HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Udstyr til din amning

Mange kvinder opdager – ofte for sent – at det med amningen ikke er så let og ligetil som de regner med. Og der er også nogle af dem der var forberedt på at det nok ikke var “bare lige” med amning, der opdager at det er endnu mindre “bare lige”. Det skal i den sammenhæng ikke være nogen hemmelighed, at vi er er store fortalere for “hands on” ammevejledning – fordi vi mener at amning er et håndværk, det er noget du skal kunne med dine hænder, dit bryst og din baby i situationen.

Ud over at vide og få vist hvordan i situationen, så er der faktisk også nogle simple hjælpemidler, der kan hjælpe din amning på vej. Det er dem du kan læse om her.

Køb dig en god ammepude!

Jeg har ammet to børn uden at eje en ammepude, og ikke desto mindre er jeg store fortaler for at d køber sig en GOD ammepude. Vi har testet, ja jeg tør godt skrive alle, ammepuder og ved hvad en GOD ammepude gør.

En god ammepude gør, at din baby ikke hænger i brystvorten i starten, hvor din baby er helt nyfødt. Det er derfor vigtigt, at puden er fast og at ammepuden ikke synker sammen under din babys vægt (heller ikke når der er gået lidt tid). Det er derfor vi ikke er til ammepuder med pudefyld, da de desværre har den uheldige egenskab at barnet synker ned i dem. Og resultatet er at man får smertefulde amninger og kedelige sår på brystvorten.

Er det så sådan, at man kan undgå smertefulde amninger og kedelige sår på brystvorten med den rigtig ammepude? Ja til dels, men det vil selvsagt også kræve at barnets teknik ved brystet er god. Faktisk oplever vi mødre der ammer helt smertefrit hos os, der når de kommer hjem igen ikke ammer smertefrit – men med en god teknik, af den simple grund at deres ammepude er træls (undskyld mit jydske).

Køb dig mindst et par brystvarmere!

Uanset hvornår du skal amme – forår, sommer, efterår eller vinter, så er brystvarmere et must. Brystvarmere holder mælkekirtlerne og mælkegangene i de dele af brystet, der ligger længst væk fra brystvorten, varme. Varme bryster får uden tvivl mælken til at slippe bedre, og det kan faktisk være svært for en mindre baby at få tømt de områder at brystet, der ligger længst væk fra brystvorten. Områder der IKKE tømmer sig eller kun dårligt tømmer sig betyder mindre mælkeproduktion – og væsentlig øget risko for brystbetændelse. Så du kan nok forstå hvorfor vi er glade for brystvarmere!

En anden ting, der før man har forstået hvad der ramte en, kan ske, er at man får brystbetændelse fra at der er kommet kulde på brysterne. Det kan være at man bare har være i postkassen i en T-shirt en dag med kold vind og så ligger med en brystbetændelse om aftenen. Brystvarmere sikrer at brysterne holdes varme, hvis man er kommet ud af døren og har fejlvurderet vejret (eller har været så lemfældig at gå helt ud til vejen uden jakke (for det kan jo let ske)).

Mikrovibrering med brystmassager til tømning af brysterne

En nyere ting som vi her helt vilde med er mikromassage til tømning af brysterne. Tømning er afgørende for etablering af mælkeproduktionen og ikke mindst for en god etablering af mælkeproduktionen. Dertil har tømningen i starten en kæmpe betydning for hvor meget råmælk der lander i din babys mave. Her gælder klart jo mere jo bedre, da barnet jo ved ankomst til verden har adgang til mindre mælk end sit faktiske behov.

Jo hurtigere mælkeproduktionen øges og etablere sig, jo bedre er det klart for baby, amningen, mor og far. Brystmassageren bruges især i starten, men

Gode ammebh´er gør hverdagen lettere

Ammebh´er synes vi er en ret genial opfindelse (også kommet efter vores ammetid), men de letter livet væsentligt som ammende mor, der på alle mulige tidspunkter af døgnet har brug for at kunne finde et bryst frem – og gerne vil undgå at sidde helt bar. En ammebh holder også det andet bryst varmt, mens baby er på det første.

Ammeindlæg, når du drypper med mælk

Angående ammeindlæg, så er der nogle der i deres ammeperiode bruger en hel palle engangsammeindlæg, fordi at intet mindre kan gøre det. Og andre der fint kan nøjes med 2 stykker i uld eller bomuld, så der hele tiden er nogle at vaske med. Man kan have nok mælk til sin baby uanset.

Formålet med ammeindlæg er at opsuge den mælk, der evt løber umotiveret ud af brysterne (under amningen, fra det bryst barnet ikke spiser af eller fra begge bryster mellem amningerne). De gør at man undgår pludselig at stå med to store våde plamager på blusen, lige der hvor brystvorterne sidder.

Brystvorteformere – til dig med flade eller indadvendte brystvorter

En anden rigtig god ting er brystvorteformere, hvis du har flade eller indadvendte brystvorter. Dem sætter man på mellem amningerne, så brystvorten kommer længere frem – og din baby dermed bedre vil kunne få rigtig fat. At få rigtig fat betyder at barnet skal ind at gribe om brystvorten med sin tunge, om både brystvorten og en del af det brune område. Brystvorteformere kan også bruges op til fødslen.

Sårophealing-kit, til dig med sår eller til “forebyggende indsats!

Vi har gennem årene fundet vores egen måde at ophele sår på brystvorterne. Den er fundet ved at vi jo hjælper kvinder på døgnbasis og derfor har fået meget god indsigt i hvad som hjælper – og hvad som hjælper hurtig. Det har skabt vores sårophelings kit til sårede og skadede brystvorter. Det bygger på konceptet våd såropheling, da vi oplever at det er den absolut hurtigste måde for sår på brystvorterne at hele op – sammen med at korrigere den dårlige teknik, der har skabt sårene i først omgang.

Vil du bare have lidt ekstra beskyttelse, kan du putte brystvortebeskytterne på fra sårophelings kittet, de gør at brystvorten i starten af amningen ikke bliver trykker på af dit tøj – og der derfor heller ikke sidder noget (stof eller fnuller) fast i brystvorten.

Ammevenlig sut – den runde sut fra BIBS størrelse 2.

For os er der ingen tvivl, hvis din baby skal have sut og du gerne vil amme, så er den runde sut fra BIBS den absolut mest ammevenlige sut. Den måde en baby svøber med sin tunge om den runde er lig den måde barnet skal svøbe omkring brystvorten. Vi bruger den tilmed den runde sut til træning af tungen hos de babyer, der har brug for det.

God fornøjelse med din amning!

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!