KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Urinprøve – Hvorfor stixes urinen i graviditeten

Man kan undersøge urinen for flere ting. I graviditeten er man særligt interesseret i at sikre sig, at urinen ikke indeholder sukker, protein, leukocytter og nitrit.

Urinprøve - kontrol hos jordemoder og læge for protein og sukker i urinen, når du er gravid

Undersøgelse for sukker i urinen

Formålet ved at sikre sig, at der IKKE er sukker i urinen, er at sikre, at du ikke har sukkersyge.

Hvis din krop ikke så godt kan nedbryde den sukker, du indtager, vil sukkeret udskilles i urinen. En del gravide har dog sukker i urinen uden at have sukkersyge. Hvis du har sukker i urinen, vil du få tid til en glukosebelastning, der er en mere præcis måling på, hvordan din krop håndterer sukker.

Undersøgelse for protein i urinen

Formålet ved at sikre sig, at der IKKE er protein – æggehvidestoffer – i urinen, er at sikre, at du ikke har svangerskabsforgiftning.

Protein udskilles ikke normalt i urinen, men hvis blodtrykket er højt, vil protein blive presset ud i urinen. En lille mængde protein i urinen er normalt og vil ofte komme fra udflåd. Hvorfor jordemoderen og lægen også måler blodtrykket.

Hvis du har meget protein i urinen, vil du få taget en blodprøve for at se om den indikerer at du har svangerskabsforgiftning.

Undersøgelse for leukocytter og nitrit i urinen

Formålet ved at tjekke for leukocytter og nitrit er at fange en blærebetændelse. 

Det er normalt at finde leukocytter i urinen i graviditeten, også selvom man ikke har en blærebetændelse. Du kan også have en blærebetændelse uden at have nitrit i urinen.

Det er ikke ved alle gravidkonsultationer, at din urin måles for leukocytter og nitrit.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!