fbpx

Ventetøj, 3 tip til at få købt det rigtige ventetøj

Her giver Baby Instituttets jordemødre dig deres 3 bedste råd i forhold til køb af ventetøj. Tip som du sikkert ikke havde med i overvejelserne ved indkøb af ventetøj

# TIP 1 – Vent med at købe ventetøj til det passer.

Det der med at købe ventetøj på forhånd dur ikke. Før der første kan det være svært at gennemskue, hvilke former din mave kommer til at tage. For det andet kommer du til at have det mere varmt som gravid end du plejer, men hvor varmt? For det tredje så tager du (desværre) på andre steder end på maven, idet hofter og lår ligeledes har det med ”vokse” .

Køb ventetøj, som du vokser ud af det ene og ind i det næste.

# TIP 2 – Køb ventetøj, der holder maven varm.

De fleste kvinder oplever, at babyen i maven fungerer som en lille radiator og har det derfor mere varmt end de plejer i graviditeten. Det er ikke unormalt, at du som gravid har det varmt, men at maven faktisk er kold.

Din baby inde i maven elsker at have det varmt. Ved en temperatur på 37 grader inde i maven kan din baby bruge alle sine ressourcer på at vokse og tage på – og ikke på at skulle holde varmen. Når maven afkøles, afkøles fostervandet og en del af din babys ressourcer vil bruges til at holde varmen.

Så derfor tænkt på din baby, når du køber tøj, hold maven varm og hvis du har det varmt, så hold resten af kroppen kold.

# TIP 3 – Køb gerne ventetøj, der sidder stramt på benene

Bukser der er stamme i benene, gemasher og kraftige strømpebukser er en god ting, når man er gravid, fordi de virker støttende. Den ekstra støtte på benene kan mindske mængden af væske i benene sidst på dagen og kan desuden have en let forebyggende effekt på åreknuder.

Så har du nogle lange dage på arbejdet eller meget stående arbejde eller er du bare sidst i din graviditet, så køb et par stamme benklæder.

Artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.