fbpx

Nyfødt → Vidensunivers om nyfødte og omstillingen til livet udenfor livmoderen

Baby Instituttets vidensunivers om nyfødteVelkommen til en verden af viden og inspiration om nyfødte babyer i alderen 0-1 måned. Alt, hvad du læser, er skrevet af fagpersoner med stor teoretisk viden og praksisk erfaring.

I menuen kan du danne dig et overblik over, hvad vi har skrevet om emnet eller lade dig blive inspireret. Du kan selvfølgelig også søge i søgefeltet. Du vil også på bloggen kunne finde blog-inlæg om nyfødte og det at blive / være forælder.

Nyfødt baby endelig ankommet til verden

Når du står med dit lille nyfødte barn i armene, åbner der sig en helt ny verden for dig. Du har jo allerede på en måde kendt din baby i mange måneder i tiden inde i livmoderen, og har sikkert mange gange forstillet dig dette første møde.

Måske det bliver helt, som du havde regnet med – måske fuldkommen anderledes.

Når et lille barn bliver født, er det ofte dækket af fosterfedt på en del af kroppen. Nogle nyfødte har også en del hår på kroppen – lanugohår. Når navlesnoren er klippet over, sidder der stadig en lille stump tilbage. Hvordan er det lige med den, skal den passes eller ikke?

Når du mærker på dit barns hoved, kan du måske mærke, at kranieknoglerne endnu ikke er vokset sammen. Der er to bløde punkter, hvorfor er de vigtige? Hvor meget søvn skal en nyfødt have, og hvad er tegnene på trivsel! Alt det og meget mere, kan du også få masser af viden om her på hjemmesiden.

Et nyt ansvar og et nyt liv

Uanset hvad, så har du som forælder nu ansvaret for dette lille menneske.

Et ansvar der for mange føles overvældende – også selvom det ikke er det første barn.

Også for dit lille nyfødte barn, åbner der sig en helt ny verden! En verden hvor man først og fremmest skal trække vejret selv. Man skal lære at spise, bøvse, prutte, sove og meget mere.

Som nybagt forælder er det naturligt at være i tvivl om, hvorvidt ens barn nu også er sundt og rask og trives, som forventet. Vi er her for dig i den stituation.

Livet med en nyfødt fordrer ny viden

Her på Baby Instituttet kan du blandt andet læse om den første undersøgelse dit nyfødte barn får foretaget allerede på fødestuen. Du kan også læse om det nyfødte barns første afføring, urin, sovestillinger og meget mere.

Du kan også lære meget mere om, hvilke tilstande, du skal være særligt opmærksom på hos dit nyfødte barn. Hvad er fysiologisk gulsot for eksempel – og hvornår er gulsot problematisk? Og hvad er tegnene på trivsel eller væskemangel på dit nyfødte barn?

Vi har samlet masser af vigtig viden for at hjælpe dig til en tryg start med dit nyfødte barn.

God fornøjelse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.