KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravidyoga / Yoga i graviditeten

Under graviditeten oplever du forandringer på både din krop og i dit sind. Måske du ikke synes, det føles voldsomt eller du knapt “lægger mærke til det”. Eller måske du oplever, at der næsten dagligt er ting, du bliver mindet om, der har forandret sig fra før du var gravid.

Faktum er, at både din fysiske og mentale tilstand er under forandring, når du er gravid. Verden omkring os helliger desværre ikke altid den gravide et “åndehul” til at tjekke ind med det, der sker under disse forandringer, og det er blandt andet en af de fantastiske ting yoga kan; skabe rum for at fornemme de forandringer, der sker, og give dig en stund med fokus på din baby i livmoderen.

Yoga i graviditeten hjælper din krop

Yoga i graviditeten er en gave til din fysiske krop og forandringerne i den, i løbet af en graviditet. Her arbejdes nemlig på at strække, aktivere og smidiggøre de muskler og ledbånd, der kan blive belastet i takt med at din baby vokser i livmoderen og resten af kroppen påvirkes af graviditeren og graviditetens hormoner.

De ledbånd, der kan give bækkengener (eller såkaldt bækkenløsning), er et stort fokus i gravidyoga og derfor kan du med fordel dyrke gravidyoga – også selvom du har bækkengener eller bækkenløsning.

Det vigtigste er, at du sørger for at blive undervist af en specialiseret gravidyogalærer, der tilpasser yogaklassen til den gravide krop. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at du tager hensyn til din krop undervejs og mærker efter i forhold til netop dit bækken, og dets eventuelle udfordringer.

Andre fordele for den gravide krop ved at dyrke gravidyoga er en bedring i væskeophobning, bedring af lægkramper, færre graviditetsbetingede smerter, bækkenbundsopmærksomhedstræning og forberedelse af din fysiske krop frem til fødslen.

Yoga forbereder din krop til fødslen

Gravidyoga er altså et fantastisk sted at “træne” til fødslen og vil virke direkte fødselsforberedende på krop og sind. At føde et barn er – om noget – en kropslig opgave, og på yogamåtten kan du træne din krop til fødslen med gode stillinger under veerne & fødestillinger. Du vil lære at trække vejret fordelagtigt du også kan bruge under veerne og lære at bevæge dig gavnligt i forhold til din babys rotation gennem bækkenet, lære forskellige ve-mestringsteknikker såsom visualisering og brug af mantraer/affirmationer og klargøre og skabe plads i og omkring dit bækken, således at din krop og dit sind vil være bedre stillet til den forestående fødsel.

Gravidyoga vil også have et mentalt fokus, hvor du har tid til at mærke indad, tage kontakt til din intuition og i det hele taget lære din “nye” krop og sind bedre at kende. Derudover vil kontakten til din baby i maven også skabes, og du kan forvente at få dig en stund for dig og ham/hende/dem i maven.

Yoga i graviditeten understøtter funktionel og sund bevægelse for din gravide krop. Yoga kan afhjælpe graviditetsgener, forberede dig til fødslen og have fokus på dit mentale helbred samt tilknytning til din baby (eller babyer) i livmoderen.

Tjek vores 2 yogakurser ud

Vi har to videokurser til dig der er gravid og gerne vil opleve yogaens nænsomme og gavnlige virkninger på din krop i dine egne trygge rammer. Kurserne kan ses igen og igen, lige når det passer dig. Du undervises af  jordemoder og gravidyoga-lærer, Janne Hasgaard.

Andre artikler om graviditeten

Andre artikler, der kunne have interesse

 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!