Ammeindlæg

Viser alle 4 resultater

Ammeindlæg, få overblik over de forskellige slags

Er du gravid, og sidder du og surfer rundt på nettet for at finde ud af, hvad du får brug får, når du skal være mor, så finder du hurtigt ud af, at ammeindlæg er en vigtig ting. Ellers ved du det nu!

Ammeindlæg kan overordnet opdeles i to slags: engangs-ammeindlæg, som du bruger og smider væk efter brug og ammeindlæg, der kan vaskes og derfor bruges et utal af gange. Engangs-ammeindlæg er ofte lavet i noget papirmateriale, der har en kraftig sugeevne og med en vandtæt barriere af plast på den side, der vender ud mod tøjet. Ammeindlæg, der kan bruges flere gange, kan være i forskellige materialer:

  • Bomuld
  • Uld
  • Uld – silke
  • Silke

Ammeindlæg er absolut NEED TO HAVE, når du ammer!

Ammeindlæg er i virkeligheden 2 forskellige ting.

  • Der er indlæg, hvis formål det er at opsuge eventuel mælk, der løber umotiveret fra brysterne mellem amningerne – og fra det bryst, der ikke bliver ammet fra under amningen.
  • Der er indlæg, hvis formål det er at holde brysterne varme og dermed forebygge mælkeknuder og brystbetændelse.

Når du har brug for ammeindlæg, der skal hindre din bluse i at blive våd og holde dine bryster tørre, så har du brug for noget, der kan suge. Nogle kvinder har slet ikke brug for indlæg, der kan suge mælk, for de lækker slet ikke med mælk. Men for de kvinder der gør, er ammeindlæg, der kan suge – og suge en masse – absolut NEED TO HAVE!

Indlæg, der kan holde brysterne varme er NEED TO HAVE for alle, der skal i gang med at amme. Det er især i den første tid af ammeforløbet, eller hvis du har haft en brystbetændelse, at du skal sørge for at holde brysterne varme HELE tiden. Det klarer et godt stort ammeindlæg for dig. Du kan sagtens have et sugende indlæg under et ammeindlæg, der holder brysterne varme.

Jordemoder Ditte Bach, Baby Instituttet og Det Private Barselshotel