KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Suttebrik / ammebrik og hvad de bruges til

En suttebrik er lavet af blødt silikone materiale med form som en brystvorte og med huller i toppen. Den kaldes blandt mødre også for en ammebrik og sælges i forskellig størrelse. Suttebrikker er opfundet til (i en kortere periode) at danne en barriere mellem barnets mund og brystvorten, så smertefulde amninger kan overkommes ved at mindske smerterne. Vær opmærksom på, at suttebrikkerne ikke fjerner den bagvedliggende årsag til, at der er sår på brystvorten. Derudover bruges suttebrikker som en løsning ved at skabe en kunstig brystvorte ved svært indadvendte brystvorter, men kun hvis barnet ikke på nogen anden måde kan hjælpes til brystet uden.

Hvordan bruges suttebrikker?

Suttebrikken anbringes således, at den dækker brystvorten. Hvis der mangler noget plastik i kanten af suttebrikken, skal dette område placeres, hvor barnets næse er under amningen. På den måde bedre kan dufte sin mor og har bedre kontakt med brystet under amningen. Det hindrer også suttebrikken i at klappe op og sidde under næsen, hvad der nogle gange kan gøre på bløde bryster. Mælken suttes ud gennem hullerne i spidsen af suttebrikken.

Det er vigtigt, at suttebrikken placeres korrekt på brystvorten, så din baby ikke laver et skævt sug på brystvorten. Vær også opmærksom på at det er meningen at din baby skal amme med suttebrikken, altså med den samme gode teknik som uden – og altså ikke bare suge.

Suttebrikkerne skal skoldes mellem hver amning, så der holdes en god hygiejne.

Valg af suttebrik

Det er vigtigt, at suttebrikken er af så tyndt materiale som muligt, da det vil gøre barrieren mellem brystvorten/brystet og din baby mindre. Det vil samtidig gøre at mindre af din babys kraft forsvinder ind i suttebrikken, men i stedet bruges ved brystet.

Du skal vælge en størrelse suttebrik, der passer til din brystvorte. En for lille suttebrik kan kan skabe sår på brystvorten og en for stor brik kan gøre din babys sug svagere ved brystet (end ind brystet) og også gøre brikken svær at komme af med, fordi den er så forskellig fra hvordan brystvorten er.

Forsigtighed ved brug af suttebrikker

På Babyinstituttet anbefaler vi ikke brug af suttebrikker som umiddelbar løsning på ammeproblemer, med mindre alt andet er prøvet først. Du lærer hvordan du lægger din baby til brystet med en god teknik.

Det er vores erfaring, at suttebrikker skaber mange flere problemer end de løser og også kan være vanskelige at komme af med igen. Derfor anbefaler vi ikke ammebrikker som en løsning, hvis der er nogen anden vej at gå. Det er også vores erfaring, at for tidligt fødte babyer ikke bør have suttebrik, da de ofte har færre kræfter og suttebrikken vil gøre det endnu sværere for en mindre baby at få en passende mængde mælken ud af brystet. De sår, smerter og flade brystvorter som suttebrikker ofte anvendes for at løse, skal løses ved at moderen

Ønsker du hjælp til amningen, kan du:

Artikler om udstyr til amningen

Andre artikler, der kunne have min interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!