fbpx

AMNING – Få en Effektiv, Smertefri Amning med ESA-metoden

Ammekursus, lær at amme med online videokursus

GRAVID – bedre graviditet & bedre fødsel

BABY – undervisning, der gør hele forskellen

TIL DIG fra os…

Få (næsten) daglige mails om din baby; Baby dag for dag
5 sandheder om babys søvn, mini bog om baby søvn til dig
Baby Instituttets Webshop
Baby Instituttet på YouTube
Baby Instituttet på Instagram
Baby Instituttet på Facebook

Baby Instituttet → et univers af viden og undervisning.

Velkommen til Baby Instituttet – en verden, som er fyldt med viden til dig, der gerne vil have den allerbedste start på din familieforøgelse. Baby Instituttet følger dig gennem hele forløbet. Du kan altså finde både nyttig og lærerig information. Alt hvad du finder her på sitet er skrevet af fagpersoner indenfor området, og vi kan derfor garantere dig viden af højeste kvalitet.

Når du enten påtænker at blive – eller måske allerede er gravid og venter barn, er det en god idé at forberede dig på det forløb, som er i vente…

Graviditeter, fødsler og ammeforløb er selvfølgelig forskellige – så det kan være svært eller endda næsten umuligt at være forberedt på hvad som helst. Alligevel er der dog en række vilkår, som er mere eller mindre fælles for alle kvinder og babyer.

Gravid & Baby Instituttet

De fleste oplever graviditetsgener i en eller anden grad, og nogle oplever også komplikationer under graviditeten. Du kender måske allerede til en del af dem, men der vil med stor sandsynlighed dukke forandringer og gener, som du ikke kendte til på forhånd eller som du ønsker en dybere viden om.

På Baby Instituttet kan du finde graviditeten uge for uge og artikler om graviditeten, graviditetsgener og graviditetskomplikationer. Du kan enten læse artiklerne på forhånd og på den måde forberede dig på, hvilke tilstande du eventuelt kan komme til at opleve under din graviditet. Eller du kan bruge Baby Instituttet som et opslagsværk og søge information om netop de oplevelser, graviditetsgener eller graviditetskomplikationer, du støder på.

Hvis du ønsker individuel vejledning eller vurdering ar en erfaren jordemoder, så tilbyder vi graviditetskonsultationer

Her er der mulighed for at lave graviditetsundersøgelse samt drøfte de forskellige problemstillinger og tanker, som du måtte have, herunder råd og vejledning til afhjælpning af graviditetsgener samt forebyggelse af komplikationer.

Fødsel eller kejsersnit & Baby Instituttet

Fælles for alle børn i verden er, at de kommer til verden enten ved en vaginal fødsel eller et kejsersnit. Dermed er det også fælles for alle gravide kvinder, at graviditeten afsluttes med, at de skal føde. For de fleste er tanken herom forbundet med en vis grad af spænding og eventuelt også bekymring eller nervøsitet over, hvordan det kommer til at gå. Der dukker mange tanker og spørgsmål op: ”Hvordan starter fødslen?”, ”Hvordan kommer jeg til at klare veerne?”, ”Får jeg brug for smertelindring?”, ”Ender jeg med kejsersnit?”, ”Hvordan vil mit barn have det efter fødslen”.

På Baby Instituttet kan du forberede dig mentalt på mange af disse spørgsmål ved at hente viden i alle de informative artikler om fødsel og kejsersnit. Du kan forberede dig på de rutinemæssige undersøgelser under fødslen, på hvordan fødslen starter, på eventuelle problematikker og komplikationer under fødslen, på kejsersnit og meget mere.

Vi tilbyder dig individuel fødselsforedelse for par på vores fødselsforberende kursus “Fødsel i kontrol”. Kurset har til formål at forberede dig og din partner på den forestående fødsel. Og ved hjælp af blandt andet unikke vejrtrækningsteknikker give dig redskaber til at håndtere din fødsel på en kontrolleret måde, som sikrer dig størst mulig grad af tilstedeværelse og overskud under og efter fødslen.

Nyfødt eller nye forældre & Baby Instituttet

Fælles for alle nyfødte børn er også, at de skal finde sig til rette i livet udenfor livmoderen.

Det er afgørende, at dit barn lige fra fødslen lærer at spise, sove, bøvse osv. Og som forælder er det din opgave (og ansvar) at give dit barn muligheden for at opnå denne lærdom, så din baby finder sig godt til rette. På Baby Instituttet kan du forberede dig på dit barns ankomst ved at læse artiklerne om nyfødte.

Hvis du ønsker de allerbedste betingelser for en god start på livet som familie, så tilbyder vi barselsophold i trygge rammer og med kompetent vejledning og hjælp døgnet rundt. Her hjælper vi jer med at komme godt fra start med amningen, lærer jeg at håndtere jeres nyfødte barn, aflæse og imødekomme jeres barns behov og skabe grundlaget for en god døgnrytme for hele familien. I kan komme til os direkte fra hospitalet eller hjemmefra, hvis tingene ikke er som i ønsker.

Amning & Baby Instituttet

De fleste nybagte mødre ønsker at amme deres barn. Og amning skal læres. Det er derfor vigtigt, at du på forhånd har viden om, hvad der skal til for at få amningen til at lykkes. På Baby Instituttet vil du finde læreringe artikler om amning om alt fra eksempelvis råmælk, ammestillinger og udmalkning til gråd, søvn, gulsot, afføring hos baby, vægtkurver for børn og meget meget mere.

Hvis du allerede er løbet ind i problemer med amningen eller er du i tvivl om, hvorvidt det du oplever med din baby er “normalt” eller noget du skal handle på, kan du også bruge Baby Instituttet som opslagsværk til at søge viden om specifikke emner.

Vi tilbyder også individuelle ammekonsultationer, hvor vi kan hjælpe jer med at identificere og afhjælpe de specifikke problemstillinger, som I oplever med amning eller trivsel hos jeres barn. Vi oplever, at mindre problemstillinger oftest kan løses på kortere tid og med en mindre indsats, end det er tilfældet, hvis først problemerne når at vokse sig større. Uanset problemstillingernes art eller størrelse stiller vi dog kompetent vejledning og rådgivning til rådighed. Under en konsultation vil I opleve praktisk såvel som teoretisk hjælp og vejledning – altid med udgangspunkt i lige netop jeres behov.

Baby eller forældre & Baby Instituttet

På Baby Instituttet kan du også hente masser af viden og inspiration i forhold til din nyfødte baby og din større babys vigtige udvikling samt om livet som forældre. Du kan læse om, hvorfor rutiner og struktur er nødvendigt for din baby, hvor meget din baby skal sove, hvordan du kan afhjælpe arp og meget mere.

Ønsker du mere konkret rådgivning og vejledning om netop din baby, tilbyder vi individuelle baby-konsultationer med fokus på alt fra amning, flaske, overgangskost til søvn og døgnrytme, gråd og trivsel. Vi har også udviklet et “Klog Baby” program, hvor du får viden og vejledning samt øvelser til at sikre, at din baby hele tiden er klar til at tage det næste skridt i sin udvikling. Har din baby problemer med at sove kan du læse om vores Søvn i Babysteps forløb.

Vi byder dig endnu engang velkommen – og en god tur rundt i vores verden.

God fornøjelse, du vil ikke blive skuffet – kun klogere.

Jordemoder Ditte Bachresten af Baby Instituttet.