HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Udvendig undersøgelse

Når du kommer til jordemoder og læge i gravidteten, vil han eller hun mærke dig på maven, for gennem huden at få information om livmoderen, mængden af fostervand og din babys størrelse. Det kaldes en udvendig undersøgelse.

udvendig undersøgelse hos jordemoderen

Vurdering af barnets placering i livmoderen

Ved den udvendige undersøgelse vil din jordemoder og læge mærke, hvor din baby har sit hoved og krop – om hovedet er placeret i bækkenet eller ligger andetsteds, og om kroppen ligger til den ene eller anden side eller måske helt på tværs.

Din jordemoder og læge vil vurdere, om din baby ligger med hovedet eller numsen (underkropstiling eller UK) ned i bækkenet.

Vurdering af fostervægten – fosterskøn

Din jordemoder eller læge vil også danne sig et indtryk af, hvor meget din baby vejer og give et skøn på din babys vægt inde i livmoderen.

For at kunne vurdere din babys vægt vil din jordemoder og læge også lave en vurdering af, om mængden af fostervand er normal, hvis du ikke høre andet, er mængden af fostervand normal.

Hjertelyd

Ud fra vurderingen af din babys placering i livmoderen vil din jordemoder eller læge vide, hvor der skal lyttes efter hjertelyden. Lyden er tydeligst, når man lytter på barnets ryg lige ved hjertet.

Hjertelyden lyttes med et træ-stetoskop (efter uge 20) eller en doptone (et elektrisk apparat, hvor lyden gennem en lille højtaler kan høres af dig og din mand). Det vil blive vurderet om hjertefrekvensen er normal.

Vurdering af symfyse-fundus målet

Symfyse-fundus målet tages, og der holdes øje med, at livmoderen vokser – og dermed at din baby i livmoderen vokser som han eller hun skal.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!