Genåbningssalg få 20 % rabat med koden "HURRA20" i WEBSHOPPEN =>

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første 100 dage af din babys liv – herefter ikker så hyppigt. Få daglige guldkorn i din indbakke om graviditeten, din babys udvikling i livmoderen og efter det udenfor livmoderen,  bliv klogere på babyudstyr og vejledning til brug mm. Derudover får du en unik adgang til gode rabatter og du løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og barsel. Kort sagt undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fodsel

Steriltvandspapler / papler / bistik som smertelindring under fødslen

Steriltvandspapler går i daglig tale under navnet bistik. Det er sterilt vand, der sprøjtes ind under huden i det område der gør ondt. Det sterile vand giver kort en svigende og stikkende smerte (som et bistik) og herefter en smertestillende effekt i det pågældende område.

Steriltvandspapler virker for det meste umiddelbart efter at de er blevet lagt.

Hvilken effekt har steriltvandspapler under fødslen

Steriltvandspapler har ofte en god effekt, der dog kun holder omkring 1 time. Herefter skal de gives igen for at opnå en ny effekt.

Det er normalt, at smerten flytter sig til fortil ved skambenet, hvis der er lagt steriltvandspapler i ryggen. Det skyldes at den smertelindrende effekt i ryggen gør at smerten fortil nu mærkes. Steriltvandspaplerne kan så så fald også lægges fortil for også at opnå effekt her.

Der kan gives et ubegrænset antal af stik gennem hele fødselsforløbet.

Hvordan gives steriltvandspapler under fødslen

Det er jordemoderen, der lægger steriltvandspaplerne. Du kan sidde op, stå op eller ligge ned.

Jordemoderen sprøjter det sterile vand ind under huden – hvormed der kommer en papel (en hævelse). Den sterile vand sprøjtes ind med en helt tynd nål.

Normalt gives 4 stik i eksempelvis lænden for at opnå optimal effekt.

Hvordan mærkes det at få steriltvandspapler

Steriltvandspapler her fået kaldenavnet bistik, fordi de svier som et bistik. De svier dog kun voldsomt i maks. 30 sekunder, hvorefter smerten forsvinder.

Jo mere ondt de gør at få lagt, jo større smertelindrende effekt synes de at have.

Hvilke bivirkninger er det ved steriltvandspapler

Der er ingen bivirkninger ved steriltvandspapler bortset fra, at det gør ondt at få dem lagt.

Hvad vi kan gøre for dig

Vores Fødselsforberedelse; Fødsel i kontrol er for dig der sammen med din partner gerne vil være så godt som muligt klædt på til fødslen. Desuden er du med vores vejrtrækningsteknik sikret en optimal iltning til din baby under veerne, god kontrol over din krop og god smertelindring.

Efter fødslen kan du og din baby komme trygt og sikkert fra start med barselsophold på Baby Instituttets Barselshotel, hvor der er tid til at dig og din baby. Her giver vi hands on ammehjælp 24 timer i døgnet og I bliver klædt på til at kunne skabe de bedste betingelser for jeres baby, når i kommer hjem.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse