fbpx

Vejrtrækning som smertelindring under fødslen

I den vestlige verden var det den franske fødselslæge Fernand Lamaze, der som den første udviklede og tilbød åndedrætskurser for gravide. Hans fokus var, hvordan kvinden kunne bevare kontrollen over fødslen og lindre sin smerte på en naturlig måde.

Vejrtrækning som smertelindring under fødslen

Senere udvidede man fødselsforberedelsen til også at indeholde viden om processen, mulighed for at stille spørgsmål og at dele tanker og bekymringer i forbindelse med fødslen.

Vejrtrækningsteknikken skal være god for både dig og din  baby

Vejrtrækningen er vigtigt for, at kunne bevare kontrollen over din krop og lindre/kontrollere fødselssmerten, men vejrtrækningen har også indflydelse på din babys iltforsyning under fødslen.

En hensigtsmæssig vejrtrækning under fødslen sikre din baby et godt flow af ilt, hvor en uhensigtsmæssig vejrtrækning under fødslen kan gøre din krop til et iltfattigt miljø for din baby – også selvom du har lært denne metode til et fødselsforberedelseskursus.

Hvad vi kan gøre for dig

Lamezes vejrtrækningsteknik havde den styrke, ligesom Det Private Barselshotels vejrtrækningsteknik har, at den er blevet udviklet af fagpersoner og på baggrund af praksis med et stort antal fødende.

Vores Fødselsforberedelse; Fødsel i kontrol er for dig der sammen med din partner gerne vil være klædt ordentligt på til fødslen. Desuden er du med vores vejrtrækningsteknik sikret en optimal iltning til din baby under veerne, god kontrol over din krop og en god smertelindring.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.