KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Den første undersøgelse af baby

Når din baby er kommet til verden, og før I har forladt fødestuen, vil din baby blive undersøgt fra top til tå af jordemoderen. Dette gøres for at sikre sig, at alt er som det skal være.

Fontaneller og kranie tjekkes og din baby mærkes oppe i ganen for skjult ganespalte. Øre og øjne tjekkes for, om de ser ud som de skal. Kroppen ses igennem – Ser alt ud som det skal. Herunder om der er 5 fingre på hver hånd, 5 tæer på hver fod, numsehul og normale kønsdele. Kravebenet tjekkes for, om det er brækket, og lårbensknoglen tjekkes for, at den sidder inde i hofteskålen – at der ikke er hofteskred.

Første undersøgele af baby på fødestuen.
Første undersøgele af baby på fødestuen.

Fødselsvægten findes

Din baby vejes for første gang, og din babys fødselsvægt fastslås.

Mavemålet og hovedmålet findes

Mavemålet og hovedmålet (rundt om panden) måles.

Mavemålet sammenlignes med hovedmålet, og skal være omtrent det samme. Et væsentligt større hovedmål end mavemål vil ofte skyldes, at barnet har fået for lidt næring i livmoderen den sidste tid op til fødslen.

På fødestuen tages mavemålet.
På fødestuen tages mavemålet.

Hovedmålet er et vigtigt mål, da det danner udgangspunktet for sundhedsplejerskens opfølgning. Ved at sikre sig, at hovedmålet vokser, sikrer man sig, at kranieknoglerne giver plads til, at din babys hjerne kan vokse.

Længden ved fødslen findes

Gennemsnitslængde for nyfødte er 52 cm, Længden er den mest upræcise måling der foretages (fordi din baby aldrig før har været trukket ud), og kan afvige flere cm.

Længden har ikke nogen faglig betydning, men er et dejligt minde.

Indsprøjtning med K vitamin ved første undersøgelse

Din baby tilbydes en forebyggende indsprøjtning med K-vitamin

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!