KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Tegn på sult, er din nyfødte sulten?

Nyfødte reagerer overordnet set på to forskellige måder, når de er sultne. Måde 1 er at forholde sig aktiv ved at græde, og måde 2 er at forholde sig passivt ved at sove. En nyfødt baby kan også svinge mellem de to – først at være aktiv, og så ombestemme sig til at være passiv.

Sulten nyfødt baby – min baby forholder sig aktivt

Din baby er sulten og din baby kalder på mad.Med gråden gør din baby dig opmærksom på, at han eller hun har en ubehagelig fysisk tilstand i kroppen. Formålet er, at få dig til at forstå, at der er brug for handling, så en tilstand af mæthed/behag igen kan opnås.

Denne tilstand kalder vi på Babyinstituttet babytilstand.

Sulten nyfødt baby – min baby forholder sig passivt

Din baby forholder sig passivt ved at gøre en eller flere af følgende:

  • Din baby er meget sovende.
  • Din baby spiser uden særlig kraft eller sutter ved brystet uden at synke.
  • Din baby spiser kun kortvarigt.

Denne tilstand kalder vi på Babyinstituttet fostertilstand.

Formålet med at være sovende eller passiv er at spare på maden, fordi den opleves som en mangelvare. Det er den måde babyer reagerer på “madmangel” inde i livmoderen, fordi de på den måde vil kunne “overleve” længere på en for lille mængde mad. Det at gå i fostertilstand er ikke unormalt, da dit barn i starten har været foster længere, end han eller hun har været baby. Forældrene opdager nogle gange ikke at barnet “har lukket ned”, men oplever barnet som “en meget nem baby”. Har man en “nem nyfødt baby” skal man altid være ekstra opmærksom på om barnet bare er nem eller om barnet er i fostertilstand.

Din baby kan også “gå i dvale”, hvis din baby synes livet uden for livmoderen er meget hårdt eller hvis du, som mor, er meget ked af det. Babyer der er gule kan også reagere ved at blive sovende og sløve, med risiko for at tilstanden udvikler sig til problematisk gulsot.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!