HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Stress og graviditet

Igen og igen ser vi gravide kvinder, der omlægger deres liv radikalt og gør deres krop til det bedst mulige miljø for deres baby. Helt naturligt – og uden andres indblanding – kommer lysten til positive forandringer fra det ansvar, som din lille nye menneskespire fører med sig.

Når du lige har sundet dig over den positive graviditetstest og så småt begynder at kunne rumme den nye virkelighed – at din krop de næste 8 måneder skal være miljø for et andet menneskes tilblivelse.

Dine tanker har sikkert allerede været omkring de uger, der er gået siden ægløsningen, og hvordan miljøet har været i den tid for det lille menneske i din mave.

Hvis der været fester, der ikke er gået helt stille for sig, kan det være din første bekymring som kommende mor. Bekymringerne kommer, fordi det lille væsen er har betydning for dig. Og du hverken kan gøre fra eller til i forhold til fortiden, så ta´ og se ind i fremtiden herfra.

Mor slapper af med baby i maven og kigger på scanningsbilleder

Den mest underkendte risikofaktor for din graviditet?

Som entusiastiske jordemødre med stor fokus på fagligheden har det lille nye liv vores fulde opmærksomhed. Fra lille spire til fuldbårent barn allerede på det første leveår.

Vi vil sikre os, at du kender den største, mest underkendte risikofaktor for din graviditet. Den største og mest underkendte risikofaktor er stress – Vi forudsætter, at du er helt på de rene med, at alkohol og rygning i graviditeten er en dårlig kombination.

Din tilstand er din babys opvækstbetingelser

Der er mere og mere fokus på, at den tilstand af stress, du som mor er i, har indflydelse på din baby. Helt nøjagtig hvordan og hvor meget er endnu ikke klarlagt. Man ved dog, at din baby i livmoderen lever under de samme fysiske og kemiske forhold, som dig selv.

Når du er stresset, frigøres der en række stresshormoner som du og din baby påvirkes af.

Stress kan disponere dit barn til angst og depression

Undersøgelser viser, at stress kan disponere til angst og depression senere i livet hos børn, der er blevet til i en stresset mors krop – altså i et kemisk miljø af stresshormoner.

Flere for tidlige fødsler hos stressede gravide

Undersøgelser  har vist at stressede kvinder oftere føder for tidligt – også alt for tidligt. Det kan have fatale konsekvenser at blive født for tidligt, fordi jo tidligere babyer tvinges til at forlade livmoderen, jo mere umodne er alle deres indre organer, herunder lungerne og fordøjelsessystemet. Årsagen til at for tidlig fødsel er ikke fastlagt. En årsag kan være, at kroppen forsøger at aflaste sig selv ved at ”skille sig af med” den ekstra byrde, det er også at skulle tage sig af barnet i livmoderen. En anden teori er, at kvinder i en ”overlevelsestilstand af stress” ikke på samme måde er i kontakt med deres krop og derfor ikke opfanger eller responderer naturligt på de signaler, kroppen sender om at tage den med ro.

Flere dødsfødsler hos stressede gravide

En meget stor spørgeskemaundersøgelse af næsten 20.000 danske kvinder påviste en øget tendens til dødsfødsel hos kvinder, der følte sig stressede end hos kvinder, der følte sig godt tilpas.

Man formoder, at det skyldes kroppens ændrede kemiske balance, og at denne påvirker blodkarerne i moderkagen og dermed blodforsyningen og iltningen til barnet i livmoderen.

Slap af, det betaler sig

Det er derfor af stor betydning for gravide at holde kroppen afstresset. Faktisk kan det betale sig at finde harmoni og tage den med ro, fordi det kan gøre en helt afgørende positiv forskel for både din lille baby og dig selv.

Er du stresset, angst eller har svært ved at sove, så er et 1:1 minikursus i vores stressregulerende og afslappende vejrtrækningsteknik det, du (og din baby) har brug for.

Du kan kontakte os på telefon 2277 3571 for at booke en tid.

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!