KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Talgknopper, hvide knopper i ansigtet

Talgknopper er forstørrede talgkirtler, der viser sig som hvide prikker i din babys hud, især i ansigtet, specielt på næsen. De er helt normale og ganske fredelige.

I tilslutning til de enkelte hårsække findes en talgkirtel, hvis opgave det er at producere fedtstof til huden, der føres ud langs hårstrået og lægger sig på hudens overflade. Talget giver huden sin glans og smidighed og gør huden vandskyende. Foruden en vis modstandsdygtighed over for bakterier. Kirtlerne er særlig aktive når man er ung, især i puberteten, og produktionen aftager med alderen.

Talgknopper ved øjenene på nyfødt
Talgknopper ved øjnene på nyfødt

Hvad jeg selv kan gøre ved talgknopper

Du skal ikke gøre noget ved talgknopperne, da de ikke generer din baby. De fleste talgknopper forsvinder af sig selv i løbet af nogle uger.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!