HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Vægtøgning, tager baby nok på i vægt?

Et af parametrene for en babys trivsel er, at vægten stiger, som den skal. Det kan man få vished for med regelmæssige vejninger. Overordnet set giver det dog ikke nogen mening at veje ens baby hyppigere end en gang om ugen, fordi der vægtmæssigt er stor forskel på før eller efter et måltid, før eller efter en vandladning og før og efter en afføring.

Vægten den første leveuge

I den første leveuge regner man ikke med nogen vægtøgning, fordi din babys mavesæk først skal udvides og mælkenproduktionen etablerer sig. Det er derimod normalt at se et fysiologisk vægttab på op til 10%. Sidst på ugen vil din baby ved en velfungerende amning igen have nået sin fødselsvægt.

Vægtøgning de 3 første måneder

Den forventede vægtøgning de 3 første måneder (efter den første leveuge) vil i gennemsnit for piger være 175 – 225 gram på pr. uge

Den forventede vægtøgning de første 3 måneder (efter den første leveuge) vil i gennemsnit for drenge være 225 – 250 gram på pr. uge

Vægtøgning efter 3 levemåned

Efter de 3 måneder er den forventede vægtøgning mindre. Du kan aflæse  vægtkurven og printe den vægtkurve ud der dækker din babys alder.

Hvad jeg selv kan gøre

Hvis din baby ikke tager nok på i vægt, har din baby med stor sandsynlighed brug for mere mad, end han eller hun får nu. Hvis din baby tager for meget på (gælder ikke brystbørn), får din baby med stor sandsynlighed for meget mælk.

Ved at putte din babys vægt ind i en vægtkurve, kan du holde øje med, at din baby tager nok på. Det er let på kurven at se om ens baby tager for lidt på, da kurven så vil bøje af.

Hvis du har brug for at holde ekstra øje med din babys vægt, så kan du købe din egen babyvægt her.

Det er vigtigt, at du helt fra starten får dine bryster i gang med en god mælkeproduktion. Det er vores erfaring, at for lille mælkeproduktion faktisk altid skyldes, at barnets teknik ved brystet ikke er optimal – og brystet dermed ikke forstår efterspørgslen.

Se også: Hvor godt har min baby det? 

Andre artikler om babyer

Andre artikler, der kunne have interesse

error: Content is protected !!