HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Trivselstegn, tegn på trivsel hos nyfødt

Når man kommer hjem med en nyfødt, bør man være klædt på til opgaven, så man optimerer sine chancer for at få den succes man drømmer om – og som man ønsker for sin baby. Som et minimum bør man kende tegnene på trivsel.

De 5 vigtigste tegn på trivsel hos en nyfødt

  1. Din babys hudfave skal være lyserød, ikke grå eller bleg.
  2. Din baby skal vågne og ville spise hele måltider (ikke falde i søvn ved brystet før mæthed) hver 3.-4. time hele døgnet eller spise mindst 8 hele måltider pr. døgn (hvor du kan høre godt med synkelyde).
  3. Din baby skal virke mæt og tilfreds og ikke være grædende.
  4. Din baby skal have daglige afføringer og tunge tissebleer.
  5. Din baby skal øge sin vægt omkring 200 gram om ugen (ikke den første uge) – se desuden vægtkurve for babyer.

Hvad jeg selv kan gøre for min baby

Statistikken viser, at tidlig hjemsendelse giver flere genindlæggelser af nyfødte med mistrivsel forårsaget af mangel på mad og væske. De mange genindlæggelserne skyldes ofte problemer med at etablere amningen i kombination med, at nyfødtes tegn på mistrivsel kan være svære at spotte. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig – og ikke bare antager – at din baby er i trivsel.

En god ammeetablering, samt viden om hvordan nyfødte reagerer når de er sultne og erfaring med nyfødte, giver de bedste forudsætninger for at sikre en babys trivsel.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!