Efter fødslen

Den første tid efter fødslen skal du også være klar til

For år tilbage kunne man som nybagt mor ligge dagevis på hospitalet efter fødslen og komme sig, lære amningens kunst, pasning og pleje af baby. Og tilmed i døgnets 24 timer. Sådan er det ikke længere. Hvis alt er forløbet ukompliceret, vil man på de fleste fødesteder blive sendt hjem lige efter fødslen evt. efter en enkelt overnatning på hospitalet. Derfor vil der være ting, du skal have købt og forberede dig på, inden du kommer hjem. Ting som man ikke behøvede at spekulere på før i tiden. Blandet andet skal du vide noget om amningen og det at passe og pleje en nyfødt baby, og hvilke faldgrupper, der kan være i det.

Netop denne manglende omsorg efter fødslen til de nybagte familier har været bevæggrunden for både at starte Det Private Barselshotel og Baby Instituttet.

På Baby Instituttet kan du læse dig træt i både amning og hente viden om det nyfødte barn. Vores barselsophold er en fantastisk overgang mellem hospitalet og hjemme, Her bliver I klædt på til og får hjælp til at få den bedste start på et helt nyt liv. Hvis I er kommet hjem, og det ikke er gået, som du ønskede for dig eller din baby, så er vores Ny start for dig – og din baby.

Kroppen i den første tid efter fødslen?

I den første tid efter fødslen vil du godt kunne mærke, at du har været igennem en fødsel. Din mave vil være svarende til 4.-5. graviditetsmåned, du vil formentlig være øm i musklerne, øm forneden, især hvis du er blevet syet, måske have fået hæmorider (eller de er blevet værre under pressefasen), du vil have efterveer og bløde ud af skeden, også i pænt store mængder.

Oveni det kan du regne med at have humørsvingninger – vekslende mellem glæde, eufori, overvældelse og træthed. Og sikkert også en smule ubehag ved det tunge ansvar de fleste nybagte forældre oplever, når de endelig står med deres nyfødte baby i armene og skal have det hele til at fungere.

Ting og udstyr til den første tid derhjemme efter fødslen

Her i kategorien finder du de ting og det udstyr, du vil få brug for i den første tid derhjemme efter fødslen. Eller det vil sige kun de ting, der har med mor-kroppen at gøre. Alle de ting, der har med amning, flaskemadning og din baby, vil du finde andre steder i deres egne katagorier

God fornøjelse, husk at købe kæmpe bind og en skylleflaske.

Ditte Bach jordemoder og direktør på Baby Instituttet.

Viser 1–16 af 35 resultater