fbpx
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Trimester; 1. trimester, 2. trimester og 3. trimester

Graviditeten er delt op i 3 trimestre; 1., 2. og 3. trimester – eller 3 perioder. Der er en lille smule forskel på, hvordan man deler de 3 trimestre, men overordnet set går det sådan her.

1. trimester

Det 1. trimester går fra uge 0 til og med uge 12. Det vil sige at det 1. trimester går fra ægget befrugtes til, at din baby i maven overordnet set har grundlagt alle vitale dele af kroppen.

Det er i 1. trimester at risikoen for spontan abort er størst, da celledelingerne her, hvis de går galt, ofte vil være uforenelige med liv.

Video om de 3 trimestre:

2. trimester

Det 2. trimester er fra uge 12 til uge 22/24 (26, 28). I det 2. trimester tager din baby i maven på i længde og vækst og organerne modnes, så din baby vil kunne overleve udenfor livmoderen.

Det 2. trimester er sat fra, hvornår alle vitale dele er grundlagt og frem til den graviditetsuge, hvor barnet er levedygtigt (med hjælp) udenfor livmoderen. 2. trimester har derfor flyttet sig frem i takt med, at man kan gøre mere og mere for for tidlig fødte.

Lige nu yder man aktiv hjælp til babyer ned til uge 22, hvis de selv viser vilje til at leve.

3. trimester

Det 3. trimester er fra uge 22/24 (26, 28) og frem til fødslen.

I det sidste trimester ligger din baby inde i maven og modnes helt færdig og bliver mere og mere klar til at kunne “klare sig selv” udenfor livmoderen. Jo tættere på terminen du kommer jo mere moden og klar vil din baby være til livet udenfor livmoderen.

Se de smukke videoer om fosterudviklingen gennem 1 trimester, 2.trimester og 3. trimester.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse