KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Træt & gravid – er det normalt at være SÅ træt?

Graviditeten er en af de perioder i livet, hvor man kan sove 11 timer hver nat og stadig tro, at det er løgn, når vækkeuret ringer. Og også have brug for en eftermiddagslur og måske også at komme tidligt i seng.

Træt gravid, det er normalt at være ekstrem træt i graviditeten

Mange gravide oplever en helt ubeskrivelig træthed, der ikke kan sammenstilles med måden, man var træt på, før man blev gravid. Det er med andre ord normalt at opleve en ekstrem træthed, når man er gravid.

Hvorfor man er så træt, når man er gravid?

Der er egentlig ikke noget at sige til, at man er meget træt, hvis man tænker på, hvad kroppen præsterer. Du er i gang med at skabe et helt nyt menneske, nemlig din egen baby. Det tager på kræfterne.

Når man er gravid, skal man danne nyt væv og faktisk også et helt nyt organ – moderkagen. Du vil også skulle lave en masse byggesten til din baby i livmoderen, så han eller hun kan vokse. Din krop fungerer også som et perfekt serviceorgan, der bortskaffer alt affald og leverer alt, hvad der skal til, for at din lille menneskespire kan udvikle sig, til at blive til en spillevende baby, der kan klare sig uden for livmoderen og kan kysses og krammes.

Foruden de mentale forberedelser og de mange nye tanker, der også kan trætte.

Det er hårdt for kroppen at være gravid

Det er ikke en “normal” tilstand (selvom det er normalt) for en krop eller et menneske at være gravid. Der er derfor brug for, at der bliver taget hensyn, og du har brug for selv at tage hensyn til din krop.

Det fleste oplever især en ekstrem træthed i første trimester, en bedring i andet trimester og on og off træthed i 3. trimester, ofte påvirket af hvor mange graviditetsgener man oplever.

Hvad gør træthed godt for

Træthed eller akut behov for at sove, gør at du vil sove mere. Og søvn er den mest effektive måde at skaffe ny energi på!! Det er derfor smart at blive virkelig træt (og virkelig sulten eller tørstig), når der er brug for ny energi.

Frisk igen efter at have sovet - gravid kvinde i sin seng

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!