fbpx

Fødsel → Vidensunivers om fødslen, om at føde, indgreb, komplikationer og kejsersnit

Baby Instituttets vidensunivers om fødsel og kejsersnitVelkommen til en verden af viden og inspiration om fødslen og kejsersnit. Alt, hvad du læser, er skrevet af fagpersoner med stor teoretisk viden og praktisk erfaring.

I menuen kan du danne dig et overblik over hvad vi har skrevet om emnet eller lade dig blive inspireret. Du kan selvfølgelig også søge i søgefeltet. Du vil også på bloggen kunne finde blog-inlæg om fødslen og det at føde.

Fødslen er en overgangen fra et liv til et andet

En fødsel er en af de allerstørste begivenheder i livet. Den markerer overgangen til livet som forældre og slutter med det længe ventede møde med din lille nye baby. Et lille nyt menneske, som du for altid vil have allertættest på dit hjerte – et menneske, som du har ansvaret for og som du vil følge gennem tykt og tyndt.

Fødslen er en uundgåelig begivenhed

Tanken om den forestående fødsel er for de fleste forbundet med spænding og forventning – men for mange også med en vis bekymring og indimellem endda angst. For en fødsel kan ikke kontrolleres eller planlægges. I hvert fald ikke ned til mindste detalje.

Under fødslen kommer kroppen virkeligt på arbejde. Og det er helt naturligt at spekulere på, hvordan din krop mon vil klare opgaven. Kommer fødslen til at gå hurtigt eller langsomt?

Og tanken om fødselssmerterne kan også være svær at rumme. Hvordan kommer du til at håndtere smerten? Får du brug for smertelindring?

Ikke uden betydning for de fleste kvinder kan huske deres fødselsoplevelser i mindste detalje resten af deres liv.

Hvad sker der under fødslen

Alligevel kan det være hensigtsmæssigt at forberede sig på det, som skal ske. I vores mange artikler om fødslen kan du lære om, hvad der sker i kroppen under fødslen, hvilke former for smertelindring du kan få, hvilke former for indgreb kan du komme ud for og meget mere.

Du kan også søge viden om, hvilke undersøgelser, der anvendes under fødslen for at følge med i, hvordan fødslen skrider frem og i, hvordan din baby har det under fødslen.

Og du kan læse om, hvad der sker på fødestuen i den allerførste tid efter fødslen.

Skal du have kejsersnit?

Hvis du ved du skal have kejsersnit, så er du også kommet det rigtige sted hen. Vi har mange artikler om kejsersnit, både planlagt kejsersnit og akut kejsersnit, samt om din baby lige efter førløsningen.

God fornøjelse.

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.