LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Amning

Tvillinger & amning

Når man er tvilling har man hele livet delt sin mor med sin bror eller søster og det fortsætter under amningen. Hvis amningen er velfungerende, vil brystet tilpasse udbudet altså levere den mælk, der er afsætning på. Det er derfor muligt for to bryster at levere mælk nok til tvillinger. I praksis kan det dog være forbundet med flere forskellige udfordringer der skal løses for at komme dertil.

Hvilke udfordringer kan der være ved at amme tvillinger

Ofte fødes tvillinger for tidligt, hvilket har betydning for, hvor klar dine babyer er til selv at kunne forsyne sig ved brystet. De fleste tvillinger ligger en kortere eller længere periode på børneafdelingen og får ekstra hjælp for at kunne klare sig selv udenfor livmoderen. Først herefter er amningen en mulighed. Læs mere om amning af for tidligt fødte babyer.

Det er normalt, at tvillinger har en lav fødselsvægt i forhold til deres alder. En lav fødselsvægt kan have betydning for amningen, fordi fødselsvægten påvirker den kraft barnet har at suge med. Et svagere sug mindsker risikoen for sår på brystet, men øger risikoen for at barnet IKKE at får nok mælk ved brystet pr. amning.

Ammestillinger for tvillinger

Den mest almindelige ammestilling til tvillinger er Tvillingestillingen, der også er kaldet Indianer stillingen (Double football, på illustrationen). Det er den børnene tømmer brystet bedst i og den hvor de ligger bedst – det er i hvert fald det vi oplever.

Inspiration til amning af tvillinger:

Ammestllinger til tvillinger - tegninger af hvordan

Når børnene bliver store, så har det sit eget liv:

Amning af tvillinger - tvillinger ammer hos mor

Hvad jeg selv kan gøre for min amning af tvillinger

Med tvillinger er der to munde at mætte. Det er også altafgørende, at alle mælkekirtler i brystet aktiveres til mælkeproduktion i amme-opstartsfasen (lige efter fødslen).

Det er ligeledes særligt vigtigt med teknikken ved brystet, fordi dine babyer sikkert vægtmæssig vil ligge i den lave end af skalaen og måske også være født lidt før termin eller for tidligt. Ligsom det er vigtig at brystet tømmer sig godt, så mælkeproduktionen etablere sig og holdes naturligt oppe.

Har du fået udleveret ammebrikker vil det altid være en fordel at komme af med dem igen, det kan sagtens være der er brug for hjælp til det.

Har du brug for sparring & ammevejledning:

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!