LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Amning

Store bryster & amning

Store bryster kan som udgangspunkt lave en helt masse mad, fordi de fleste (naturligt) store bryster også ofte har en masse mælkekirtler. Store brystet kan ofte levere mad ligesom babyer der får flaske, nemlig store portioner af gangen, så når store bryster er startet op til produktion, så er der fantastiske (store) madpakker for en baby!

Der er ikke nogen bryster, der er for store til amning:

Vellykket amning med store bryster på Det Private Barselshotel

Men når det så er sagt, så kræver det for mange kvinder med store bryster ofte noget (og for nogen også meget) ekstra at nå der til hvor amningen spiller og brysterne levere! Det skyldes at der er mere man selv skal for at sikre sig en god mælkeproduktion. Og at mange fagpersoner synes at store bryster er sværere at håndtere og det derfor kan være sværere at få god hjælp til håndteringen af bryster og baby – sammen.

Gode håndgreb til at lægge barnet til

Der er altid brug for gode håndgreb til at sikre at en baby har en god teknik ved brystet. Med store bryster er det ofte endnu mere vigtig. Der er mange med store bryster, der synes det er svære at få barnet lagt til, hvilket det også ofte er, blandt andet fordi det kan være mere svært at se barnet mund – for brystet og fordi brystvorten på store bryster ofte også er fald, så der ligesom ikke er noget helt fast for barnet at navigere efter.

Men for så godt som alle kan begge dele løses med gode håndgreb til at hjælpe brystvorten korrekt ind i babys mund – her bruger vi ESA-metoden, som dur til alle typer bryster og brystvorter

Ammebrikker er ikke for dig – og din baby

Ammebrikker og store bryster er en MEGET dårlig – for ikke at sige det som det er ofte en helt umulig kombination. Der skal selvfølgelig nok være en kvinde, der har fået deres amning til at lykkes med den kombination, men det gælder ikke for de fleste.

Ammebrikker og store bryster vil gøre det endnu sværere for barnet at starte brystet op til en god produktion, fordi suttebrikken gør det svære for barnet at få mælken ud af brystet og dermed også at tømme bryster for mælk.

Ammebrikekr vil også gøre barnet i stand til at tømmes brystet dårligere, hvilket øger risikoen for mælkestase og dermed brystbetændelse.

Du skal være ekstra opmærksom på en god tømning

Med store bryster skal du være særlig opmærksom på at hele brystet startes op til mælkeproduktion. For at den enkelte mælkekirtel i brystet kan fungere skal den tømmes både for råmælk og herefter for den blivende mælk. De mælkekirtler det ikke sker for – der ikke tømmes – komme ikke med i produktionsapparatet, hvorfor det kan lade sig gøre at have store bryster, men en lille mælkeproduktion.

En baby tømmer nemmest det område der er tættes på barnets mund, fordi barnet jo suge mælken ud af brystet. Med store bryster ved en stor del af mælkekirtlerne ligge langt fra barnets mund – og derfor være svære for barnet at nå. Der vil derfor helt sikkert skulle en aktiv indsats til fra din side med at få tømt brystet for råmælk og mælkeproduktionen i gang – da det ikke vil være noget man kan forvente at en nyfødt baby (med sikkerhed) kan håndtere.

Pas på med mælkeknuder & brystbetændelse

En anden ting med store bryster er at der både i opstarten og senere lettere kan gemme sig mælk i brystet, altså områder der ikke tømmer sig med under amningen. Eller at mælkeproduktionen bliver for stor til barnets behov (ofte kun i starten til mælken har reguleret sig ned), således at områder af brystet ikke tømmer sig under amningen eller at der bare står en masse mælk tilbage i hele brystet efter baby har spist. Med store bryster skal du være særlig påpasselig med ikke at få mekaniks brystbetændelse, fordi det kan kommer i områder der ikke tømmes under amningen.

Brug for hjælp?

Hvis du sidder med din amning og synes at du ikke rigtig kan få det til at lykkes, så har vi stor erfaring. Både med amning og med amning med store bryster

Har du ikke født endnu vil jeg anbefale dig at;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!