HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Stofble, hvad du skal vide om stofbleer

En stofble i hånden og en baby på armen; sådan vil du ofte komme til at se dig selv i den første lange tid med din baby. Stofbleer er nemlig intet mindre end uundværlige i alt den tid, hvor din baby er lille. Du kan simpelthen ikke få stofbleer nok, når du får eller har en baby – og bagefter kan du bruge de stofbleer, der stadig har et liv, til mere praktiske ting rundt omkring i huset. Men det er først, når din baby har smidt bleen, at det bliver relevant for om meget lang tid. Ind til da skal du bare have en masse på hylden, for der vil hele tiden være en bunke af dem til vaske – også.

Hvad du bruger stofbleer til med en baby i huset:

  • at tørre din baby om munden under amningen eller flaskemadning
  • at fange mælk der løber
  • til at afværge det værste baby-gylp
  • når du pusler din baby
  • din baby vil ofte ligge på en stofble
  • nogle bruger også stofbleer til hyggeklude
  • du bruger dem i barnevognen
  • og har dem i pusletasken
  • og senere når din baby bliver ældre, vil du bruge dem i forbindelse med grød og mad.

Stofbleer kan have forskellig størrelse

Når du køber stofbleer, skal du ligeledes forholde dig til størrelsen. Vi kan allerbedst lide en god stor stofble, og har derfor ikke nogen af de små.

Nogle stofbleer findes i kæmpe størrelser (ofte 120 x 120) og fungerer i så fald bedre som svøb end som en stofbleer.

Stofbleer der er bløde – og dem der kradser

Det er vigtigt, at de stofbleer, du bruger til at tørre din baby om munden med, er meget bløde. Vi oplever desværre, at nogle at de stofbleer vi får i hænderne er temmelig kradsende – skørt at det overhovedet findes. Især når din baby er nyfødt, er huden på kroppen fin (tynd). Her skal der ikke meget til at “kradse” den – eksempelvis vil bare en af din babys egne bløde negle lave mærker.

Kvaliteten af de stofbleer, du bruger til “enden”, er ikke så vigtig, med mindre du bruger dem til at duppe din babys ble-område tørt med efterfølgende. Her vil huden ligeledes være sensitiv – og det er jo mange gange om dagen, din baby skal pusles. Så vores anbefaling er at holde dig til de bløde stofbleer, eller at holde dig fra at bruge dem til at “tørre” med.

Stofbleer der kan suge – og så dem der ikke kan

Der er også stor forskel på, hvor godt en stofble kan suge – og det er absolut en fordel, når de kan det. Det første vi købte til vores barselshotel år tilbage var nogle fine økologiske nogle – der ikke var afbleget. Men det kunne ikke suge – som i overhovedet ikke. Vi måtte vaske og tørre dem hen mod 20 gange, før de begyndte at kunne suge bare sådan nogenlunde. Den slags har vi selvfølgelig aldrig købt siden.

Økologiske stofbleer – og dem der ikke er

Sidst, men ikke mindst findes stofbleer, som så meget andet, økologiske eller ikke økologiske. Det i sig selv er jo en smagssag hvad man er til. Ofte bruges stofbleerne i tæt kontakt med din baby, næsten i lige så tæt kontakt som det tøj din baby har på. Så hvis du en lille smule til økologi kunne det give god mening at investere i nogle økologiske stofbleer.

Andre artikler om babygear

Ande artikler om amning og baby

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!