[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hands on hjælp til din amning fra erfarne jordemødre og ammespecialister

Akut ammehjælp på Baby Instituttet

På Baby Instituttet kan du få ammevejledning hos vores erfarne jordemødre og amme-eksperter – uanset om det kræver små tilrettelser, eller der er tale om større udfordringer med din amning.

Gå direkte til online booking her ⇒

På Baby Instituttet har vi tusindvis af timers praktisk og teoretisk erfaring med amning og babyer. Det er arbejdet med ammevejledning, der har fyldt langt størstedelen af vores tid, de seneste ti år. Denne erfaring giver os mulighed for at kunne afhjælpe en lang række ammeproblematikker for dig og din baby.

Til en ammekonsultation hos os behøver du ikke nødvendigvis selv at kunne gennemskue præcis hvad der er på spil, for det er dét vi hjælper dig og din baby med at finde frem til. Til en ammevejledning tager vi altid udgangspunkt i din babys trivsel og vi har stor respekt for den kompleksitet der kan gemme sig, i den enkelte problematik. Vi oplever, at respekt for nuancerne også betyder at der kan være mange veje til målet, som netop er individuelt og skal fungere for den enkelte familie. For alle er ikke ens.

Til en ammekonsultation kan vi afhjælpe følgende problematikker

  • Smerter ved amning eller imellem amningerne
  • Sår og revner på brystvorterne
  • Din baby ikke tager nok på i vægt af brystmælk alene
  • Din baby græder eller sover ved brystet
  • Du oplever en for lille mælkeproduktion
  • Du ammer med ammebrikker
  • Du har brystbetændelse eller er i risiko for at få det
  • Din baby er grædende eller urolig
  • Baby har svært ved at tage fat om brystvorten
  • Kliklyde ved amning
  • Stramt tungebånd eller læbebånd
  • Baby danner ikke vakuum
  • Baby slipper brystet under amninger 
  • Tidligere ammeudfordringer 
  • Vægttab hos baby
  • Ammestrejke
  • Ammestop
  • Mælken er ikke løbet til

Du kan se vores ledige tider med det samme i vores online booking her ⇒

Du er også velkommen til at udfylde nedenstående kontaktformular som lander direkte hos os, og så ringer vi dig op så snart vi har ledige hænder!

 

Amning må ikke gøre ondt

Hvis du har ondt, når du ammer eller hvis din baby ikke virker til at blive mæt ved brystet, så er der højst sandsynligt noget ved teknikken som kan optimeres. Hvis du ammer i smerte, så er der noget med din ammeteknik, der bør rettes, uanset hvor fint det så end ser ud udefra.

På Baby Instituttet ser vi amning som noget naturligt. Men amning er naturligt, ligesom dét at lære at gå. Ikke naturligt som at trække vejret. Det vil sige, at amning er noget som du og din baby skal lære. Det er ikke en automatisk naturlighed, men en nødvendig læring, som er båret af reflekser og hormoner fra naturens side.

Ammevejledning med ESA

Her på Baby Instituttet har vi derfor udviklet vores helt egen metode, der hedder ESA-metoden, og det står for Effektiv, Smertefri Amning.

Hvorfor skal amningen være effektiv og smertefri?

Indtaget af føde helt fra begyndelsen af livet, er altafgørende for din babys trivsel. Din baby er fra naturens side født med en række reflekser der hjælper din baby til, at kunne skaffe nok føde. Når en amning bliver smertefuld for dig, så er det din krop der signalerer til dig, at der er noget der er forkert. Så smerten er ikke noget du bare skal holde ud, og vente på forsvinder. Det er et signal til dig om at din baby ikke har rigtigt fat på dit bryst, og derfor er i risiko for, ikke at få nok mad. En smertefri effektiv amning i den første tid, er startskuddet på en velfungerende amning både på kort og lang sigt.

Måske du slet ikke lige nu kan forestille dig at kunne komme til at lægge din baby til et fyldt bryst uden smerte, og at ammestunden kan blive hyggelig for dig – og din baby. Men det kan den!

“Tusind, tusind tak for et godt besøg i dag! Vi er gået fra jer med en klar plan og en tro på, at vi godt kan få det her til at lykkes. Det er en verden til forskel fra, hvordan vi havde det, da vi kom. Og så på kun halvanden time. Lillebror og jeg er igang med vores første amning. Ingen smerter!” Carina, mor til to

Sovende baby til ammekonsultation

Du kan se ledige tider til ammevejledning i vores online booking lige her ⇒

Ammeopstarten er vigtig

Når det  kommer til amning, så er det vores helt utvetydige erfaring, at det er smart at handle hurtigt på de udfordringer og problemer du oplever.

Statistikken viser, at stort set alle nybagte mødre ønsker at amme, men at mange allerede indenfor de første 14 dage ender med at kaste håndklædet i ringen og opgive amningen, grundet ammeproblemer. Det er både trist og unødvendigt.

Du kan se ledige tider til ammevejledning i vores online booking lige her ⇒

En anden vigtig grund til at handle hurtigt er, at der sker en masse hormonelle processer i moderens krop i den første tid efter fødslen. Blandt andet lukker den hormonproduktion, der i starten holder mælkeproduktionen “kunstigt oppe”, ned omkring 9. dagen efter fødslen. Herefter vil der komme en væsentlig mindre mælkeproduktion, hvis din babys teknik og tømning af brystet ikke er effektiv.

Ved for lille mælkeproduktion gælder det, at jo hurtigere du handler, jo større sandsynlighed er der for, at du kan rette op på problemet.Det mælkeproducerende væv er en lille fabrik, der aktivt skal startes op for at blive godt producerende. Er din mælkeproduktionen lille i starten af amningen, er det vigtigt at gøre noget aktivt (og virksomt) for at ændre det, da de fleste (9 ud af 10) også vil have problemer med for lille mælkeproduktionen senere i ammeforløbet. Vi kan hjælpe dig ud af den situation, hvis du henvender dig i tide.

 

Priser

En ammevejledning på Baby Instituttet i Kgs Lyngby og varer 1,5 time inklusiv journalføring. Vi oplever at mange mødre kan komme langt på en enkelt vejledning, men alt afhængig af de udfordringer du oplever, kan det tage mere end en enkelt konsultation at komme i mål.

Bor du langt fra os, tilbyder vi vejledning online. Prisen er 1.297 kr for 60 minutter. 

Hvis du bor i nærheden og ønsker, at vi kommer hjem til dig, gør vi gerne det, hvis det kan flettes ind i kalenderen.

Har du tvillinger, så er du selvfølgelig også mere end velkommen hos os, og vi har stor erfaring med tvillinger og amning af tvillinger. Her afsætter vi selvfølgelig ekstra tid, nemlig ca 2 timer (inklusiv journalføring).

Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til jordemoderhjælp. Der gives 50 % i tilskud (max 300 kr.) per konsultation. Man kan samlet modtage 3000 kr til jordemoderhjælp inden for 12 måneder.

Vær opmærksom på, at aflysning af din tid skal ske senest 24 timer før. Hvis du aflyser senere, opkræver vi et gebyr på 500 kr.

 * * *

Vi har hjulpet massevis af mødre til en velfungerende og smertefri amning og vi vil elske at hjælpe dig og din baby.

Når du kontakter os for at booke en tid (eller for at høre nærmere), så kan vi høre, hvad du sidder i, og fortælle dig, hvad vi kan gøre for dig (og din baby) i jeres specifikke situation.

Vi glæder os til at hjælpe dig og din baby, så i kommer til bedre at kunne nyde hinanden og jeres første tid sammen.