Den sidste tid kan forekomme meget lang – og endnu længere, hvis man går over terminsdatoen. Her er 3 ting du kan gøre, der gør dit liv lettere efter fødslen.

#Tip 1. Få ryddet op i skabe og skuffer

Det kan være en god idé at få ryddet i bund i skabe og skuffer og få smidt alt det ud, du har til at ligge, som du ikke bruger.

Uanset om du køber meget eller lidt udstyr til din baby, vil der komme mange nye ting ind i jeres hjem i de næste par år, og så er det rart, at der er lavet plads i skabene til det.

#Tip 2. Gør babytøj og udstyr klar

Det er en god idé at gøre babyudstyr klar – også det din baby ikke lige skal bruge den første måned eller 2, som du allerede har fået slæbt til huse eller lånt.

Vask alt babytøj inden du putter din baby i det. Så er det rent og fri for det snuller og overskudsfarve, der kan være i tøj, når det kommer fra fabrikken. Har du lånt eller fået en masse tøj, er det måske også noget tid siden, det har været en tur i vaskemaskinen.

#Tip 3. Lav nogle lækre middagsretter til fryseren.

Lækker lasagne kan fryses i flere portioner i fryseren, så du er klar til baby kommer

Det er en god idé at bruge tid på at lave nogle lækre midddagsretter til fryseren.

Uanset hvor eksemplarisk din baby er, vil han eller hun skulle have mad hver 3-4 time i den første tid – også om natten. Det er fysisk hård for kroppen at vænne sig til –  og nej den tissetur eller to, du allerede tager nu om natten, er ikke nogen særlig forberedelse i den sammenhæng.

Det kan derfor være en stor glæde, at man engang imellem  kan fiske en ret op af fryseren og få sig et lækkert VARMT måltid uden den store arbejdsindsats.

Husk at gemme noget til de dage hvor din partner er tilbage på arbejdet, og I begge er trætte sidst på dagen.