KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Babys teknik ved brystet, sutteteknik

Det ser så hyggeligt ud, når en baby ligger ved brystet. Men faktisk er det noget af et arbejde for en  baby at skulle hente sin mælk ud af brysterne – især i starten. En god teknik ved brystet er derfor ofte afgørende for om det nyfødte barn for den råmælk og mælk nok ved brystet som han eller hun har brug for. Og for om amningen er smertefuld for moderen. Teknikken er også ofte afgørende for tømning af brystet og ved det afgørende for mælkeproduktion.

Den teknik din baby bruger ved brystet er vigtig, da den ofte afgør, om du og din baby kommer til at få succes med amningen – eller ikke. Og om der der opstår ammeproblemer – eller ikke.

Den afgør blandt andet:

En god teknik giver din baby mest mulig mad for mindst muligt arbejde ved brystet.

  • Din baby vil bruge mindre tid og energi på at hente sin mælk.
  • Din baby vil have let adgang til mæthed, og mæthed giver salighed og ro i kroppen.
  • Din baby vil tage på nok på i vægt
  • Din baby vil få frigivet energi til læring.

Sammenlagt giver det en glad baby, der sikres trivsel og vækst, og får frigivet tid og energi til  verden omkring sig.

Hvad betyder det for din baby, når teknikken IKKE er god?

Din baby er ved fødslen udstyret med instinkter og reflekser, der muliggør amningen. En baby vil sutte instinktivt, men vil ikke have nogen forprogrammerede instinkter, der fortæller om den måde det gøres på er den mest optimale måde (det vi kalder korrekt teknik eller effektiv teknik eller god teknik).

Din baby kan umuligt vide, hvor meget mælk, der skal komme ud pr. sut (eller kan komme ud ved at rette op på teknikken) eller hvor meget mælk, der er behov for, for at kunne trives. Det er derfor ikke bare en stor hjælp for ens baby, men også nødvendigt, at du som forælder sikrer og tager ansvaret for, at din baby har en god teknik ved brystet og får mælk nok ud af brystet med den teknik, han eller hun har ved brystet. Og det kan du sagtens, hvis du ved hvordan.

Det der kendetegner en forkert teknik er, at barnet har for lidt af brystvorten med inde i munden. Det ser sådan her ud. En lille ikke så åben mund og at man kan se barnets læber. Man kan ligesom fornemme det lille greb om brystvorten = barnet har for lidt brystvorte og bryst med inde i munden.

Med en dårlig teknik eller en mindre god teknik ved brystet, vil barnet risikere at få mindre mad end han eller hun har brug. Eller at skulle lægge længe ved brystet for at blive mæt og får nok mad.

Det vil kunne gøre, at;

  • barnet vil mangle den ro og tilfredshed i kroppen som god mæthed giver.
  • barnet vil opleve, at det ikke er nemt at få tilfredsstillet sine basalt behov for mad.
  • barnet vil måske opleve livet som (unødvendigt) hårdt og svært.
  • barnet vil eventuelt have svært ved at sove.
  • barnet vil have problemer med at tage på – eller tage nok på.
  • barnet vil have sværere ved at lære noget nyt, fordi overskuddet bliver mindre.

Hvilket er hårdt og frustrerende for både mor, far og baby.

Video om babys teknik ved brystet

Hvad jeg selv kan gøre for din amning

Du har brug for at vide, hvordan det skal mærkes, når din baby har en god teknik (det skal være smertefrit). Hvordan det skal se ud (se fotos) og hvordan det skal lyde (mængden af synk). Derudover har du brug for at vide, hvordan du kan lægge din baby til brystet med en god teknik.

For det meste drejer en ikke så god teknik ved brystet sig om, at baby skal have mere af brystvorten ind i munden under amningen og/eller at brystvorten skal tippes, så den kommer mere op i ganen og væk fra tungen, der jo er ru og ved forkert placering kan skade brystvorten.

Få styr på teknikken med Babyinstituttet;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!