fbpx

Trivselstegn, tegn på trivsel hos nyfødt

Når man kommer hjem med en nyfødt, bør man være klædt på til opgaven, så man optimerer sine chancer for at få den succes man drømmer om – og som man ønsker for sin baby. Som et minimum bør man kende tegnene på trivsel.

De 5 vigtigste tegn på trivsel hos en nyfødt

  1. Din babys hudfave skal være lyserød, ikke grå eller bleg.
  2. Din baby skal vågne og ville spise hele måltider (ikke falde i søvn ved brystet før mæthed) hver 3.-4. time hele døgnet eller spise mindst 8 hele måltider pr. døgn (hvor du kan høre godt med synkelyde).
  3. Din baby skal virke mæt og tilfreds og ikke være grædende.
  4. Din baby skal have daglige afføringer og tunge tissebleer.
  5. Din baby skal øge sin vægt omkring 200 gram om ugen (ikke den første uge) – se desuden vægtkurve for babyer.

Hvad jeg selv kan gøre for min baby

Statistikken viser, at tidlig hjemsendelse giver flere genindlæggelser af nyfødte med mistrivsel forårsaget af mangel på mad og væske. De mange genindlæggelserne skyldes ofte problemer med at etablere amningen i kombination med, at nyfødtes tegn på mistrivsel kan være svære at spotte. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig – og ikke bare antager – at din baby er i trivsel.

En god ammeetablering, samt viden om hvordan nyfødte reagerer når de er sultne og erfaring med nyfødte, giver de bedste forudsætninger for at sikre en babys trivsel.

Hvad vi kan gøre for dig – og din baby

Ved barselsophold på Baby Instituttets Barselshotel forlænger du den sikkerhed, som man ved det giver at være i hænderne på fagpersoner efter fødslen. Undersøgelser viser, at der er en direkte sammenhæng mellem genindlæggelse af barnet og antallet af dage mor og barn er indlagt efter fødslen. Vi har tid til dig og din familie og jordemoderen er på hotellet 24 timer i døgnet, giver undervisning, ammevejledning i ESA-metoden og kan træde til ved bekymringer og akutte tilstande. Vi tilbyder også babykonsultationer.

Hvis du er kommet hjem, og intet er blevet som du ønskede, så er en Ny start, for din baby og dig måske, måske løsningen.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.