Storkebid, rødt mærke i nakke eller rød på øjenlåg

Storkebid er røde mærker på huden, fra forandriner i hudens små blodårer, således af de udvides. Blodkarene kan ses gennem huden og træder ofte endnu tydligere frem under anstrængelse og gråd. Når man trykker på dem, afbleges de. Storkebid er helt ufarlige.

Storkebid ses for det meste på øjenlågene, i panden og i nakken ved hårgrænsen.

Hvordan kommer der storkebid og hvormange få dem

Dengang børnene kom med storken, kom storkebid af, at storken kom flyvende med barnet i næppet, med et godt tag i nakken.

Men i dag ved man at storkebid kommer af (godartede) hudforandriner. Storkebid ses hos 1 ud af 3 nyfødte.

Storkebid på øjenlåg af nyfødt baby

Storkebid på øjenlåg af nyfødt baby

storkebid i nakken på nyfødt

Storkebid i nakken på nyfødt

Hvornår forsvinder storkebid

Storkebid mindskes og forsvinder lidt efter lidt i din babys første leveår. Hos 40 % forsvinder de i løbet af de første levemåneder, og de allerfleste er forsvundet ingen 18 månedersaldren. Efter at de synes at være forsvundet helt, vil de stadig træde frem og kunne ses, hvis din baby eksempelvis er meget varm eller grædende.

Storkebid over øjenlågende forsvinder altid. Nogle gange forsvinder storkebid ikke i nakken – og kan ses resten af livet.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.