HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Udstyr til supplering med MM eller MME

Som udgangspunkt har din baby kun brug for brystmælk, hvis du ammer. Det gælder selvsagt kun, hvis alt fungerer, som det skal med amningen. Hvis amningen ikke fungerer, kan der være brug for supplering. Hvis du har brug for supplering eller er i tvivl, så kontakt din sundhedsplejerske og få hjælp. Mad er vigtig for en baby, de mælken både dækker din babys behov for væske og mad.

Står du her og nu og har brug for at give din baby ekstra mad, ud over det han eller hun får ved brystet, er du landet det rette sted. Da vi i artiklen her kommer omkring de måder du kan give din baby ekstra mad.

Flaske til baby som supplering

Den mest oplagte måde er at give ekstra mad på er at give din baby flaske. Det gælder, hvis du ikke har mælk nok eller ønsker også at kunne give din baby mad på anden vis også. Hvis din baby er gammel nok til at kunne få fast føde, vil det selvfølgelig være en løsning. En baby skal være mellem 4-6 måneder for at kunne begynde at få anden mad end mælk, frem til da er det mælk, du skal supplere med. Det kan enten være udpumpet mælk eller modermælkserstatning.

Hvis der er helt i starten af ammeforløbet, er det som udgangspunkt bedst at undgå at give din baby flaske, for at give amningen de bedste betingelser for at lykkes.

Når din baby får mad på andre måder end ved brystet, er der risiko for at det påvirker amningen eller giver sutteforvirring. Det ses især, når babyer får sutteflaske, fordi teknikken på en sutteflaske er en anden (og meget lettere) end ved brystet. Anvendes sutteflaske-teknikken på brystet, vil barnet ofte kun få den tynde mælk (og dermed alt for lidt næring ved brystet og også stimulere mælkeproduktionen dårligt). Sker det, vil man ofte ende med at give mere og mere flaske og mindre og mindre bryst – i stedet for at få amningen til at lykkes.

Medela SNS-system til supplering

Medelas SNS-system er en måde hvorpå din baby får ekstra mad, fra et sugerør der er forbundet med en flaske, samtidig med at din baby spiser og også får mælk fra brystet. Det egner til til når der skal gives en del ekstra mad og man gerne vil undgå sutteforvirring. Den eneste udfordring, der kan være ved SNS-system ud over at det ikke fungere lige optimalt for alle er at nogle babyer ikke vil brysterne uden systemet, efter at have spist med det. Det vil mest dreje sig om bryster med en for lille mælkeproduktion, der ikke rigtigt øges. Hvor der altså skal suppleres eller gøres noget for at barnet kan blive mæt – nok.

SNS-Systemet kan også bruges som fingerfeeding, ved behov for det

Kopmadningskopper til supplering

Kopmadning er godt til helt nyfødte og især hvis det bare drejer sig om en kort periode med supplering. Det er bare små plastkopper, der er er bløde i kanten og nemme at hælde fra. Det kan være smart at barnet får maden hurtigt, da de fleste babyer forinden har været ved brystet og brugt en masse kræfter der, og bare skal have maven fyldt helt op inden luren. Kopmadning kan give en lille mund eller en forventning om at skulle drikke for at få mad – og ikke suge og sutte. Men er meget velegnet i starten.

Sprøjte til supplering

Sprøjte til supplering er små plastiksprøjter, der fyldes med mælk og gives til baby. De kan gøre at barnet laver en meget lille mund, der ikke er særlig egnet ved brystet. Sprøjte er meget velegnet i starten. En baby kan godt blive træt i munden, hvis han eller hun skal have meget mad på sprøjte.

Hvis du har brug for også at pumpe

Hvis du supplere er det vigtigt at brysterne også forstår at baby har brug for mere mad. Det kan du gøre ved at pumpe. Hvis du har brug for at pumpe, vil jeg anbefale vores pumpekursus.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!