KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Vand og badekar som smertelindring under fødslen

Man har fået øjnene op for, at vand har en afslappende og smertelindrende effekt. Flere og flere hospitaler har nu eksempelvis badekar på fødestuerne.

Hvilken effekt har vand under fødslen

Det varme vand har en smertelindrende effekt og gør at veerne opleves som kortere og mindre kraftige.

Vandet giver bevægelighed under veerne og gør det lettere at håndtere vesmerten.

Hvordan tilbydes vand som smertelindring under fødslen

De fleste hospitaler har fødestuer med badekar. Vand som smertelindring kan dog ikke bruges ved fødsler, der kræver overvågning af barnet med CTG.

Brusebad er ofte rart derhjemme, når du er i den begyndende fødsel. Du kan eventuelt sidde på en plastikstol ude i bruseren.

Senere i den aktive del af fødslen kan det være afslappende at komme i badekar. Vandet i badekarret bør ikke være for varmt (over 37 grader), da din baby i livmoderen vil kunne få det for varmt ved det, hvilket vil få hjertefrekvensen til at stige. I så fald vil det være svært for jordemoderen at vide om hjertefrekvensen er høj, fordi din baby i livmoderen er varm eller fordi din baby er presset af veerne.

Vand kan gives sammen med steriltvandspapler og akupunktur.

Hvilke bivirkninger er der ved vand

Der er ingen bivirkninger ved vand. Hvis din baby i maven har brug for ekstra overvågning med CTG, er vand ikke en mulighed som smertelindring ved din fødsel.

Andre artikler om fødslen

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!