KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Steriltvandspapler / papler / bistik som smertelindring under fødslen

Steriltvandspapler går i daglig tale under navnet bistik. Det er sterilt vand, der sprøjtes ind under huden i det område, der gør ondt. Det sterile vand giver en kort sviende og stikkende smerte (som et bistik) og herefter en smertestillende effekt i det pågældende område.

Hvilken effekt har steriltvandspapler under fødslen

Steriltvandspapler har ofte en god effekt, der dog kun holder omkring 1 time. Herefter skal de gives igen for at opnå en ny effekt. Steriltvandspapler virker for det meste umiddelbart efter at de er blevet lagt.

Det er normalt, at smerten flytter sig til fortil ved kønsbenet, hvis der er lagt steriltvandspapler i ryggen. Det skyldes, at den smertelindrende effekt i ryggen gør, at den smerten, der er, fortil mærkes. Steriltvandspaplerne kan i så fald også lægges fortil for også at opnå effekt her.

Der kan gives et ubegrænset antal stik gennem hele fødselsforløbet.

Hvordan gives steriltvandspapler under fødslen

Det er jordemoderen, der lægger steriltvandspaplerne. Du kan sidde op, stå op eller ligge ned.

Jordemoderen sprøjter det sterile vand ind under huden – hvormed der kommer en papel (en hævelse). Det sterile vand sprøjtes ind med en helt tynd nål. Normalt gives 4 stik i eksempelvis lænden for at opnå optimal effekt.

Hvordan mærkes det at få steriltvandspapler

Steriltvandspapler har fået kaldenavnet bistik, fordi de svier som et bistik. De svier dog kun voldsomt i maksimum 30 sekunder, hvorefter smerten forsvinder.

Jo mere ondt de gør at få lagt, jo større smertelindrende effekt synes de at have.

Hvilke bivirkninger er det ved steriltvandspapler

Der er ingen bivirkninger ved steriltvandspapler bortset fra, at det gør ondt at få dem lagt.

Andre artikler om fødslen

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!