LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Amning

Supplering med vand, sukkervand, kamillete og MME & amning

Som udgangspunkt er der ikke brug for at supplere amningen. Står du alligevel i en situation, hvor du synes det er nødvendigt eller ser dine omgivelser det som en løsning, kan du her læse om de forskellige former for tillæg, der gives (eller har været blevet givet) til små børn.

Kogt vand og amning

Babyer får den væske, de har brug for gennem den mælk de får.

Kogt vand kan bruges til at fylde mavesækken op, hvilket kan give en sulten mave ro for en stund (mens I venter på mælken). Det anbefales dog som udgangspunkt ikke at give vand til nyfødte babyer, men istedet modermælkserstatning eller udpumpet modermælk ved behov for supplering til amningen.

Den kogte vand kan og må ikke erstatte måltider af mælk, da der ikke er nogen næring i vand.

Sukkervand og amning

Sukkervand fylder mavesækken op og giver hurtig energi, svarende til at drikke en sodavand. Det er derfor aldrig godt at supplere med sukkervand, da næringsværdien overordnet set er lig nul og din baby ikke har brug for ”sodavand”.

Sukkervand gives til nyfødte i ganske små mængder på børneafdelingen som smertelindring – eksempelvis inden de skal have taget blodprøver.

Sukkervand gives også til nyfødte/babyer, hvis de har et lavt blodsukker eller er i risiko for det. Eksempelvis kan nyfødte af mødre med sukkersyge til start på børneafdelingen få sukkervand i et drop.

Saftevand og amning

Saftevand er ikke noget man skal give til børn. Der er ingen næring i det, og sukkerindholdet er for højt og det skader de kommende tænder.

Kamillethe og amning

Supplering med kamillete til helt små børn var meget brugt før i tiden, især til babyer der havde ondt, da kamille menes at have både en smertelindrende og en bakteriehæmmende effekt.

Sundhedsstyrelsen fraråder kamillete til børn under 3 år (16. feb. 2020), da det ser ud til at kamillete kan indeholde naturlige plantegiftstoffer (Pyrrolizidin-alkaloider), der kommer fra ukrudtet i de marker, hvor kamillen høstes.

Kilde: Fødevarestyrelsen: Baby- og børnemad med mindre kemi

Modermælkserstatning (MME) og amningen

Modermælkserstatning er lavet til at kunne leve af og har derfor de næringsstoffer, en baby har brug for. Supplement med MME giver næring på lige fod med modermælk og kan derfor erstatte et måltid eller flere ved brystet.

Supplering eller tillæg til amningen med MME

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Hvis din baby har brug for supplering tidligt i ammeforløbet, skal du være særlig opmærksom, for så er der med stor sandsynlighed noget din med mælkeproduktionen, som skal øges. Og du skal som udgangspunkt ikke regne med, at det “bare” løser sig af sig selv, eller med tiden eller at din baby selv kan løse det.

Hvis man har brug for at supplere med modermælkserstatning tidligt i forløbet, er der større risiko for ikke at kunne følge sin babys voksende behov senere. For at sikre det ikke sker skal man derfor gøre en ekstra indsats for at øge sin mælkeproduktion. Ofte er det opstarten af mælkeproduktionen, barnets teknik ved brystet der er problemet eller brug af ammebrikker.

Hvis du har brug for at supplere din mælkeproduktion, fordi din baby ikke synes at være mæt ved brystet eller tage nok på, vil vores ESA metode kunne hjælpe dig.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!