Genåbningssalg få 20 % rabat med koden "HURRA20" i WEBSHOPPEN =>
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Babygear

Udstyr til fødslen og efter

Du vil primært have brug for at vide noget om fødslen, men du kan også købe nogle forskellige ting, der kan hjælpe dig, når du skal føde. Det er dem du finder i kategorien her. Du kan finde ting, som du kan få brug for eller overveje, om du får brug for under udstyr til selve fødslen og udstyr til den første tid efter fødslen, herunder fødepakker med mor-bind, skylleflaske og andet.

Hvornår er det fødetid? Det ved man ikke præcist, men du kan sådan cirka regne med, at det bliver omkring din termin. Så er det bare om at være klar!

Hvis du gerne vil vide meget mere om fødsler, bør du finde vej til vores vidensunivers om fødsler, hvor du kan læse artikler om alle de forskellige ting, du kan møde og opleve under en fødsel. Her er artikler om fødestuen, veer, fødslens faser; den begyndende fødsel, den aktive fødsel, pressefasen, fødsel af moderkagen, timerne efter fødslen og meget, meget mere.

Forberedelse til fødslen – fødselsforberedelse

Man kan forberede sig på forskellige måder til fødslen. Det at deltage i fødselsforberedelse er en rigtig god ting. Det kan være den type, der er på hospitalet, hvor man på store hold får styr på diverse praktiske forhold omkring fødslen. Vi synes dog, at fødslen fortjener mere opmærksomhed end det. Det kan du gøre ved at supplere med undervisning i privat regi. Vores fødselsforberedelse går under navnet “Fødsel i Kontrol”. Det går ud på, at du får en metode til smertekontrol, muskelkontrol og tankekontrol under fødslen.

Udstyr til fødetiden

Du vil primært have brug for at vide noget om fødslen, men du kan også købe nogle forskellige ting, der kan hjælpe dig, når du skal føde. Det er dem du finder i kategorien her. Du kan finde ting, som du kan få brug for eller overveje, om du får brug for under udstyr til selve fødslen og udstyr til den første tid efter fødslen, herunder fødepakker med mor-bind, skylleflaske og andet.

Ting & udstyr til fødslen
Du vil først og fremmest få brug for at vide, hvad der foregår under fødslen. Det kan du gøre ved at deltage i den fødselsforberedelse, de tilbyder på det hospital, hvor du skal føde. Her vil du på store hold kunne få styr på diverse praktiske forhold omkring fødslen, men det vil være en fordel også at supplere med tilkøbt undervisning i privat regi. Hos os kan du købe “Fødsel i Kontrol” – til smertekontrol, muskelkontrol og tankekontrol under fødslen. Metoden består primært i en kontrolleret vejrtrækningsteknik, der er udviklet af Baby Instituttets jordemoder Charlotte Utzon.

Du kan blive klogere på Fødsel i Kontrol her ⇒
Udstyr til fødetiden
Du vil altså primært have brug for at vide noget om fødslen og at kunne noget i forhold til at håndtere smerterne, men du kan også supplere med nogle forskellige ting og udstyr, der kan hjælpe dig, når du skal føde. Det er dem du finder her i kategorien. Leder du efter ting, du får brug for efter fødslen, så finder du dem her =>

God fornøjelse med at se dig omkring.

Ditte Bach jordemoder og direktør på Baby Instituttet.

God fornøjelse med at se dig omkring

Ditte Bach jordemoder og direktør på Baby Instituttet

Den første tid efter fødslen skal du også være klar til

For år tilbage kunne man som nybagt mor ligge dagevis på hospitalet efter fødslen og komme sig, lære amningens kunst, pasning og pleje af baby. Og tilmed i døgnets 24 timer. Sådan er det ikke længere. Hvis alt er forløbet ukompliceret, vil man på de fleste fødesteder blive sendt hjem lige efter fødslen evt. efter en enkelt overnatning på hospitalet. Derfor vil der være ting, du skal have købt og forberede dig på, inden du kommer hjem. Ting som man ikke behøvede at spekulere på før i tiden. Blandet andet skal du vide noget om amningen og det at passe og pleje en nyfødt baby, og hvilke faldgrupper, der kan være i det.

Netop denne manglende omsorg efter fødslen til de nybagte familier har været bevæggrunden for både at starte Det Private Barselshotel og Baby Instituttet.

Kroppen i den første tid efter fødslen?

I den første tid efter fødslen vil du godt kunne mærke, at du har været igennem en fødsel. Din mave vil være svarende til 4.-5. graviditetsmåned, du vil formentlig være øm i musklerne, øm forneden, især hvis du er blevet syet, måske have fået hæmorider (eller de er blevet værre under pressefasen), du vil have efterveer og bløde ud af skeden, også i pænt store mængder.

Oveni det kan du regne med at have humørsvingninger – vekslende mellem glæde, eufori, overvældelse og træthed. Og sikkert også en smule ubehag ved det tunge ansvar de fleste nybagte forældre oplever, når de endelig står med deres nyfødte baby i armene og skal have det hele til at fungere.

Ting og udstyr til den første tid derhjemme efter fødslen

Her i kategorien finder du de ting og det udstyr, du vil få brug for i den første tid derhjemme efter fødslen. Eller det vil sige kun de ting, der har med mor-kroppen at gøre. Alle de ting, der har med amning, flaskemadning og din baby, vil du finde andre steder i deres egne katagorier

God fornøjelse, husk at købe kæmpe bind og en skylleflaske.