At babyer fødes kloge er uden for enhver tvivl. En nyfødt baby kommer til verden med et indlæringspotentiale og en hjerneudvikling, som er større i de første leveår end nogensinde sidenhen. Det går så stærkt, at det indimellem kan være svært for os voksne at følge med. Tænk engang, at komme til verden med en kropskontrol, der ikke engang gør det muligt at vende sig fra den ene til den anden side – til på bare et års tid at være i stand til at rulle, krybe, kravle, gå, vinke, klappe, spise mad selv og samle selv de mindste genstande op med et finpudset pincetgreb. Det er da fantastisk! For slet ikke at tale om udviklingen i sprog- og talforståelse, hukommelse, forståelse af verden i sin helhed og kommunikation og interaktion med andre.

Babyer elsker at lære

Babyer har et vidunderligt og ubegribeligt stort potentiale, og de elsker at udfolde det og at lære nyt. Tidligere troede man, at alle babyer udviklede sig helt af sig selv og selv nåede fra den ene milepæl til den næste. Nogle babyer kan dog have har brug støtte i deres udvikling, og hvis de tilbydes støtte og stimulation oplever vi at de lettere komme videre fra lige præcis der, hvor de nu engang er.

Et eksempel er, at en nyfødt baby, som noget af det første, skal lære at løfte sit hoved fra underlaget i maveliggende stilling. Hvorved han / hun gradvist opnår større og større kontrol og styrke i sine nakkemuskler, hvilket yderligere gør det muligt at vende sit hoved fra side til side, og som også er springbrættet for gradvist at kunne løfte sig højere og højere op og med tiden komme helt op i kravlestilling. At løfte sit hoved er en evne, som alle babyer fødes med potentialet til. Men hvis en baby altid ligger på ryggen, så udfoldes dette potentiale ikke.

Omgivelsernes støtte har stor betydning

Man kan sammenligne din baby med et blomsterfrø, der har al potentiale til at gro og blomstre i fuldt flor. Blomsterfrøet har et potentiale i sig selv men har samtidig brug for hjælp fra sine omgivelser for at kunne udfolde sit potentiale. Blomsterfrøet har brug for jord, vand og en tilpas mængde sollys for at kunne gro. Nogle blomsterfrø kan selvfølgelig gro, næsten uanset hvor lidt eller hvor meget vand og sollys, de får. Og sådan er det også med babyer – nogle babyer springer lystigt fra det ene udviklingstrin til det næste, nærmest af sig selv. Hvorimod andre har mere svært ved det – eller måske mere svært ved enkelte trin.

På Baby Instituttet elsker vi at give babyer muligheden for at udnytte deres potentiale så meget som overhovedet muligt. Det gælder både potentialet for et godt fundament og en krop i trivsel, altså at amning eller flaske fungerer godt, at søvnen fungerer godt og at der (så vidt muligt) er fravær af smerter og ubehag fra ex bøvser. Men også potentialet for hjernens og kroppens udvikling i det første år, hvor vi ved, at evnen til indlæring er nærmest ubegrænset.

Derfor har vi udviklet vores Klog Baby Forløb, der giver dig redskaberne til, hvordan du helt fra fødslen kan stimulere din baby motorisk, følelsesmæssigt, socialt og mentalt. Vores Klog Baby Forløb er altid et individuelt forløb, hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis din baby og i din babys udgangspunkt. Derfor starter hver session også altid med en vurdering af, hvor din baby er lige nu udviklingsmæssigt men også i forhold til den generelle trivsel.

Priser på Klog Baby forløb

Klog baby består af undervisningsmoduler, som gives 1:1 af den samme vejleder hver gang – hos os eller hos jer. Forløbet sælges i 6 moduler af 1 times varighed med ca. 14 dages mellemrum.

Den samlede pris for en pakke på 6 timer er 6.997 kr.

  • De første 15-30 minutter består af en finpudsning af døgnrytmen med fokus på mad, søvn, vågentid, tilfredshed og gråd med det formål at optimere hverdagen, således at der frigives så meget energi som muligt til udvikling.
  • Herefter er der 30-45 minutter, hvor vi med udgangspunkt i din baby giver viden og nye øvelser rettet mod næste milepæl og til at øge kontrollen over de eksisterende færdigheder. Det er afgørende, at det er sjovt og motiverende for din baby at lære nyt.
  • I de mellemliggende 14 dage praktiserer I det, som I har lært.

Kontakt os

Ring på telefon 2277 3571 eller send os en sms med teksten “ring mig op om klog baby” for at bestille Klog baby til din baby og dig eller for at høre nærmere.

Du kan også booke din tid direkte på vores online booking.