KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Trimester; 1. trimester, 2. trimester og 3. trimester

Graviditeten er delt op i 3 trimestre; 1., 2. og 3. trimester – eller 3 perioder. Der er en lille smule forskel på, hvordan man deler de 3 trimestre, men overordnet set går det sådan her.

1. trimester

Det 1. trimester går fra uge 0 til og med uge 12. Det vil sige at det 1. trimester går fra ægget befrugtes til, at barnet i maven overordnet set har grundlagt alle vitale dele af kroppen.

Det er i 1. trimester at risikoen for spontan abort er størst, da celledelingerne her, hvis de går galt, ofte vil være uforenelige med liv.

2. trimester

Det 2. trimester er fra uge 12 til uge 22/24 (26, 28). I det 2. trimester tager barnet i maven på i længde og vækst og organerne modnes. Den udvikling gør, at barnet vil kunne overleve udenfor livmoderen.

Det 2. trimester er sat fra, hvornår alle vitale dele er grundlagt og frem til den graviditetsuge, hvor barnet er levedygtigt (med hjælp) udenfor livmoderen. 2. trimester har derfor flyttet sig frem i takt med, at man kan gøre mere og mere for for tidlig fødte.

Lige nu yder man aktiv hjælp til babyer ned til uge 22, hvis de selv viser vilje til at leve.

3. trimester

Det 3. trimester er fra uge 22/24 (26, 28) og frem til fødslen.

I det sidste trimester modnes barnet i livmoderen helt færdigt. Barnet bliver mere og mere klar til at kunne “klare sig selv” udenfor livmoderen. Jo tættere på terminen man kommer, jo mere moden og klar vil barnet være til livet udenfor livmoderen.

Se de smukke videoer om fosterudviklingen gennem 1 trimester, 2.trimester og 3. trimester.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!