fbpx

Fertilitet → Vidensunivers for dig, der ønsker at blive gravid

Baby Instituttets vidensunivers om fertilitetVelkommen til en verden af viden og inspiration for dig der ønsker at blive gravid. Alt, hvad du læser, er skrevet af fagpersoner med stor teoretisk viden og praksisk erfaring.

I menuen kan du danne dig et overblik over, hvad vi har skrevet om emnet eller lade dig blive inspireret af de artikler du finder.

Nogle er meget fertile, andre skal bruge længere tid

For de fleste kvinder er der heldigvis ikke så langt fra tanke til graviditet, når først beslutningen om en familieforøgelse er taget. De fleste opnår hurtigt og uproblematisk at blive gravide, når først præventionen er lagt på hylden.

For andre kræver det lidt mere arbejde at nå dertil, og det kan være relevant og befordrende at vide mere om fertilitet for at øge mulighederne for succes med projektet.

Viden kan hjælpe til at opfylde dit graviditetsønske

Hvis du ønsker at optimere dine chancer for hurtigere at blive gravid, kan du have glæde af at søge viden om ægløsning. Hvornår har du ægløsning, og hvad er tegnene på ægløsning. Det kan også være en hjælp af få forståelse for, hvordan din menstruationscyklus fungerer. Alt sammen for at du kan ramme netop det mest gunstige tidspunkt for befrugtningen – hvor du skal have ubeskyttet samleje.

Hvis man ønsker at blive gravid, vil det også være godt at slå et smut forbi og læse om ægløsningstests og graviditetstests – hvordan de virker, og hvornår de skal anvendes. Og du kan læse om, hvorfor det er vigtigt at starte med at tage tilskud af folinsyre allerede når du planlægger at blive gravid.

Når tingene ikke går som planlagt

Måske har du allerede haft en positiv graviditetstest men får alligevel menstruation – eller en tidlig ultralydsscanning viser, at du ikke er gravid alligevel. Det kan du også få mere viden om her.

Når ønsket om graviditet trækker ud

Hvis det gennem længere tid ikke lykkes for dig at blive gravid, kan du her under kategorien fertilitet, søge viden om, hvilke årsager der kan være til det. Du kan også søge viden om, hvordan du kan blive udredt for ufrivillig barnløshed (infertilitet), samt hvilke behandlingsmuligheder der er. Vi har nemlig artikler om både insemination, IVF- behandling og ICSI-behandling.

Har du allerede været igennem alle tænkelige muligheder uden at blive gravid, så overvejer du måske muligheden for at adoptere et barn. Det kan du også få mere viden om.

God fornøjelse.

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.