HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Urinprøve – Hvorfor stixes urinen i graviditeten

Man kan undersøge urinen for flere ting. I graviditeten er man særligt interesseret i at sikre sig, at urinen ikke indeholder; sukker, protein, leukocytter og nitrit.

Urinprøve - kontrol hos jordemoder og læge for protein og sukker i urinen, når du er gravid

Undersøgelse for sukker i urinen.

Formålet er at sikre sig, at der IKKE er sukker i urinen og derved at sikre sig, at du ikke har sukkersyge.

Hvis din krop ikke kan nedbryde den sukker, du indtager, vil sukkeret udskilles i urinen. En del gravide har dog sukker i urinen uden at have sukkersyge.

Hvis du har sukker i urinen, vil du få tid til en glukosebelastning, der er en mere præcis måling på, hvordan din krop håndterer sukker.

Undersøgelse for protein i urinen

Formålet er at sikre sig, at der IKKE er protein – æggehvidestoffer – i urinen, og derved at sikre sig, at du ikke har svangerskabsforgiftning.

Protein udskilles ikke normalt i urinen, men hvis blodtrykket er højt, vil protein blive presset ud i urinen. En lille mængde protein i urinen er normalt og vil ofte komme fra udflåd.

Hvis du har meget protein i urinen, vil du sikkert få taget en blodprøve for svangerskabsforgiftning.

Undersøgelse for leukocytter og nitrit i urinen

Formålet ved at tjekke for leukocytter og nitrit er for at kunne fange en blærebetændelse. 

Det er normalt at finde leukocytter i urinen i gravidteten, også selvom man ikke har en blærebetændelse. Du kan også have en blærebetændelse uden at have nitrit i urinen.

Det er ikke ved alle gravidkonsultationer, at din urin måles for leukocytter og nitrit.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!