KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Te og gravid

Som gravid er der pludselig et lille menneske i maven, som man også skal tage hensyn til og derfor melder forskellige spørgsmål sig som:  Hvordan er det lige med te, når jeg er gravid?

Når man taler om, at te ikke skulle være godt for gravide, så er det den koffein, der er i nogle typer te, som man er bekymret for. Teen i sig selv er helt ufarlig.

Hvor meget te må man få i graviditeten?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som gravid ikke indtager mere end 200-300 milligram koffein pr. dag. De norske sundhedsmyndigheders anbefaling er, at gravide indtager så lidt koffein som muligt og helst under 100 milligram koffein pr. dag.

Hvor meget koffein er der i te?

Det er kun te med koffein, som du bør begrænse indtaget af. Du kan altså drikke så meget te uden koffein, som du har lyst til.

  • Sort te indeholder mellem 250 og 500 milligram koffein pr. liter.
  • Grøn te indeholder 100 til 150 milligram koffein pr. liter

Ved te-typer med koffein gælder det, at jo stærkere en kop te du drikker, jo mere koffein vil den indeholde.

Te, hvordan med te, når man er gravid?

Hvad er risikoen ved at få for meget te som gravid?

Der er ingen risiko for gravide ved at drikke te, det afgørende er mængden af koffein, man indtager pr. døgn. Flere undersøgelser har vist, at koffein giver øget risiko for graviditeten.

Den koffein i den te du drikker skal lægges sammen med den koffein, du får andre steder fra. Vær opmærksom på, at der også er koffein i kaffe, cola, energidrikke, te (sort og grøn) og chokolade. Du kan læse mere om undersøgelserne i artiklen koffein og gravid.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!