HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Synkerefleksen / synker ved brystet

Synkerefleksen udløses, når der er mælk eller spyt nok i munden til, at væsken berører bestemte punkter bagerst i ganen. Synkerefleksens formål er at få mælk og spyt fra mundhulen ned i maven og at kunne få mælk fra mundhulen og ned i mavesækken. Når din baby synker, vil du samtidig kunne høre en lille kliklyd eller en lille synkelyd (fordi din baby er lille).

Synkelyden er en vigtig hjælp til at vide, om din baby får mælk ved brystet og hvor meget mælk din baby får – altså hvor mange gange din baby synker. Især i starten, hvor mælken kun er der i en lille mængde, er det et vigtig redskab at kunne høre synk. Det er nemlig utroligt vigtigt, at din baby får så meget råmælk som han eller hun kan, for ikke at tabe sig for meget.

Synker baby, nyfødt baby ammer, men er der synkelyde?

Hvilke udfordringer kan der være med synkerefleksen

Hvis ens baby er forkvalmet efter fødslen, vil ens baby ligge og gylpe slim og fostervand op og synke igen pga. synkerefleksen. Oftest skal den slim, der sidder og kører op og ned mellem mavesæk og mundhulen helt op (og altså ikke synkes igen) for at kvalmen går væk.

Stramt tungebånd kan også gøre det vanskeligt for en baby at synke (korrekt).

Hvad kan jeg selv gøre for min amning

. Synk er vigtige og mængden af synk fortæller dig hvor meget din baby får at mælk ved brystet. Hvis din baby ikke synker ved brystet eller ikke synker særlig meget er der noget med amningen, der ikke fungere optimalt. Ofte er det barnets teknik ved brystet eller mælkeproduktionen (eller begge dele) der skal optimeres. Det er vigtigt for din babys trivsel af du finder en løsning.

Vores  ESA metode kan lære dig, hvordan du lægger din baby til brystet på en måde, der ikke gør skade på brystvorten, og som giver din baby et maksimalt udbytte ved brystet og samtidig stimulerer mælkeproduktionen optimalt. Viden og opmærksomhed på i synkelyde bør være en vigtig del af ammevejledningen, fordi den giver dig en god fornemmelse af, hvor meget din baby får ved brystet.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

Haps din plads!

error: Content is protected !!