HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Termin for fødsel / terminsdatoen

Din babys termin er vigtig, fordi den danner udgangspunkt for, hvornår du kan forvente din babys ankomst til verden, og hvornår man vil begynde at holde ekstra øje med din babys vækst i livmoderen, moderkagens duelighed mv.

Hvordan finder jeg min termins dato?

I dag bliver terminsdatoen sat ud fra scanningen i uge 12 på baggrund af din babys hovedomkreds. Det kan man, fordi hovedeomfanget tidligt i graviditeten ikke er så forskellig fra barn til barn.

Hvis man skal beregne terminsdatoen, så er den mest korrekte beregning 266 dage (38 uger) efter befrugtningen. Da det ofte er svært at vide, hvornår befrugtningen har fundet sted, regner man i stedet terminsdatoen for 280 dage (40 uger) fra den sidste menstruations første dag.

Gå til vores terminsberegner, som regner din terminsdato for dig.

Terminen er ikke afslutningen på graviditeten

Det er vigtigt at vide, at terminen er fastsat efter den tid, en graviditet i gennemsnit tager. Det betyder i praksis, at halvdelen af alle gravide allerede vil have født den dag, de har termin, og at den anden halvdel først vil føde efter deres termin – med undtagelse af de få, der føder præcis på terminsdatoen.

De fleste gravide synes det ville være bedre, hvis terminsdatoen var den sidst forventede dato for ens babys ankomst til verden. Altså den dato hvor man vil sætte fødslen i gang. Det er nemlig mentalt hårdt for mange at “gå over tid“. I dag sætter man oftest fødslen i gang 2 uger over teminen (knap 41+4-5).

Termin - meget højgravid kvinde venter på at føde

Undersøgelser viser, at flere førstegangsfødende går over termin og at flere flergangsfødende har født, når de når deres termin.

Hvad bruges terminen til?

  • Terminsdatoen bestemmer, hvornår du kan gå fra på barsel.
  • Terminsdatoen bruges til, at de involverede fagpersoner kan orientere sig i dit graviditetesforløb, blandt andet hvornår bestemte graviditetsundersøgelser skal tilbydes/finde sted.
  • Terminsdatoen bliver brugt, når lægen og jordemoderen skal vurdere din babys vækst i livmoderen.
  • Terminsdatoen er bestemmende for hvilken behandling du vil blive tilbudt eller rådet til.
  • Terminsdatoen er afgørende for, hvornår du vil få igangsat din fødsel, hvis du ikke selv har født inden.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!