HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Vand og badekar som smertelindring under fødslen

Man har fået øjnene op for, at vand har en afslappende og smertelindrende effekt. Flere og flere hospitaler har nu badekar på fødestuerne.

Hvilken effekt har vand under fødslen

Det varme vand har en smertelindrende effekt og gør at veerne opleves som kortere og mindre kraftige.

Vandet giver bevægelighed under veerne og gør det lettere at håndtere vesmerten.

Hvordan tilbydes vand som smertelindring under fødslen

De fleste hospitaler har fødestuer med badekar. Vand som smertelindring kan dog ikke bruges ved fødsler, der kræver ekstra overvågning af barnet med CTG.

Brusebad er ofte rart derhjemme, når du er i den begyndende fødsel. Du kan evt. sidde på en plastikstol ude i bruseren.

Senere i den aktive del af fødslen kan det være afslappende at komme i badekar. Vandet i badekarret bør ikke være for varmt (over 37 grader), da din baby i livmoderen så vil kunne få det for varmt, hvilket vil få hjertefrekvensen til at stige. I så fald vil det være svært for jordemoderen at vide om hjertefrekvensen er høj, fordi din baby i livmoderen er varm eller fordi din baby er presset af veerne.

Vand kan gives sammen med steriltvandspapler og akupunktur.

Hvilke bivirkninger er der ved vand

Der er ingen bivirkninger ved vand. Hvis din baby i maven har brug for ekstra overvågning med CTG, er vand ikke en mulighed som smertelindring ved din fødsel.

Hvad vi kan gøre for dig

Vores Fødselsforberedelse; Fødsel i kontrol er for dig der sammen med din partner gerne vil være så godt som muligt klædt på til fødslen. Desuden er du med vores vejrtrækningsteknik sikret en optimal iltning til din baby under veerne, god kontrol over din krop og god smertelindring.

Efter fødslen kan du og din baby komme trygt og sikkert fra start med barselsophold på Baby Instituttets Barselshotel, hvor der er tid til at dig og din baby. Her giver vi hands on ammehjælp 24 timer i døgnet, og I bliver klædt på til at kunne skabe de bedste betingelser for jeres baby, når I kommer hjem.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!