fbpx

Når du har har ondt i amningen, men virkelig gerne vil amme din baby!

Køb dig til kompetent og personlig ammevejledning
af erfarne jordemødre, der også er amme- og babyeksperter.

Velkommen, du er havnet et helt særligt sted!

Hos os kan du få den ammevejledning, du har brug for af fagfolk, der kan deres kram – uanset om det er små tilrettelser, eller din amning er ved at køre helt af sporet. 

Vi har mange års (tung) erfaring fra det offentlige system og sundhedsvæsen, både som jordemødre på fødegangen, fra barselsafsnittet og fra afdelingen for nyfødte.

I slutningen af 2009 havde vi dog slugt de offentlige ‘kameler’, vi kunne.

Det gjorde simpelthen for ondt i hjertet at se tilbuddet til nye familier blive mere og mere skrabet, når vores erfaring (samt alle undersøgelser og forskning) viser, at den første tid er helt uvurderligt vigtig for blandt andet:

 • kvaliteten af amningen
 • barnets trivsel
 • mor og fars følelse af at slå til som forældre
 • den gode, stærke tilknytning imellem barn og forældre
 • barnets hjerneudvikling
 • barnets fremtid

Vi oplevede dagligt det triste syn, at mødre og børn blev genindlagt med væskemangel, vægttab, gulsot og mistrivsel som direkte følge af, at amningen ikke fungerede. (Og i langt de fleste tilfælde kunne det have være undgået med simpel vejledning).

Vi åbnede Det Private Barselshotel i marts 2010 med den målsætning at tilbyde den omsorg og undervisning, vi syntes alle nyfødte og nybagte forældre skulle have. Siden har vi fået 52.786 timers uvurderlig praksiserfaring mere oven i hatten – om amning, bryster og babyer.

Det er derfor, at jeg, uden at blinke, kan love dig, at vi er dem i Danmark (og muligvis også i resten af Norden), der ved mest om amning og bedst kan hjælpe dig – og din baby. 

Vi tilbyder ammekonsultationer både i Kgs Lyngby og Århus.

Vi står klar! Det eneste du skal, er at beslutte dig for er om du vil investere i din amning.

Herefter kan du booke en tid med det samme på vores online booking.

Eller du kan sende os en sms på 2277 3571 med teksten “Jeg vil gerne ringes op om amning”, så ringer vi til dig så hurtigt vi kan.

Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os på 2277 3571 for at booke en tid   eller for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig i netop din situation.

  

Vi glæder os til høre fra dig.

– og til at hjælpe dig til en succesfuld amning

Ditte Bach, jordemoder og direktør

Vores ammerådgivning er ikke som de andres

Hvis du har født, så har du måske allerede fået ammerådgivning fra andre sundhedspersoner. Og måske har du også fået at vide, at alt ser fint ud, og at der ikke er noget (eller mere), du kan gøre for at give din amning bedre betingelser. Men hvis du har ondt, når du ammer eller hvis din baby skriger af sult eller ikke virker til at blive mæt ved brystet, så er det ikke “fint” – uanset hvor “fint det ser ud”. Hvis du ammer i smerte, så er der noget med din ammeteknik, der bør rettes, uanset hvor fint det så end ser ud udefra. Derfor er vejledning om, at smertefuld amning er “normalt” eller at smertefuld amning “ser fint ud” et af de dårligste råd, du kan få som nybagt forælder, fordi du og din baby, med det råd, risikerer en unødvendigt hård start.

 • På grund af det råd, ser vi nyfødte, der taber sig kritisk meget i den første tid efter fødslen.
 • På grund af det råd, er der nyfødte der i de første uger, slet ikke tager på i vægt eller langt fra tager nok på i vægt uden at forældrene ved, hvor slemt det står til, eller hvor kritisk det er for en baby.
 • Nyfødte der må indlægges igen på hospitalet og have mad på sonde (gennem næsen og ned i mavesækken) i mistrivsel med blodsukkerfald, væskemangel eller gulsot.

Vi oplever også at det råd hindrer nybagte forældre i at holde sig skarpe og hele tiden sikre sig, at amningen (stadig) fungerer optimalt.

 • På grund af det råd er der kvinder, der lader deres baby ødelægge deres brystvorter
 • På grund af det råd oplever vi kvinder sidde derhjemme og amme i ubærlig smerte, skrigende eller grædende
 • På grund af det råd er der kvinder, der får brystbetændelse, selv dem med en amning der forløb godt
 • På grund af det råd er der kvinder, der pludselig ikke har nok mælk i brysterne, selv når der har været masser, og barnet var begyndt at tage på i vægt.

Det er bare så ærgerligt – og de fleste situationer kunne med simpel vejledning have været undgået.

Det er vores erfaring, at vi altid kan gøre noget godt for amningen.

 • Gør din amning ondt, så kommer du hos os i hænderne på en fagperson, der har evnerne til at afhjælpe smertefulde amninger og sår på brystvorterne, så din amning kan blive den hyggestund mellem dig og din baby, som den burde være.
 • Vi har tiden til at lære dig – og din baby – det I har brug for. Vi stikker ikke bare hovedet ind og ser, hvordan det går men er med under hele amningen, hvor vi viser og forklarer dig, hvad du selv kan gøre, og hvordan du gør det.
 • Vi har en metode til at kunne lære dig – og din baby – en god teknik. Den består blandt andet af simple håndgreb, der gør dig i stand til at lægge din baby (smertefrit) til brystet, og sikre din baby adgang til den fede (og mere nærende) mælk.
 • Vi oplever, at rigtigt mange kvinder har svært ved at producere mælk nok til deres baby. Så sidder du med den udfordring, skal du vide, at vi dagligt hjælper mødre med at få brysterne opgraderet til en øget mælkeproduktion.
 • Sidder du med en overproduktion af mælk, så ved vi, at det ikke er et luksusproblem. Det kan være svært for din baby at få fat, og du er en tikkende bombe for få mælkeknuder og brystbetændelse. Vi har stor erfaring i at “tæmme” løbske bryster og at få en baby korrekt på fyldte bryster.
 • Sidder du allerede med ømme og måske endda også dunkende og røde bryster, så er vi mestre i at tage en brystbetændelse i opløbet eller få en brystbetændelse “ned med nakken”. Vi viser dig også, hvad du skal gøre få at undgå, at den kommer igen – hvad brystbetændelser desværre ellers har en tendens til.
 • Har din baby problemer med teknikken, laver skade på brystvorten, ikke kan tømme brystet ordentligt, ikke kan etablere eller opretholde en god mælkeproduktion, ikke får nok mælk eller nok af den fede mælk og måske heller ikke tager nok på i vægt, kan vi hjælpe dig – og din baby videre.

Tak for den meget pædagogiske, venlige og helt uvurderlige hjælp til amning, Vi har nu en mæt og glad pige, der sover tre timer efter hver amning. Hun ved allerede, hvad “gabe stort” betyder og klarer det så flot! Jeg har ikke ondt mere, og vi får sovet så meget mere allesammen. Tusind tak for fantastisk vejledning. Kan varm anbefale alle mødre at gå til ammekonsultation ved Baby Instituttet – mor til 3 uger gammel pige

Der skal to til en tango – og til en amning

Ligesom når man danser tango, så skal der også to til en amning. Det er nemlig både mor og barn, der skal kunne det tekniske og få det til at fungere i praksis.

Vi har stor erfaring med at hjælpe babyer til at blive sande bryst-hviskere – til en teknik ved brystet, som brystet forstår og responderer på med mælk. Og vi kan lære dig hvordan du lægger din baby korrekt til brystet (hver gang), hvis din baby er lidt svær at danse med?

Vi kan hjælpe jer til en god “tango”, hvis:

 • Din baby har tilegnet sig en teknik, der resulterer i sår på brystvorterne eller gør amningen smertefuld.
 • Din baby er startet op med suttebrikker og er “fejl-kodet” til silikone og ikke ønsker at slippe den forestilling.
 • Når din baby har svært ved at tumle dit bryst eller din brystvorte, der måske synes for svær, for stor eller for lille.
 • Hvis det er svært at holde din baby aktiv ved brystet, fordi din baby er nyfødt, træt, gul eller født for tidligt.
 • Din baby fra fødslen har en mindre kampvægt end gennemsnittet. En mindre kampvægt vil gøre det sværere for din baby at have kraft nok i kinderne og dermed at få mælk nok ud af brystet og starte brystet op til en god produktion.
 • Din baby, der har tabt sig i livmoderen eller i den første tid udenfor livmoderen.
 • Din baby ikke tager nok på i vægt. En for lille vægtøgning vil gøre, at din baby hurtigere vil blive udmattet ved brystet og måske også vil forsøge at spare på kræfterne ved ikke at hente den fede, nærende mælk, der er vanskeligere at få ud.

Vi vil elske at hjælpe dig og din baby…
– men det her skal du vide først!

Siden vi åbnede Det Private Barselshotel og Baby Instituttet har vi udviklet ESA-metoden, som står for Effektiv, Smertefri Amning.

 • Effektiv, vil sige, at barnet anvender en teknik, der giver en effektiv tømning af brystet. En effektiv tømning er godt for barnet, der uden de store anstrengelser har adgang til mælken inklusiv den fede, nærende mælk. En effektiv tømning er godt for brystet, idet den sikrer en god mælkeproduktion, fikser mælkeophobninger og forebygger brystbetændelse.
 • Smertefri, fordi den er smertefri for moderen – også helt fra starten af amningen.

Måske du har hørt noget andet; “at amning gør ondt”, “at det er helt normalt at amme i smerte”, “at smerten forsvinder med tiden”. Det vrangbillede er nemlig blevet en landeplage og har tilslutning mange steder – mærkværdigt nok også blandt sundhedspersonale.

Til det må vi sige, at den holdning er en katastrofe, både for din amning og for amningen generelt – og det er ganske enkelt helt forkert!

Læs her er hvad sundhedsstyrelsen skriver i bogen Amning – en håndbog for sundhedspersonale:

Det kan være svært at vurdere udefra (som fagperson), om barnet har godt fat, men moderen vil kunne mærke, om det føles rigtig og ikke gør ondt. Dette er et vigtigt parameter for, om barnet har rigtig fat om brystet.” (side 71)

Lad os lige dvæle ved det…

Moderen vil kunne mærke, “om det føles rigtig og ikke gør ondt”. Med andre ord, det skal ikke gøre ondt, når du ammer din baby.

Og ikke nok med det!

Fravær af smerte er faktisk “et vigtigt parameter for, om barnet har rigtigt fat om brystet”.

Du har selvfølgelig lov til at sidde derhjemme og amme i smerte og tro på,

 • hvad du har læst på nettet om, at amning godt må gøre ondt – eller godt må gøre ondt i starten
 • på din veninde, der har ammet 3 børn i smerte og er kommet gennem det, som fortæller, at det er helt normalt
 • på den fagperson, der (modsat sundhedsstyrelsens anbefalinger) mener, at amning godt må gøre ondt

Det er dit valg.

Men hvis du søger en løsning uden smerte, kan vi vise dig hvordan.

Hvordan foregår det så, at lære ESA-metoden?

I det offentlige bruger de, hvad de kalder HOT teknik, som står for Hands OFF Teknik, hvilket betyder at man er så angst for berøring, at man næsten udelukkende giver mundtlig ammevejledning. Det kan vi lige så godt sig med det samme, det er vi ikke.

Vi er til Hands ON ammevejledning.

Og det er vi, fordi amning er noget, du skal lære, når du sidder med din (måske meget) sultne baby i armene. Derfor får du hos os praktisk Hands On vejledning i kombination med den mundtlige vejledning. Altså det bedste fra begge verdener, fordi det er så meget nemmere at lære noget, når man både bliver vist og forklaret hvordan. Du slipper for at sidde og prøve sig frem eller at skulle opfinde den dybe tallerken, mens din sultne baby mister tålmodigheden eller opgiver brystet.

Det er på den baggrund, vi har udviklet vores ESA-metode.

ESA-metoden er let at lære. Den består af simple teknikker til, hvordan du placerer din baby rigtigt ved brystet, og hvordan du sikrer, at din baby får rigtigt fat og anvender en effektiv teknik.

Vores ammekonsultationer foregår derfor ved, at vi viser dig, hvordan i praksis, hvilket helt nøjagtigt vil sige, at vi under vejledningen tager ved dit bryst og din baby og viser dig hvordan, samtidig med at vi forklarer dig, hvor din baby skal ligge, hvordan du skal gøre med brystet og brystvorten mv.

Og det virker!

Måske du slet ikke lige nu kan forestille dig at kunne komme til at lægge din baby til et fyldt brystet uden smerte, og at ammestunden kan blive hyggelig for dig – og din baby. Det kan den!

Det ved vi, fordi vi har hjulpet mange i samme situation som din – uanset hvorledes din amning er udfordret.

Vi kan love, at du og din baby i hænderne på os med det samme vil kunne se (og ikke mindst mærke) en kæmpe forskel.

Det gør ondt, når du ammer eller mellem amningerne

Til dig, der sidder i smerte og ammer din baby og/eller oplever smerte efter eller mellem amningerne. 

Vi mener ikke, at kvinder skal amme i smerte. Det skal du ikke, fordi at det er (voldsomt) uhensigtsmæssigt for din amning, for din relation til din baby og for din babys oplevelse ved brystet.

 • Ved at lære, hvordan du lægger din baby korrekt (og smertefrit) til brystet, vil du kunne nyde din baby ved brystet og din baby vil, på en helt anderledes måde, kunne nyde at ligge ved dig og dit bryst. Fordi du vil være mere afslappet, din puls vil falde, din vejrtrækning blive rolig og du vil frigive lykkehormoner i mælken.
 • Ved at optimere på teknikken vil dine sår kunne hele i stedet for at forblive status quo, eller blive værre for hver amning. Ligesom, hvis man bliver ved med at gå i et par sko, der allerede er begyndt at gnave.
 • Ved at gøre noget aktivt ved de skader, du allerede har på brystvorten, vil du mindske risikoen for at udvikle tilstoppede mælkegange og at få en bakteriel brystbetændelse (bakterier fra såret, der kravler op i mælkegangen og mælkekirtlerne).
 • Sår på brystvorterne skal effektivt afhjælpes, da de også øger risikoen for at brysterne bliver angrebet af svamp, eller at du udvikler Raynauds Syndrom (at brystvorterne kramper). Begge dele vil øge smerterne og også give smerter efter og mellem amningerne.
 • Vi kan hjælpe dig med at vurdere om du har svamp, Raynauds Syndrom eller det alene er din baby, der har en dårlig teknik ved brystet. Men bedre endnu, vi kan selvfølgelig også vise dig en løsning, der kan overkomme problemerne.
 • Fysisk og psykisk stress har en negativ indvirkning på mælkeproduktion og nedløbsrefleksen (den gratis mælk brysterne sender afsted) og udgør derfor en trussel for amningen og for, at din baby ikke får mælk nok ved brystet. Ved at løse årsagen til smerter og sår, vil din krop kunne komme i den tilstand af kærlighed og flow, som den burde være i.

Din baby ikke tager nok på i vægt af brystmælk alene

Til dig, der er bekymret for din babys vægt og måske også supplerer med modermælkserstatning

Det er altafgørende som forældre at kunne få sin baby til at tage nok på i vægt. Der er derfor ikke meget, der er mere frustrerende, end hvis ens baby taber sig eller ikke tager nok på. At få styr på amningen giver ro og optimerer din babys livskvalitet og gør, at du ikke længere behøver at bekymre dig så meget.

 • Med vores viden, erfaring og ESA-metode vil du ved hvert måltid opleve den glæde at kunne give din baby mere mælk i maven ved brystet.
 • Din baby vil lære en bedre teknik og derved have (lettere) adgang til den fede nærende mælk, der uden er svær at få ud af brystet og ned i sin sultne mave.
 • Laver din bryster ikke nok mælk, vil vi kunne fortælle og vise dig, hvad du skal gøre for, at lige netop dine bryster vil kunne øge deres mælkeproduktion.
 • Du vil lære hvad du selv kan gøre for, at din baby får mere mælk hentet ud af brystet, inden han eller hun opgiver (falder i søvn eller græder)
 • Supplerer du med modermælkserstatning, kan vi hjælpe dig med at undgå, at din amning kuldsejler. Du vil også, i samarbejde med os, kunne få en realistisk, individuel og holdbar plan til, hvordan du får din baby over på fuld amning.

Du har for lidt eller for tynd mælk

Til dig, der ønsker at fuldamme, men som ikke (rigtigt) kan gøre din baby mæt ved brystet.

Der er en tendens til opfatte modermælk som noget, der kommer af sig selv – så man enten er heldig at være en af dem, der har mælk nok eller en af de uheldige, der ikke har det. Det er slet ikke vores erfaring, for vi ved at amning handler mere om teknik, hormoner og fysiologi end om held.

 • Det mælkeproducerende væv er en lille fabrik, der aktivt skal startes op for at blive godt producerende. Er din mælkeproduktionen lille i starten af amningen, er det vigtigt at gøre noget aktivt (og virksomt) for at ændre det, da de fleste (9 ud af 10) også vil have problemer med for lille mælkeproduktionen senere i ammeforløbet. Vi kan hjælpe dig ud af den situation, hvis du henvender dig i tide.
 • Når mælken er løbet til, vil mælkeproduktionen reguleres efter efterspørgsel. Er det ikke sket har dine bryster ikke forstået, at din baby har brug for mere mælk, kan vi undervise dig i, hvad du kan gøre, for at dine bryster opper sig og begynder at producere den mælk, din baby har brug for.
 • Babyer, der ikke let kan hente nok mælk ved brystet pr. måltid, bliver nødt til at spise virkelig længe og/eller virkelig hyppigt, hvilket er hårdt for en baby. Ved at vi hjælper dig med at optimere amningen vil du både kunne gøre noget godt for din baby (der lettere vil have adgang til mere mad) og amningen.
 • Bruger din baby 1-2 timer på en amning, er det udtrættende både for din baby, dine brystvorter og dig. Med den teknik, vi lærer dig, vil du kunne amme på 20-30-45 minutter (afhængig af din babys alder, muskelstyrke og kampvægt) og samtidig gøre din baby mere mæt end før.
 • Ved for lille mælkeproduktion gælder det, at jo hurtigere du handler, jo større sandsynlighed er der for, at du kan rette op på problemet. Derfor giver vi både ammevejledning om eftermiddagen, aftenen og i weekenden.

Din baby græder eller sover ved brystet

Til dig, der har en baby, der synes det er for svært eller for hårdt selv at hente sin mælk ved brystet

En grædende eller sovende baby ved brystet skyldes ofte en og samme ting, nemlig en baby der ikke kan overskue situationen – græder i afmagt eller sover i håb om at tingene løser sig imens. Græder eller sover din baby ved brystet, har du og din baby brug for hjælp.

 • Er i havnet i en dårlige spiral hvor det bliver til mindre og mindre god eller aktiv tid ved brystet, så kan vi hjælpe jer med at vende situationen til en god spiral, hvor den ene gode amning hjælper den næste på vej.
 • Døjer du med at holde din baby, der helst bare vil sove, i gang ved brystet, så har vi hjulpet mange i samme situation som din. Her taler vi selvfølgelig ikke om babyer, der er prop mætte og falder i søvn ved brystet, men babyer der hele tiden skal dimses og stimuleres for at holdes i gang.
 • Hvis din baby ikke kan overskue brystet – og enten græder ved brystet eller giver sig til at sove – kan der være forskellig grunde til det, der vil kræve forskellige løsninger. Med vores erfaring kan vi (ved at mærke på din baby, se hvad din baby gør ved brystet mv) fortælle dig, hvad din baby bakser med – og vigtigst af alt, vise dig hvordan du hjælper din baby i situationen.
 • Søvn og gråd ved brystet kan ofte løses ved at optimere på din babys teknik ved brystet, således at den bliver effektiv. Du har vi hjulpet mange andre babyer med før din. En mæt baby og ro på amningerne er også udgangspunktet for at kunne skabe gode sovevaner, god vågentid og en god døgnrytme.
 • Når din baby græder meget ved brystet vil det ofte medføre, at din baby får meget luft i maven. Hvilket så vil være årsagen til endnu mere gråd. Vi kan hjælpe dig med at vurdere, om din baby måske græder pga bøvser i maven, hvordan du lærer din baby at blive god til bøvse, så luften kommer op istedet for at sidde og give mavepine.

Du ammer med ammebrikker

Tid dig, der ammer med brikker og ønsker at din baby kan lægges til brystet uden.

På mange hospitaler er ammebrikker blevet en hurtig løsning, vi oplever, at de bliver udleveret raskt væk. Det er helt uforståeligt og også ærgerligt, da ammebrikker så godt som altid giver ammende flere problemer, end de evt. løser. Og faktum er, at kvinder der ammer med suttebrikker generelt har kortere ammeforløb, end kvinder der ammer uden (også de der kun bruger suttebrik i starten). I de mange år, vi har haft Baby Instituttet og Det Private Barselshotel, har ammebrikker (af forskellige årsager) kun været en reel løsning for under en håndfuld kvinder. Derfor anbefaler vi altid at amme uden – eller at komme af med dem, så hurtig som muligt.

 • Din baby skal med ammebrikker bruge alt for mange kræfter på at suge mælken ud gennem både bryst og suttebrik – som at drikke en tyk smoothie med et alt for tyndt sugerør. Der er derfor en stor hjælp for din baby at komme af med brikkerne, selvom din baby lige nu måske ikke kan se fidusen (fordi alt nyt kan være svært)
 • Ammer du med ammebrikker, fordi din baby ikke kan tumle brystet, så kan vi hjælpe dig og din baby, så dine bryster og din baby kommer til at blive hinandens bedste venner.
 • Ammer du med ammebrikker, fordi det gør ondt uden, er det særligt vigtig at komme af med brikkerne. Når det gør ondt uden ammebrikker, så har din baby allerede en teknik ved brystet, der ikke er effektiv, hvilket yderligere vil forværres med ammebrikkerne.
 • Brikkerne danner en barriere mellem dig og din baby. Dine bryster får ikke den autentiske stimulering af mælkekirtlerne og fysikken bliver forstyrret af ammebrikken – et stykke plastik mellem din baby og dig.
 • Din fleste babyer lærer en forkert teknik ved brystet, når de spiser med ammebrikker. En teknik, hvor tungen gøres flad og tyk i stedet for at svøbe og danne et godt undertryk langt ind i brystet. Vi kan hjælpe jer med at gøre det rigtigt og på samme tid at hjælpe jer af med brikkerne.

Du har brystbetændelse eller er i risiko for at få det

Til dig, der har bryster eller områder i brystet, der ikke tømmer sig under amningen. 

Flere og flere ammende kvinder får brystbetændelse. Det er virkelig trist, for brystbetændelse er meget stressende og udtrættende for kroppen. Brystbetændelse er også en stor trussel mod amningen og behandling med antibiotika vil yderligere påvirke mælkeproduktionen negativt. Desuden påvirker antibiotika din babys tarmflora og kan også give din baby ondt i maven.

 • Producerer du for meget mælk, er du en tikkende bombe for at få en brystbetændelse. Vi kan hjælpe dig med at få brystet tømt. Du skal vide at jo længere tid mælken står ophobet i brystet, jo større bliver risikoen for at få temperaturstigning og brystbetændelse. Derfor giver vi ammevejledning alle ugens dage fra 9-21
 • Har du områder i brystet, der ikke tømmer sig under amningen, kan vi hjælpe dig med at få “hul” på dem. Jo længere tid mælken står der, jo større er risikoen nemlig for, at de områder lukker permanent ned, eller at du udvikler en brystbetændelse.
 • Har du allerede brystbetændelse, kan vi også hjælpe dig med at undgå at komme på antibiotika eller vurdere, om antibiotika er nødvendig for at kunne komme brystbetændelsen til livs.
 • Har du allerede brystbetændelse, kan vi hjælpe dig med, hvordan du holder mælkeproduktionen oppe og sikrer din baby nok mælk i maven, imens du kommer dig.
 • Hvis du allerede har fået antibiotika (penicillin), så kan vi hjælpe dig. Hvis en brystbetændelse udelukkende behandles med antibiotika, uden tilstrækkelig tømning af brysterne, er der nemlig stor risiko for at brystbetændelsen kommer igen samme sted eller at du får en ny brystbetændelse et andet sted i brystet.
 • Ved at hjælpe dig med at få tømt brystet, sikres du en god mælkeproduktion. Der er nemlig risiko for, at de områder i brystet, der ikke tømmes, ender med at lukke ned for mælkeproduktionen. Jo færre aktive mælkekirtler, jo mindre mælk vil du kunne producere til din baby – med risiko for at der ikke er nok nu, eller om 1,2,3 måneder.

Hvor lang tid tager det at lære – og hvad koster det?

Alle babyer og mødre kan lære en masse på én konsultation – også selvom du har ondt, er træt og smækfyldt med hormoner, der ikke ligefrem fremmer en hurtig og effektiv indlæring. Du og din baby vil uden tvivl komme rigtigt langt med en enkelt ammekonsultation – selvom mange vælger en eller flere opfølgninger efterfølgende.

Vi afsætter gerne 1,5 time til en vejledning, så vi ved, at vi har tid nok. Vejledningen hos din egen private jordemoder og ESA ammevejleder foregår på Baby Instituttet i Kgs Lyngby eller Århus og varer typisk mellem 1 og 1,5 time inklusiv journalføring. Der betales pr påbegyndt 10 minutter efter den første time.

Pris 1.397 kr pr. time + 233 kr pr påbegyndte 10 minutter 

Ved din første konsultation udleveret et rabatkort på 250 kr til en eventuel opfølgende konsultation (kan også bruges ved køb af klippekort). Bor du langt fra os, tilbyder vi vejledning online. Prisen er 997 kr for 60 minutter. 

Hvis du bor i nærheden og ønsker, at vi kommer hjem til dig, gør vi gerne det, hvis det kan flettes ind i kalenderen. Prisen for et hjemmebesøg på ca 1,5 timer er 2.497 kr. Heri er inkluderet kørsel frem og tilbage op til 10 km fra Lyngby Hovedgade 37, Kgs Lyngby / Fredensgade i Århus. Herefter faktureres 5 kr pr kørt km frem og tilbage. OBS. Pga Coronavirus tilbyder vi pt ikke hjemmebesøg. 

Ring eller sms til os på tlf 22773571 eller book en tid med det samme på vores online booking.

Ønsker du flere konsultationer, er der mulighed for at spare penge med et klippekort á 6 timers konsultation hos os eller 3 hjemmebesøg til 5.997 kr. Klippekortet kan også bruges til søvn, døgnrytme, udvikling, øvelser mv og gælder et år fra købsdatoen.  

Klippekortet giver dig den fordel, at din timepris er billigere, og med klippekortet har du også mulighed for at have telefon og sms kontakt med os. Taler vi 10 min trækker vi 10 min fra dit klippekort, på den måde kan du hente en masse viden og ro for dine penge.

Ønsker du hjælp til alle amninger 24 timer i døgnet, er det muligt med vores døgnophold på Baby Instituttet i Kgs Lyngby. Det er det samme telefonnummer, du skal ringe til, og de samme jordemødre, du kommer i kontakt med.

Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til jordemoderhjælp. Der gives 30 % i tilskud (max 300 kr.) per konsultation. Man kan samlet modtage 2400 kr til jordemoderhjælp inden for 12 måneder.

Vær opmærksom på, at aflysning af din tid skal ske senest 24 timer før. Hvis du aflyser senere, opkræver vi et gebyr på 400 kr.

Hvis du snuser omkring på nettet, vil du hurtig opdage, at vi ikke er de eneste, som tilbyder ammevejledning –  men vi er dem med mest erfaring.

Lige nu er der ikke noget, der er mere vigtigt for din baby, end at amningen fungere optimalt. Hos os får du holdbare løsninger, der virker, og du kan hente mere brugbar viden hos os end hos nogen andre. Det har den fordel, at du får fuld valuta for pengene og får løst dine udfordringer og undgår at spilde mere af din og din babys dyrebare første tid, som det jo er meningen, at I skal nyde.

Om vi så er noget for dig?

Tja, hvad med om du ringer til os, så finder vi ud af om kemien er god mellem os.

 * * *

”Vi sender de varmeste tanker for den helt uvurderlige hjælp med amningen og kan takke for, at vores barn i dag er fuldt ammende. Uden den var vores pige i dag på flasken.” Michael og Ann-Dorthe

”Jeg kan endelig med stor glæde i øjnene og ro i sindet sige, at jeg nyder hvert et øjeblik herhjemme på barsel med min dejlige datter Ella – selv måltiderne.” Nadia, mor til Ella.

“Endnu engang 1000 tak for jeres hjælp med sårede brystvorter og for lidt mælk. Her efter 2 dage hjemme er mælken faldet til og revnerne på brysterne er godt på vej til at hele.” Jane, nu mor til 2

Se her hvad kunderne siger

Derfor skal du handle nu!

Det er vores erfaring, at det er smart at handle hurtigt på de udfordringer og problemer du er havnet i med amningen. Det sker nemlig så godt som aldrig, at tiden løser ammeudfordringer og ammeproblemer – tværtimod er det omvendt fat.

Mens du sidder og ser tiden an, så er der en risiko for, at problemerne vokser og i værste fald, i løbet af timer eller dage, kan udgøre en trussel for amningen, for din egen og din babys trivsel.  

Og der er ingen grund til, at du og din baby skal opleve det.

Statistikken viser, at stort set alle nybagte mødre virkelig gerne vil amme, men at mange allerede indenfor de første 14 dage ender med at kaste håndklædet i ringen og opgive amningen, grundet ammeproblemer. Det er både trist og unødvendigt at komme dertil.

En anden vigtig grund til at være smart og handle hurtigt er, at der sker en masse hormonelle processer i moderens krop i den første tid efter fødslen. Processer som har med mælkeproduktionen at gøre (og som der for alvor kan gå kuk i, hvis tingene ikke fungerer optimalt). Blandt andet lukker den hormonproduktion, der i starten holder mælkeproduktionen “kunstigt oppe”, ned omkring 9. dagen efter fødslen. Herefter vil der komme en (væsentlig) mindre mælkeproduktion, hvis din babys teknik og tømning af brystet er dårlig.

Det er smart at være 100 % sikker på, at alt er som det skal være med amningen. Er det ikke det (eller er du i tvivl), så skal du handle på det du ser, oplever eller mærker. Jo hurtigere du gør det, jo bedre!

Ring til os eller send os en sms, så ringe vi til dig

Vi har hjulpet massevis af mødre til en velfungerende og smertefri amning, også kvinder, hvor andre fagpersoner har vurderet at amningen fungerede fint, selvom den slet ikke gjorde det, og kvinder, som andre fagpersoner har vurderet til ikke at ville kunne amme, har vi hjulpet til at blive fuldammende.

Når du kontakter os for at booke en tid (eller for at høre nærmere), så kan vi høre, hvad du sidder i, og fortælle dig, hvad vi kan gøre for dig (og din baby) i jeres specifikke situation.

Ring på 22 77 35 71 eller send os en sms med teksten “Jeg vil gerne ringes op om amning“, så ringer vi tilbage så hurtigt som muligt.

Vi glæder os til at hjælpe dig og din baby, så i kommer til bedre at kunne nyde hinanden og jeres første tid sammen