KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Stabeltårn, stablekopper, stableklodser

Et stabeltårn er på en måde et barns første puslespil, fordi et stabeltårn giver barnet mange af de samme udfordringer. Barnet står overfor en opgave, der skal løses. Den kan løses ved tilfældigheder eller ved at barnet gennemskuer (eller får vist, det er der nemlig slet ikke noget i vejen med) hvordan “opgaven” gribes an.

Et stabeltårn, stabelkopper og stabelkasser kan bestå af forskellige materialer som træblokke, plastikkrus, papirkasser. Målet kan være at bygge det højeste mulige tårn eller skabe det planlagte farvemønster eller placere klodserne/kopperne i rækkefølgen størst først og mindst i toppen.

Stabeltårn

Et stabeltårn er en pind, der skal puttes klodser på. Det alene at kunne få dem på pinden i første omgang er en super fin bedrift. Det gør på ingen måder noget, at det ikke sidder som producenten har planlagt det, og klovnen eller formen ikke træder tydeligt frem. Det kan komme senere. Med alderen vil din baby kunne samle original figuren, der er nu kommet et lag mere på.

Stableklodser

Stableklodser eller stabelkopper er nemmere at stable fordi de ikke skal på en pind. De vil derfor være nemmere for det helt lille barn at få til at lykkes – og være niveauet før stabeltårnet. Klodserne eller kopperne stables oven på hinanden, så de bliver mindre og mindre, samtidig med at tårnet bliver højere og højere – for at man så bum, kan vælte det. Det er god underholdning.

Kasserne eller kopperne kan også bruges til mange andre sjove lege. Kopperne kan eksempelvis komme med i badekarret og være en god underholdning der.

God underholdning og læring

Stabeltårn er sjove og udfordrende. Det træner barnets præcision og tålmodighed at bygge et stabilt tårn, der ikke falder sammen. Ud over at være underholdende, er det også med til at udvikle de finmotoriske færdigheder og koncentrationen.

Også en vej til at lære farver og former at kende

En anden funktion et stabeltårn og stableklodser har er at de træne dit barns kendskab til farverne, således at dit barn skal finde den farve, du/I har bestemt nu skal på pinde. Det at kunne farverne er med til at bygge dit barns begrebsverden og sikkerhed i den verden, der omgiver ham eller hende.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!