HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Pas på med stimulering af babys kinder ved brystet

Det er desværre en udbredt misforståelse af det er smart at stimulere babys kinder – ved at ae dem – hvis man ønsker at holde barnet aktiv ved brystet. Det er rigtigt, at det virker, men det er “forkert” eller mere diplomatisk bedre ikke at gøre.

Helt overordnet set er det en god ting, at give en baby “gode vaner ved brystet”, blandt andet at holde barnet aktiv ved brystet, hvis han eller hun kommer til at falde i søvn mellem 2 mundfulde ved brystet og før end han eller hun er mæt (mavesækken fyldt). Men din babys kinder bør være NO GO i den sammenhæng.

Stimulering af kinderne forvirrer søgerefleksen

Rundt om munden og på kinderne sidder din babys søgerefleks.

stimulering af babys kinder er et NO GO under amningen, her er et closeup af baby ved brystet

Søgerefleksen gør at barnet søger brystet og åbner munden for at gribe om brystvorten.

Når du aer din nyfødte baby på kinderne, får hjernen en stimuli, der siger: “der er en brystvorte, få fat i den” og din baby vil vågne op af berøringen og ved den oplysning. Med undtagelse af hvis barnet er helt mæt, for træt eller ikke har flere kræfter at spise med (ved det måltid, og gælder primært nyfødte).

Nogle babyer vil vide at de har fat i brystvorten og være ligeglad med “den anden brystvorte” de får signal om er ved deres kind. Andre babyer vil, ved at blive aet på kinden, slippe brystvorten, for at få fat på den brystvorte, de tror er ved kinden.

Når en baby har gjort det nogle gange – eller flere gange, vil de fleste begynde at ikke at åbne munden eller ikke at opnå munden så godt. Deres søgerefleks bliver “afmonteret” eller “forvirret”. Aktivering af kinderne = søgefleksen er blevet kodet som en misinformation, man (barnet) ikke skal tage sig af.

En lille mund eller halv lukket mund er ikke nem at arbejde med.

Det kan gøre det svært at lægge barnet (korrekt) til

For et ældre barn, hvor amningen kører på rygraden, har det ingen negative konsekvenser at “miste søgerefleksen”. Barnet vil allerede vide, hvad han eller hun skal gøre ved brystet.

Men for en nyfødt baby, kan det gøre det svært at få fat ved brystet eller at få korrekt ved brystet (med en god teknik), at få “afmonteret” søgerefleksen. Det kan gøre, at barnet har svært ved at få ved brystvorten, ikke åbner munden ordentligt op ved brystet og får en dårlig sutteteknik.

Hvad kan jeg selv gøre for min amning

Lad kinderne være, når din baby spiser.

Stimuler hellere alle andre steder, det kan være i håret, i nakken eller på kroppen, hvis du ønsker at “vække din nyfødte baby” ved brystet. Hvad du sagtens vil kunne have brug for, og det vil gøre at din baby får spist “et helt måltid” i stedet for at flade i søvn før han eller hun er mæt (fyldt op).

Hvad hvis jeg har gjort det, kan min baby blive god igen? Ja, det holder bare op med det nu. Det kan måske komme til at have skabt nogle udfordringer, der skal løses. Men mest skal du se på hvorfor din baby er træt ved brystet. Det alt gøre noget her, vil ofte være det bedste sted at tage fat.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!