Søg
Close this search box.

Få hjælp til amningen af jordemoder Ditte Bach

Du kan få hjælp af mig, på baggrund af tusindvis af timers praktisk og teoretisk erfaring med amning og babyer. Det er arbejdet med ammevejledning, der har fyldt langt størstedelen af min tid, de seneste 20 år. Denne erfaring giver mig mulighed for at kunne hjælpe dig og de udfordringer du måske lige nu står i med din amning, eller ønsker at undgå.

Du behøver ikke selv at kunne gennemskue præcis hvad der er på spil, dét hjælper jeg dig og din baby med, men du kan også være du godt ved hvad problemet er også hjælper jeg dig med det. Til en ammevejledning tager vi altid udgangspunkt i lige netop din amning, men kender også alle facetter af lige netop den problematik du sidder i. Det vigtigste er at det kommer til at fungerer for dig og din baby.

Amning er naturligt, men ikke på en måde, så man bare kan det. Det er noget man skal lære med sin baby i armene, og som der er brug for hjælp til at lære, fordi “det helst skulle være lært i går”, da det jo drejer sig om babys fødevareforsyninger. Omvendt er et noget du – og din baby – kan lære – med lidt hjælp. 

Hvad du måske sidder med?

Problemstillinger jeg kan hjælpe med online

Du har haft tidligere ammeudfordringer,
du ønsker at komme i forkøbet.

Måske du har oplevet sidst gang at amningen var meget mere svær eller meget mere udfordrende end du forestillet dig, og denne gang ønsker at være på forkant med netop det. 

Mælken er ikke løbet til,
og du ønsker at gøre noget aktivt for det.

Mælken skal løbe til for at barnet får mælk nok i de mængder der er brug for, men hvad hvis den ikke gør det eller ikke rigtigt gør det og du ønsker at give mælkeproduktionen de bedste betingelser. 

Problemer med din babys teknik ved brystet
eller mistanke om teknik-probelmer.

Måske amningen gør ondt eller din baby ikke får nok mælk ved brystet, her er det afgørende vigtigt at få optimeret så meget på teknikken som overhovet muligt (brystvortens placering i munden og din babys placering ved brystet.  

Smerter ved amningen samt sår på brystvorterne.

Smertefulde amninger er et stort problem, der skal tages hånd om. Det skyldes som hovedregel teknikken, der skal optimeres på. Smerte mellem amningerne kan skyldes flere forskellige faktorer, men som det første må man se på teknikken og herefter om der er andre forhold der skal tilpasses – eller behandles. 

For lille mælkeproduktion
og din baby tager måske ikke helt nok på i vægt.

Ved for lille mælkeproduktion er det afgørende at optimere så meget på teknikken som overhovedet muligt samt at arbejde med tømningen. For lille mælkeproduktion er et stort problem, der skal tages meget alvorligt. 

Din baby græder ved brystet
eller har svært ved at tage fat ved brystet.

Babyer der græder ved brystet gør det ofte i frustration. Det kan være frustration over ikke at kunne få fat eller godt fat om brystvorten eller ikke at kunne få nok mælk. Alt sammen noget barnet skal hjælpes med.

Du ammer med ammebrikker
og vil gerne se om du kan kommer af med dem.

Måske du ammer med ammebrikker og er bekymret for de ulemper de har for mange med for lille mælkeproduktion og problemer med at få nok mælk for barnet, og gerne vil af med dem. 

Dine bryster tømmer sig ikke
eller du har mistanke om at de ikke gør det

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DU HAR BEGYNDENDE BRYSTBETÆNDELSE
ELLER DØJER MED BRYSTBETÆNDELSER.

Måske det startede med et område der ikke ville tømme sig og nu du døjer med brystbetændelse eller optræk til det. Her er det afgørende at arbejde med tømningen – evt sammen med behandlingen. 

AMMESTOP ELLER AMMEOPHØR,
DU GERNE VIL VENDE MED EN ERFAREN FAGPERSON.

Måske du ønsker at stoppe amningen, måske nu og her eller efter et langt ammeforløb, og du søger hjælp til at at komme så godt videre som overhovedet muligt. 

Effektiv Smertefri Amning / ESA-metoden

På Babyinstituttet har vi udviklet vores egen metode , ESA-metoden, der står for Effektiv, Smertefri Amning metoden, den hjælper barnet til og sikre at barnet har en god teknik ved brystet. Metoden består af simple håndgreb til at lægge barnet korrekt til brystet og teknikker til en effektiv tømning. Teknikken udmærker sig ved at fungere i praksis både for de fagpersoner, der er oplært i den og for nybagte mødre, når de skal have deres baby til brystet. 

Hvorfor smertefri?

Det giver næsten sig selv at amningen skal være smertefri for moderen. Alligevel er det blevet sådan at nye mødre får at vide at amningen godt må gøre ondt eller godt må gøre ondt i starten. Det er IKKE korrekt. Smerte er et tegn på at din babys teknik ved brystet bør optimeres. 

Ud over det gør ondt på moderen, så har det faktisk også meget at sige i forhold til barnet. En smertefuld amning betyder at barnet ikke har optimalt teknik ved brystet, hvilket igen ofte også betyder at barnet ikke har adgang til den tiltænkte mængde mælk. Det kan gøre det svært for barnet at få nok mælk ved brystet, tage nok på i vægt. Det kan også påvirke mælkeproduktionen, der bliver for lille, og disponere til brystbetændelse. 

Smerte, du ikke handler på, bliver let til mere smertefuld og smerte er den hyppigste årsag til at kvinder mod deres vilje ender med at opgive den amning, de havde ønsket sig. Smerte er derfor noget du skal (og kan) gøre noget ved. Hvis du ammer i smerte,  er der noget med din ammeteknik, der skal rettes til , uanset hvor fint det så end ser ud udefra. Det er her ESA-metoden kan hjælpe dig. Med en baby ved brystet med en korrekt teknik vil amningen IKKE være smertefuld.

Hvorfor effektiv?

Effektiv, vil sige, at barnet anvender en teknik, der giver en effektiv tømning af brystet. En effektiv tømning er godt for din baby, der uden de store anstrengelser har adgang til den mælk han eller hun har brug for. Inklusiv den fede, nærende mælk. 

En effektiv tømning er også vigtig for brystet, idet tømningen er afgørende for at etablere en god mælkeproduktion og senere i ammeforløbet at opretholde en god mælkeproduktion. En effektiv tømning er også vigtig for at undgå og løse udfordringer med mælkeophobninger og brystbetændelse.

Du er kun få klik fra mig

Hvordan foregår det

Du kikker på linket og finder din næste tid i kaldenderen. Selvom det hedder en ammekonsultationer er det også en babykonsultation, ligesom du må stille mig spørgsmål til efterfødselskroppen. Tiden er din. Efter ddu har booket får du tilsendt et link, til det virtuelle møderum, hvor vi mødes. 

På dagen og klokkeslettet for din tid logger du ind i det virtuelle rum. Du har forinden planlagt det sådan, at din baby kan komme til brystet i løbet af den time vi har sammen. Det kan lade sig gøre bare mor og baby, men det er ofte en fordel, hvis der er en til at holde telefonen under amningen, så viklen i forhold til baby og bryst giver et godt overblik over amningen (som hvis jeg var der) Jeg guider dig (jer) gennem amningen i forhold til teknikken og i forhold til tømningen, og vi taler om de problemstillinger du står i og lægger en god plan, der kan udføres i praksis i den situation i står i. 

Måske du lige nu ikke kan forestille dig at få styr på amningen eller at kunne lægge din baby til brystet uden smerte eller at ammestunden kan blive hyggelig for dig – og din baby. Men det er der potientiale for, også for dig. 

“Tusind, tusind tak for et godt besøg i dag! Nu har vi en klar plan og en tro på, at vi godt kan få det her til at lykkes. Det er en verden til forskel fra, hvordan vi havde det før. Og så på kun en time. Lillebror og jeg er igang med vores første amning. Ingen smerter!” Carina, mor til to

Hvis du ønsker at spørge om noget i forhold til din kommende mulige online ammekonsultation, er du velkommen til at skrive en SMS eller ringe på 22773571 .

Om mig, jordemoder Ditte Bach

Jeg blev uddannet jordemoder tilbage i 2003. Jeg har arbejdet som jordemoder siden. I starten i det offentlige sundhedsvæsen på fødegangen og barselsafsnittet. Jeg har selv gjort mig nogle dyrt købte erfaringer med mine amninger, som det efterfølgende er blevet min livsmission at sikre andre mod. Det vil sige at formidle den viden og hjælp, jeg synes der er så hård brug for i den første tid efter fødslen. 

Jeg har siden vi åbnede Det Private Barselshotel arbejdet fuld til med amning og med at hjælpe nye familier til en god start (lukkede 2022). Her udviklede jeg ESA-metoden, vi brugte til at sikre den gode teknik ved brystet og tømning, der er så vigtig for amningen. 

Jeg er forfatter til Babyinstituttets Ammebog Effektiv Smertefri Amning – amning med ESA-metoden, Babyinsituttets Nyfødtbog, samt Babyinstituttets flaskebog og gravid dag for dag bog, et hav af artikler her på sitet, samt Babyboblen, du kan tilmelde dig her =>

Det vil glæde mig også at hjælpe dig med din amning.

Hvorfor det er så vigtigt at komme godt fra start

Når det  kommer til amning, så er det ofte afgørende at handle hurtigt på de udfordringer og problemer, statistikken viser nemlig at mange allerede indenfor de første 14 dage ender med at kaste håndklædet i ringen og opgive amningen, grundet ammeproblemer der vokser sig så store at de ikke kan se anden vej ud af situationen. En anden vigtig grund til at handle hurtigt er, at der sker en masse processer i kroppen i den første tid efter fødslen. Eksempelvis lukker hormonproduktion, der i starten holder mælkeproduktionen “kunstigt oppe”, ned omkring 9. dagen efter fødslen. Hvis teknikken og tømningen ikke fungere vil mælkeproduktionen falde her. Det er også vigtigt at alle mælkekirtler tømmes godt for råmælk, for at den enkelte mælkekirtel kommer med i mælkeproduktionen. Med for få mælkekirtler aktiveret, vil produktionen kunne blive for lille til barnet behov og give problemer resten af ammeforløbet. Ved for lille mælkeproduktion gælder det, at jo hurtigere du handler, jo større er sandsynlighed for, at du kan rette op på problemet. Er din mælkeproduktionen lille i starten af amningen, er det vigtigt at gøre noget aktivt (og virksomt) for at ændre det, da rigtig mange også vil have problemer med for lille mælkeproduktionen senere i ammeforløbet.
error: Content is protected !!