fbpx

Baby → Vidensunivers om babyer, om det basale, om udvikling og udfordringer

Baby Instituttets vidensunivers om babyerVelkommen til en verden af viden og inspiration om babyer; herunder søvn, udvikling, pleje og sygdomme. Alt, hvad du læser, er skrevet af fagpersoner med stor teoretisk viden og praksisk erfaring.

I menuen kan du danne dig et overblik over, hvad vi har skrevet om emnet eller lade dig blive inspireret. Du vil også kunne søge i søgefeltet. Desuden vil også på også bloggen kunne finde blog-inlæg om baby, og det at være forælder.

En baby i konstant udvikling

Livet som forælder til en lille baby er forbundet med stor glæde og fornøjelse. Men det er også forundringens og forandringens tid.

På intet andet tidspunkt i livet sker der så stor en udvikling, som i et barns første leveår. Bedst som man har vænnet sig til de nye rutiner i familielivet, ændres de – igen og igen.

Bliv klogere på din babys fundament

Din babys søvn- og spisemønstre og udvikling ændrer sig nemlig løbende i takt med, at din baby vokser.

Spørgsmål knyttet til netop mad, søvn og adfærd hos babyer, er normale og hyppige blandt forældre. På baby Instituttet kan du blandt vores artikler finde masser af viden om blandt andet søvn, mad og gråd hos babyer.

Med en baby dukker der konstant nye udfordinger op

Der er hele tiden noget nyt med en baby, så kommer der knopper, så kommer der arp, så kommer der grønne afføringerhyppige afføringer, og så er der ligesom stop i afføringerne. Her på siden kan du hente viden om alt sammen.

Her kan du søge masser af viden om pleje af din baby, og om sygdomme og tilstande, som din baby kan komme ud for.

Og når din baby har lært at bevæge sig rundt – rulle, krybe eller kravle – så kan hjemmet let blive et farligt sted. Der skal ikke mange ubevogtede øjeblikke til for, at din baby kan komme til at få væltet tunge ting ned over sig, få fat i skarpe, tunge eller giftige ting, som før var utilgængelige. Samtidig er det helt fantastisk for din baby selv at kunne vælge, hvor han eller hun vil hen – selv at kunne få fat i legetøj, som før var uden for rækkevidde.

Bliv klogere på din babys udvikling

Udover at din babys søvn- og spisemønstre ændrer sig, så lærer din baby også hele tiden noget nyt. Og nye færdigheder mødes altid med beundring og stolthed, både hos baby og forældre. Men de kræver også ny omtanke og nye hensyn.

På vores hjemmeside kan du lære om, hvordan din babys hjerne udvikler sig og om, hvorfor din babys vågentid er vigtig for udviklingen.

God fornøjelse.

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.