KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Stimulering af babys kinder ved brystet, hvorfor du bør undgå det!

Det er desværre en udbredt misforståelse, at det er smart at stimulere babyens kinder, ved at ae dem, hvis man ønsker at holde barnet aktiv ved brystet. Det er rigtigt, at det virker, men det er bedre ikke at gøre netop det.

Helt overordnet set er det en god ting, at give en baby “gode vaner ved brystet”. Blandt andet at holde sit barn aktiv ved brystet, så dit barn ikke falder i søvn ved brystet, før end han eller hun er dejlig mæt (mavesækken fyldt). Bare ikke ved at stimulere kinderne.

Stimulering af kinderne forvirrer søgerefleksen

Rundt om munden og på kinderne sidder din babys søgerefleks.

stimulering af babys kinder er et NO GO under amningen, her er et closeup af baby ved brystet

Søgerefleksen gør, at barnet søger brystet og åbner munden for at gribe om brystvorten.

Når du aer din nyfødte baby på kinderne, får hjernen en stimuli, der siger: “der er en brystvorte, få fat i den” og din baby vil vågne op af berøringen og den “information fra kinderne”. Med undtagelse af hvis dit barn er meget mæt, for træt eller ikke har flere kræfter at spise med (ved det måltid gælder primært nyfødte).

Nogle babyer vil, ved at blive aet på kinden, slippe brystvorten, for at få fat på den brystvorte, barnet tror er ved kinden.. Men langt de fleste babyer vedvat de har fat i brystvorten og derfor være ligeglade med “den anden brystvorte” de får signal om er ved deres kind.

Når en baby har ignoreret de signaler nogle gange – eller flere gange, vil de fleste babyer begynde ikke at åbne munden eller ikke at opnå munden så godt. Deres søgerefleks bliver “afmonteret” eller “forvirret”. Man kan kalde det søgeforvirring – på samme måde som at barnet kan have sutteforvirring. Aktivering af kinderne = søgerefleksen bliver kodet som en misinformation, noget barnet ikke skal reagere på ved at åbne munden stort op. En lille mund eller halvt lukket mund er et problemer og ikke nem at arbejde med i forhold til at sikre en god teknik ved brystet.

Det kan gøre det svært at lægge barnet (korrekt) til

For et ældre barn, hvor amningen kører på rygraden, har det ingen negative konsekvenser at “miste søgerefleksen”.  Og barnet vil ikke særlig let blive søgeforvirret, fordi barnet allerede har godt styr på hvad han eller hun skal gøre ved brystet.

Men for en nyfødt baby, kan det gøre det svært at få fat ved brystet eller at få korrekt ved brystet (med en god teknik), at få “afmonteret” eller forvirret søgerefleksen. Det kan gøre, at barnet har svært ved at få fat ved brystet, ikke åbner munden ordentligt op ved brystet eller får en dårlig sutteteknik.

Hvad kan jeg gøre i stedet

Lad kinderne være, når din baby spiser.

Stimulerer gerne alle andre steder. Det kan være i håret, i nakken eller på kroppen, hvis du ønsker at “vække din nyfødte baby” ved brystet. Hvad du sagtens vil kunne have brug for, for at din baby får spist “et helt måltid” i stedet for at falde i søvn ved brystet, før han eller hun er helt mæt (fyldt op).

Det vil også ofte være relevant at se på hvorfor din baby skal holdes i gang ved brystet. Er mælkeproduktionen som den skal være?

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!