KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Tegnblødning – blødning fra aktivitet i livmoderhalsen

Tegnblødning kommer af aktivitet i den nederste del af livmoderhalsen. Når fødslen nærmer sig, begynder livmoderen at lave mere og mere aktivitet i form af tiltagende plukkeveer, der til sidst bliver til begyndende veer. Plukkeveerne i slutningen af graviditeten gør, at livmoderhalsen blødgøres og trækker sig op – afkortes. Derudover begynder livmodermunden ofte at åbne sig lidt – hvilket kan få slimproppen til at gå. Altsammen er en del af den modning, der foregår som optakt til fødslen – og kan give lidt frisk eller brunligt blødning.

Hvorfor har man tegnblødning?

Når muskulaturen trækkes, strækkes og åbner sig, overrives nogle af de bitte små blodkar inde i livmodermunden ofte. Det resulterer i en lille blødning. Denne form for blødning kaldes for tegnblødning – denne type blødning opfattes nemlig som et tegn på, at fødslen er på vej.

Eller nærmere KAN være på vej! For tegnblødning i sig selv er ikke i sig selv en del af den begyndende fødsel. Du kan derfor sagtens opleve at have en eller flere tegnblødninger, og også flere uger, inden du rent faktisk går i fødsel.

Tegnblødninger fortæller dig, at der er aktivitet, der påvirker livmoderhalsen. Den fortæller, at din krop modnes til fødslen, hvilket er en fordel, uanset om du føder i morgen – eller først om længere tid.

tegnblødning
Gravid med begyndende sammentrækninger i livmoderen – og tegnblødning?

Hvad du oplever

Du vil opleve at der kommer blod ud af skeden eller at du finder blod i dine underbukser. Blødningen kan være både frisk rød, slimet eller brunlig. Du kan opleve menstruationsagtig murren, kraftige plukkeveer eller veer sammen med blødningen.

Du vil sikkert også opleve at blive forskrækket og bekymret.

Er tegnblødning farligt?

Tegnblødning kommer fra overfladiske blodkar i livmodermunden og er ikke farligt hverken for dig eller din baby i livmoderen.

Jo længere fra din terminsdato du er, jo mindre godt er det at der er meget aktivitet i den nederste del af livmoderhalsen. Hvis den blødning du har kommer fra tegnblødning, kan det være et forvarsel om truende for tidlig fødsel. De fleste gange vil det dog bare være kontaktblødning.

Hvis du oplever tegnblødning, før du er fulde 37 uger (37+0), skal du henvende dig til dit fødested pr. telefon og få dem til at hjælpe dig med at vurdere situationen.

Andre artikler om fødslen

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!