LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Babygear

Svøb / babysvøb

Et svøb eller et babysvøb er et stykke stof, der bruges til at vikle barnet ind i på en måde der begrænser barnet i at kunne bevæge sig, eller at kunne bevæges sig særlig meget. Ideen med et svøb er at videreføre det barnet kender inde fra livmoderen, nemlig pladsmangel. Formålet er at livet udenfor livmoderen, i hvert fald til en overgang kommer til at minde så meget som muligt om det velkendte liv inde i livmoderen, og dermed virker mindre nyt (og skræmmende).

Det at svøbe børn er at finde i stort set alle kulturer i verden og også i mange generationer tilbage. Det er forskelligt hvordan det gøres – og hvor grundigt. I nogle kulturer har barnet været helt fikseret og har ikke kunnet bevæge en lillefinger og i andre kulturer har “svøbet” været mindre bombastisk, med mulighed for mere bevægelsesfrihed til barnet.

Du kan læse mere om at svøbe her =>

Svøb, der bare er et stykke stof

Det helt traditionelle svøb er bare et stykke stof, der enten er kvadratisk eller mere aflangt, som barnet vikles ind i. Selve svøbningen kan foregå på forskellige måder og variere, men alle med det formål at begrænse barnets bevægelser (og når det bruges i dag med det formål at give barnet følelsen af livmoderen og ro i kroppen til at kunne sove).

Hvis du vil svøbe din baby i et stykke stof, så skal det være stort nok til at kunne “holde på” din baby. Er svøbet en almindelig stofble, vil det kun fungere, når din baby er helt lille. Et svøb på 120 X 120 vil kunne fungere i hele den periode din baby er lille og evt. vil have brug for at blive svøbt.

Specialdesignet svøb

Fordi det ikke er alle der kan få det helt almindelige svøb til at du, enten fordi det vikler sig op eller fordi deres baby har en helt eminent evne til at kunne komme fri af svøbet – og dermed få forstyrret sin søvn (vågner op), så er der kommet et marked for at specieldesignet svøb. Deres primære formål er en løsning hvor primært barnets hænder ikke kan vikle sig fri – og dermed få vækket barnet.

De er lidt forskellige i udformning og nogle er bedre gennemtænkt og virker bedre til formålet end andre.

Du kan se eksempler på dem her:

FOTOS

Svøb og vuggedød

Efter man har fået mere viden om vuggedød, ved man at overophedning er en væsentlig faktor, der øger risikoen for vuggedød. Hvilket man skal være særligt opmærksom på, hvis man svøber sin baby under søvnen.

Her på Baby Instituttet har vi rigtig god erfaring med svøb, og sikrer os selvfølgelig altid at barnet ikke overophedes. Vi oplever at babyerne falder hurtigere til ro, ved at kroppen hjælpes derhen, hvor det er lettere for barnet at falde i søvn. Vi oplever også, at de babyer, der har meget fysisk uro, eller bare elsker at være i fuld vigør, især nyder godt af at blive svøbt og på den måde hjælpes i ro, så barnet bedre kan falde i søvn og ikke mindst forblive i søvnen til han eller hun er udhvilet.

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!