HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Udstyr til fødslen og efter

Du vil primært have brug for at vide noget om fødslen, men du kan også købe nogle forskellige ting, der kan hjælpe dig, når du skal føde. Det er dem vi kommer omkring her.

Dertil er det at deltage i fødselsforberedelse en rigtig god ting. Det kan være den type, der er på hospitalet, hvor man på store hold får styr på diverse praktiske forhold omkring fødslen. Vi synes dog, at fødslen fortjener mere opmærksomhed end det. Det kan du gøre ved at supplere med undervisning i privat regi. Vores fødselsforberedelse går under navnet “Fødsel i Kontrol”, der giver en metode til smertekontrol, muskelkontrol og tankekontrol under fødslen.

Udstyr til fødslen

Du vil primært have brug for at vide noget om fødslen i forhold til at håndtere smerterne, men du kan også supplere med nogle forskellige ting og udstyr, der kan hjælpe dig, når du skal føde.

Du vil have god glæde ved en varmepude til de begyndende veer. Den kan du også bruge efter fødslen til brysterne, og er virkelig en god ting at have.

Tjek også vores Caterpiller massager, der både kan bruges til graviditetssmerter og lændesmerterne ved den begyndende fødsel derhjemme.

Der findes også tøj, der er særligt beregnet til at have på under fødslen. Det er ikke sikkert du når at få det på, eller at du overhovedet bekymre dig om det, når fødslen går i gang.

Den første tid efter fødslen skal du også være klar til

For år tilbage kunne man som nybagt mor ligge dagevis på hospitalet efter fødslen og komme sig, lære amningens kunst, pasning og pleje af baby. Og tilmed i døgnets 24 timer. Sådan er det ikke længere. Hvis alt er forløbet ukompliceret, vil du på de fleste fødesteder blive sendt hjem lige efter fødslen, eventuelt efter en enkelt overnatning eller 2 på hospitalet.

Derfor vil der være ting, du skal have købt og forberedt dig på, inden du kommer hjem. Ting som man ikke behøvede at spekulere på før i tiden. Blandt andet skal du vide noget om amningen og det at passe og pleje en nyfødt baby, og hvilke faldgrupper, der kan være i det.

Du kan forvente at have humørsvingninger – vekslende mellem glæde, eufori, overvældelse og træthed. Og sikkert også en smule overvældet over det tunge ansvar, de fleste nybagte forældre oplever, når de endelig står med deres nyfødte baby i armene og skal have det hele til at fungere.

Kroppen i den første tid efter fødslen?

Du vil også have brug for nogle store bind til den første tid derhjemme, så du ikke behøver at bekymre dig om hvor den meget kraftige blødning efter fødslen lander.

Det kan også være en fordel at investere i et lagen til sengen, der kan sikre sengen mod blødning. Det kan senere bruges, når din baby smider bleen om natten. Og du kan ligge på det den sidste tid op til fødslen, hvis du skulle få vandafgang om natten.

I den første tid efter fødslen vil du godt kunne mærke, at du har været igennem en fødsel. Din mave vil være svarende til 4.-5. graviditetsmåned. Du vil formentlig være øm i musklerne, øm forneden, især hvis du er blevet syet, måske have fået hæmorider (eller de er blevet værre under pressefasen). Her kan en skylleflaske være sagen og creme fra til “numsen” fra Momkind

Varmepuderne kan bruges til mellemkødet efter fødslen. Dem bliver du glad for, også der. Eller til brysterne sammen med en brystmassager til at få mælken ud, hvis du ikke investere i varme/kølepuder til brysterne =>

Du er også velkommen til at se dig omkring i vores graviditets kategori i webshoppen.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!