Om Baby Instituttet 

Det hele startede med Det Private Barselshotel, der åbnede i marts 2009, med barselsophold i Gentofte. Her kan du stadigvæk komme og få barselshvile og ikke mindst undervisning på døgnbasis. Det kan være barselsophold lige efter fødslen eller en NY start for dig – og din baby.

Baby Instituttet kom først til senere, i starten som et vidensunivers, og nu som meget mere end det. Man kan sige at “babyen” er vokset sin “mor” over hovedet.

På Baby Instituttet finder du vidensformidling af både teoretisk og praktisk karakter, så du har den viden, du har brug for samt undervisning til at kunne skabe det liv og den hverdag, du ønsker dig for dig selv – og for din baby. En glædesfuld og sjov hverdag med masser livskvalitet og udvikling af din babys fulde potientiale. 

Baby Instituttet byder på både vejledning, undervisning og behandlinger til dig og din baby både i Gentofte, i Århus og Online.

 Missionen har hele tiden været den samme, nemlig at give babyer og forældre den bedste start på et nyt liv. Fordi vi kan se, at når man ændrer begyndelsen, så ændrer hele det liv sig – til et bedre. 

Vores mål er at formidle viden og undervisning, der gør livet nemmere, bedre og sjovere. Både mens du venter dig, efter din baby er ankommet til verden og i den første tid, hvor din baby vokser op.

Vi er med hele vejen…

Baby Instituttets SHOP er sidste skud på stammen. Det er en niche webshop med fokus på ting og udstyr til tiden før og efter baby. Vi sælger kun nøje udvalgte produkter, hvilket vil sige, at de ting vi sælger er vurderet (og langt de fleste også afprøvet) og sagt god for af os jordemødre.

Vi handler vi ind efter princippet lidt, men godt. Du finder derfor ikke en bunke af ting og måske heller ikke det allersidste nye. Men du kan være sikker på, at vi har forholdt os kritisk til, hvad vi vi har og til kvaliteten.

Det glæder os at se dig her hos os.

Ditte Bach (1972), jordemoder og direktør for Baby Instiuttet

“Med Baby Instituttet og Det Private Barselshotel har jeg mulighed for at værne om barnets og forældrenes integritet og skabe et optimalt miljø for samhørighed og kærlighed mellem forældre og barn. Her kan jeg videreformidle den lærdom jeg har.”

Ditte Bach, jordemoder og direktør.

(mere…)

Læs mere

Camilla Kristiansen (1978), jordemoder

 

“På Baby Instituttet har jeg tid og ro til omsorg, fordybelse og lærdom. Når nybagte forældre opnår denne forståelse og håndterbarhed som forældre, begynder de at blomstre af overskud og kærlighed til både hinanden og det lille nye barn.”

Camilla Kristiansen, jordemoder og IBCLC

(mere…)

Læs mere

Lotte Drechsler (1976), jordemoder

Jordemoder Lotte Drechsler fra Baby Instituttet

“For mig udspiller godt jordemoderi sig i spændingsfeltet, hvor familier fødes: Hvor kvinder bliver til mødre, hvor mænd bliver til fædre og hvor børn folder sig ud som unikke væsener.”

Lotte Drechsler, jordemoder.

(mere…)

Læs mere

Nadja Kofoed Christensen (1982), jordemoder

”Jeg finder enorm stor glæde og tilfredshed i at kunne udføre mit jordemoderfaglige arbejde ordentligt, omsorgsfuldt og med respekt for de mennesker jeg møder, fordi jeg ved hvor stor betydning det har for den nybagte mor, far og baby at blive guidet og hjulpet godt ind i det nye familieliv”

Nadja Kofoed Christensen, jordemoder
(mere…)

Læs mere

Cecilie Jarløv Kjær (1978), jordemoder, akupunktør og kranio sakral terapeut

”Jeg føler mig privilegeret og ydmyg hver dag, når jeg får lov at hjælpe nybagte familier med at komme på rette vej. Det er for mig at se en meget afgørende og sårbar tid, som skal varetages med størst mulig respekt og empati for alle involverede.”

Cecilie Jarløv Kjær, jordemoder, akupunktør og kranie sakral terapeut
(mere…)

Læs mere

Kristina Kragh (1982) – jordemoder

“Det jeg brænder for og som giver mening i mit jordemoderhjerte, er at møde familierne der hvor de er, støtte op, vejlede og sammen finde vej, så familien føler sig styrket og trygge i samspillet med deres barn.”

Kristina Kragh, jordemoder

(mere…)

Læs mere

Karen Bech Storgaard Kildahl (1986) – jordemoder


“Jordemoderfaget er unikt, da man møder folk midt i et kaotisk stormvejr og får lov at følges med dem på vejen mod mere solrige og fredfyldte forhold. Jeg drives af at give noget videre, der virker og det at få lov at gå sammen med folk, på vej mod noget bedre.”

Karen BS Kildahl, jordemoder.
(mere…)

Læs mere

Lotte Rex Thestrup (1973) – jordemoder og afspændingspædagog

“Jeg ser dannelsen af en lille ny familie som en af de vigtigeste ting her i livet. Og jeg ser det som en af mine fineste opgaver som jordemoder, at hjælpe forældre til at komme godt fra start. “

Lotte Rex Thestrup, jordemoder
(mere…)

Læs mere

Winnie Elholm (1979), jordemoder, akupunktør, børnefysioterapeut og kranio sakral terapeut

 

”At være jordemoder og behandler, og hver dag hjælpe kvinder med at opnå graviditet, få en bedre graviditet og fødsel eller behandle de børn, der af en eller anden årsag ikke trives i deres krop – det er magisk og et kæmpe privilegium!”

Winnie Elholm, jordemoder, akupunktør, børnefysioterapeut og kranie sakral terapeut
(mere…)

Læs mere

Sanne Wolff (1985) – Jordemoder

“Jeg brænder for at videreformidle det håndværk og den viden, jeg har. Jeg ser hver eneste dag, hvordan dét, vi kan på Baby Instituttet, revolutionerer tilværelsen for nybagte familier, og jeg elsker at følge forældres udvikling fra nybagte og lidt kejtede til kompetente eksperter i netop deres barns behov.”

Jordemoder, nørd og mor til mange

Jeg afsluttede jordemoderuddannelsen i 2011 og blev umiddelbart herefter ansat som jordemoder på fødegangen i Skejby. Jeg har altid været vild med arbejdet med fødslerne – at komme tæt på familierne og mærke hvordan jeg kunne få lov at gøre en forskel i den overvældende livsforandrende begivenhed, det er at blive forældre. I flere år arbejdede jeg som kendt-jordemoder, og jeg elskede at få lov at engagere mig helt i nogle få familier og så få lov at følge dem gennem graviditet, fødsel og de første dage efter fødslen.

I mit arbejde på hospitalet mødte jeg jævnligt arbejdsgange og procedurer, jeg syntes, vi skulle forbedre. Men når jeg ville argumentere herfor følte jeg, at min videnskabelige viden var utilstrækkelig. Derfor tog jeg sideløbende med mit arbejde en kandidatuddannelse med fokus på sundhedsfaglig forskning, og jeg har siden brugt et par år på epidemiologisk forskningsarbejde. Jeg er nok lidt nørdet indenfor dette område, men det har altid været vigtigt for mig, såvidt muligt, at arbejde evidensbaseret og at forholde mig kritisk til den evidens vi baserer procedurer på.

Jeg blev ansat på Baby Instituttet i 2020, og her har jeg virkelig fundet mig en niche af jordemoderfaget, jeg kan få lov at nørde – med familier jeg har tid til at fordybe mig i og resultater som virkelig gør en forskel. 

Privat er jeg mor til fem lækre unger. Jeg har ammet dem alle, inklusiv et hold tvillinger. Og hvor ville jeg ønske, jeg tidligere havde vidst alt, hvad jeg nu ved om amning. For selvom jeg har haft gode, langvarige ammeforløb, har jeg skullet gennem uger med smerter, sår og brystbetændelser hver gang, jeg skulle i gang. 

Sanne Wolff, Jordemoder

Læs mere