World Breastfeeding Week har til formål at støtte og fremme amning. Den er arrangeret og organiseret af World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) og er blevet afholdt årligt siden i 2016.
2019 var sloganet “Empower parents, Enable breastfeeding”. Fokus var begge forældre og ikke “bare” på den ammende mor. Det er selvfølgelig fordi, amning er en holdindsats, og man ved at fars / partners støtte og engagement er afgørende for amningen; at den lykkes og også hvor længe, der ammes.
Om WABA / World Alliance for Breastfeeding Action
World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) er et globalt netværk af enkeltpersoner og organisationer dedikeret til beskyttelse, fremme og støtte af amning over hele verden. Visionen er en verden, hvor amning er den kulturelle norm, hvor mødre og familier er i stand til at give deres spædbørn og små børn den optimale ernæring og pleje og derved bidrage til et retfærdigt og sundt samfund.
Vi bakker med glæde op om World Breastfeeding Week
Vi bakker med stor glæde op om World Breastfeeding Week!!
Det er lige i vores ånd. Vi arbejder hver dag på at fremme amningen i danmark, med gratis artikler om amning hvor man kan tilegne sig viden om amning, med vores ammeforberedelse, med vores Ammebog “Amning med ESA-metoden og vores ammeguide og vores Online Ammekursus. Samt når vi sparre om amning og giver ammevejledning.
Vi håber, at World Breastfeeding Week kan være med til at sætte fokus på den (manglende) adgang til den nødvendige faglig støtte til at kunne få amningen godt i gang, som mange danske forældre desværre oplever, når de skal hjælpe deres lille nyfødte i trivsel og etablere en velfungerende amning, der skal være til glæde for både mor og barn.
Det vigtigste er dog hverdagen – uanset om du ammer eller giver flaske
Men vores allervigtigste mål er dog ikke alene amningen, men at hjælpe de familier, vi møder, til den gode og velfungerende amning de ønsker sig. For en babys og families trivsel er så meget andet end amning. Trivsel handler om mad, men trivsel handler også om søvn, om fravær af smerte – at mor ikke ammer i smerte, og at baby ikke lever i smerte på grund af bøvser, refluks, forstoppelse eller andet.
Derfor brænder vi, ud over at hjælpe til en velfungerende amning, ligeså meget for at hjælpe de familier:
- Der har valgt ikke at amme
- Der ikke KAN amme
- Der ikke har fået nok eller god nok hjælp til at etablere en velfungerende amning efter fødslen
- Der har opgivet amningen pga for mange traumer omkring det
- Der har opgivet amningen pga en faldende eller utilstrækkelig mælkeproduktion
- Der ammer delvist men også supplerer amningen
Vi mener, at alle familier bør have ret til at have den viden, de har brug for og adgang til den hjælp, de har brug for for at kunne skabe en god og velfungerende hverdag for deres baby og med deres baby – en hverdag med trivsel, men også med overskud – amning eller ej. Derfor har vi et stort fokus på amning, men lige så stort fokus på at hjælpe babyer (og deres forældre) til at:
- Få flaske på den bedst mulige måde (hvis man ikke bliver ammet)
- Mestre at komme af med bøvser, så de ikke bliver til generende og smertefuld luft i maven
- Mestre at komme af med afføring, så den ikke generer
- Mestre at sove godt og nok til udhvilethed
- Have en dejlig og tilpas stimulerende vågentid
- Få de udfordringer, der skaber det optimale udviklingspotentiale
- Blive set og hørt i deres signaler og sprog, fordi babyer kommunikerer ligeså meget som vi andre gør – hele tiden
Så det er godt at have fokus på amning, men amning eller ej – så er du og din baby er altid velkomne til at hente viden og vejledning hos os på Baby Instituttet!