HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Storkebid, rødt mærke i nakke eller rød på øjenlåg

Storkebid er røde mærker på huden, fra forandriner i hudens små blodårer, således af de udvides. Blodkarene kan ses gennem huden og træder ofte endnu tydligere frem under anstrængelse og gråd. Når man trykker på dem, afbleges de. Storkebid er helt ufarlige.

Storkebid ses for det meste på øjenlågene, i panden og i nakken ved hårgrænsen.

Hvordan kommer der storkebid og hvormange få dem

Dengang børnene kom med storken, kom storkebid af, at storken kom flyvende med barnet i næppet, med et godt tag i nakken.

Men i dag ved man at storkebid kommer af (godartede) hudforandriner. Storkebid ses hos 1 ud af 3 nyfødte.

Storkebid på øjenlåg af nyfødt baby
Storkebid på øjenlåg af nyfødt baby
storkebid i nakken på nyfødt
Storkebid i nakken på nyfødt

Hvornår forsvinder storkebid

Storkebid mindskes og forsvinder lidt efter lidt i din babys første leveår. Hos 40 % forsvinder de i løbet af de første levemåneder, og de allerfleste er forsvundet ingen 18 månedersaldren. Efter at de synes at være forsvundet helt, vil de stadig træde frem og kunne ses, hvis din baby eksempelvis er meget varm eller grædende.

Storkebid over øjenlågende forsvinder altid. Nogle gange forsvinder storkebid ikke i nakken – og kan ses resten af livet.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!