevelser, dine bryster og din kommende baby, så kan du booke en tid hos an af vores ESA- ammevejledere via linket herunder. Her lærer du også i praksis, hvordan du kan håndudmalke både under gravidteten og i den første tid efter fødslen – en kompetence, som alle kommede mødre har stor glæde af.

Book tid til individuel ammeforberedelse her ⇒

Uanset om du kommer til holdundervisning eller på et individuelt kursus, så vil du lære om amning og om ESA-metoden af os jordemødre, der ikke laver andet end at hjælpe med amninger og med babyer på Baby Instituttet. Det er også os, du kan booke en tid hos efter fødslen, hvis du får brug for at få tilrettet teknikken i praksis med en ammekonsultation – altså at få helt styr på ammeteknikken, ammestillinger osv. Begge dele finder sted på Baby Instituttet i Kgs Lyngby og eller online.

Undervisningen er som vores ammehjælp meget praktisk og “hands on” på den gode måde. Den tager selvfølgelig afsæt i en solid teoretisk viden omkring amning, babyer og bryster, men for at din amning kommer til at fungere, er det afgørende at du også ved, hvordan du gør i praksis. Så derfor vil kurset især bestå af alt det praktiske, det du skal vide fra det øjeblik din baby kommer til verden og skal til brystet første gang og som du ikke (rigtigt) kan læse dig til. Altså hvordan du gør ved den første amning, også hvis din baby måske slet ikke er interesseret i brystet og hvad du gør derhjemme, når du sidder med en sulten baby i armene (der måske derfor ikke selv kan huske, hvordan man får fat om brystvorten).

Med vores kursus lærer du hvordan, du får amningen til at ske, og ikke “bare” hvorfor amning er så vigtig, hvorfor en god sutteteknik er afgørende, hvorfor det er afgørende at få en god start på amningen. Selvom det selvfølgelig også udgør en god del af undervisningen. En velfungerende amning er nemlig afgørende for barnet, på samme måde som en velfungerende moderkage er det i graviditeten – og det gælder fra det øjeblik din baby kommer til verden.

Du kan se datoer for vores kurser og booke din plads her 

Vores erfaring er, at deltagerne på vores ammeforberedende kurser generelt har færre ammeproblemer både på kort og længere sigt – og det er vi selvfølgelig rigtig glade for (og stolte af).

Vi glæder os til at hjælpe dig – og din baby – til en effektiv, smertefri Amning. 

Jordemoder Tabitha Kettner

Jordemoder Nadja Kofoed Christensen 

Kurset får mine varmeste anbefalinger! Så relevant kursus, som afholdes i skøn og afslappet atmosfære. Jeg vil mene, at dette kursus er en overvejende årsag til at min amning fungerer – Rikke, mor til Wilson på 3 måneder

Hvordan tilmelder jeg mig – og hvad koster det?

Hvis du vil “med på holdet” af kvinder, der gør sig klar til babys ankomst ved også at forberede sig bedst muligt på amningen, så skal du tilmelde dig på vores online booking.

Kurset varer ca 2 timer og koster 599 kr (inkl din partner, hvis du vil have ham/hende med). Dette er inklusiv vores ammeguide.

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til fødselsforberedelse på hold (ved en jordemoder), dette inkluderer også ammeforberedelse. Der gives 50 % i tilskud, dog maks 150 kr pr session på hold og 300 kr ved individuel session. Der kan samlet gives maks 3000 kr i tilskud til jordemoderhjælp på 12 måneder.

Du kan se datoer for vores kurser og booke din plads her 

Hvis du foretrækker individuel ammeforberedelse, hvor fokus er på lige netop dig og den situation, du står i og med en vurdering af dine bryster samt undervisning i håndudmalkning, så er du velkommen til at booke en tid til individuel ammeforberedelse, det varer en time og 30 minutter og prisen er 1.497 kr for dig og din partner. Her får du også vores ammeguide. Individuel ammeforberedelse kan afholde hos os i Lyngby – eller online, du bestemmer.

Ammeforberedelsen klæder dig godt på til en god start på amningen og på livet som familie. Og medvirker til, at du  undgår at havne i vanskeligheder, særligt større vanskeligheder. Kurset kan selvsagt ikke stå (helt) i stedet for individuel vejledning med din baby. Hvis du ønsker individuel og praktisk vejledning til lige netop din amning, så er det en rigtig god måde at supplere kurset på og ofte skal der ikke meget til for at komme “helt i mål”.

Hvis du vil vide mere om kurset, så er du velkommen til at sende os en sms på tlf 22773571 med teksten “vil gerne ringes op om ammeforberedelseskursus”. Så ringer vi dig op, så snart vi ikke lige sidder med en baby i hænderne.

Hvad kommer vi omkring på kurset?

Vores kursus er som sagt spækket med viden, og herunder kan du få en idé om, hvor godt din tid er givet ud ved at investere i vores ammeforberedende kursus.

 • Hvad er råmælk og hvor meget har man af det, og hvordan kan må få mere?
 • Hvad er overgangsmælk og hvornår kommer det, og hvad kan man gøre for at vide, at der er nok – og få mere?
 • Hvad er forskellen på den “rigtige” modermælk sammenlignet med råmælk og overgangsmælk? Og hvordan ved du om den rigtige mælk er kommet?
 • Hvornår du kan forvente at mælken løber til? Og hvad kan du selv kan gøre for at der kommer nok mælk – og at den kommer hurtigt nok?
 • Hvilken betydning har de bryster, barnet skal spise af (størrelse, brystvorten, operationer mv)?
 • Hvordan fungerer mælkeproduktionen? Og hvordan kan du påvirke den i god og dårlig retning?

Her kan du se jordemoder Nadja vise hvordan.

 • Du får vigtig viden om, hvorfor og hvordan fødslen kan påvirke amningen – og starten på amningen. Det er klart, at du ikke selv er fuldstændigt herre over, hvordan din fødsel kommer til at forløbe. Der er mange ubekendte og mange faktorer, der spiller ind. Derfor er det så vigtigt, at du ved hvordan din fødsel kan påvirke amningen, så du kan handle derefter.
 • Hvis din baby ikke har det allermest optimale udgangspunkt, hvad skal der så til, for at I får en fantastisk amning alligevel. Det vil nemlig (ofte) kræve, at du gør en ekstra indsats på din babys vegne, for at I kommer efter det.
 • Tegn på trivsel hos nyfødte 
 • Vægttab hos nyfødte i dagene efter fødslen, hvorfor taber en baby vægt efter fødslen, og hvorfor er for stort vægttab kritisk for en baby – og hvad du kan gøre for at holde øje med det og undgå det.
 • Fysiologisk gulsot, om forskellen på fysiologisk (uproblematisk) og patologisk (problematisk) gulsot.
 • Afføring og vandladning, hvad du skal finde i bleen for at vide, at der kommer nok mad igennem din babys system.

 • Din babys naturlige vej til brystet ved den allerførste amning, og hvordan du gør hvis din baby er blevet forstyrret i sine instinkter eller i den naturlige vej til brystet. Og hvorfor du skal undgå suttebrikker.
 • Hud mod hud kontakt og hvilken betydning det har for amningen – alle de ting det gør godt for, men hvad du også skal være opmærksom på.
 • Fars (partners) rolle og betydning for amningen

 • Hvordan teknikken ved brystet skal være, og hvordan du hjælper din baby med at få helt perfekt fat om brystet – og hvorfor det er så vigtigt. Hvad der er en forkert / dårlig teknik ved brystet og hvilke problemer det giver dig (og din baby) at have en en forkert / dårlig teknik ved brystet
 • Hvordan du hjælper din baby med at få nok mælk i maven – især i den første tid, indtil mælken er løbet til.
 • Synkelyde, hvad du kan forvente og hvordan de lyder. Synkelyde et dit vigtigste parameter for at kunne vurdere, at din baby får mælk ved brystet og ikke bare sutter.
 • Hvad ESA-metoden er og viden om ESA-metodens enkelte håndgreb og trin. 
 • Ammestillinger, hvorfor du skal amme i forskellige stillinger og hvad de forskellige stillinger kan gøre for dig.
 • Smerter, sår og revner på brystvorterne, hvad de kommer af og hvordan du undgår dem. 
 • Brystbetændelse, hvad det kommer af og hvordan du undgår det.

Vi er klar, og vi glæder os til at se dig! Find vores hold her og book din plads