HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Stabeltårne, puttekasser & puslespil

Jeg kan lige så godt advare dig inden du læser videre, jeg er foruden er helt pjattet med bøger til småbørn også super pjattet stabeltårne, puttekasser og puslespil til børn.

Med et puslespil står dit barn overfor en opgave. Puslespillet skal selvfølgelig være afstemt din babys alder, så du starter med de nemme med kun få brikker. Med puslespil gælder det også om at lave det samme puslespil flere gange – igen og igen. Det vil opbygge dit barns forståelse og oplevelse af at mestre opgaven. Med tiden vil de puslespil, du udfordrer dit barn med, gradvist kunne blive svære og svære – med flere og flere brikker. På den måde vil dit barn kunne vokse med opgaven.

Puslespil stimulerer hjernen og kan ses som en forløber for den matematik, dit barn senere skal lære. Det er samtidig en opgave, der skal løses, og dit barn lærer at gå til opgaver – og finde ud af løsninger. Vigtig viden på den fremtidige færd i livet.

Stabeltårne er også et slags puslespil

Under kategorien puslespil er også stabeltårne, fordi netop de giver barnet mange af det samme udfordringer. Barnet står overfor en opgave, der skal løses. Den kan løses ved tilfældigheder eller ved at barnet gennemskuer (eller får vist, det er der nemlig slet ikke noget i vejen med) hvordan “opgaven” gribes an.

Et stabeltårn er ofte en pind, der skal puttes klodser på. Det alene at kunne få dem på pinden i første omgang er en super fin bedrift. Det gør på ingen måder noget, at det ikke sidder som producenten har planlagt det, og den klovn eller den form ikke træder tydeligt frem. Det kan komme senere. Med alderen vil din baby kunne samle original figuren, der er nu kommet et lag mere på.

Puttekasser

En puttekasse, er en hul kasse med huller i i forskellige former. Til huller høre former og figurer, der passer til hullerne. Når figuren puttes ind i hullet, der passer til den, lander den i kassen. Når alle figurer er puttet i kassen er den fyldt. Den kan så tømmes igen og det hele starter forfra. De fleste puttekasser er ret svære at tumle, da der ofte er virkelig mange forskellige figurer at holde styr på og kunne se formen på. Det er derfor godt at gå med en puttekasser, der er ret simpel. Den vil passe bedre til det mindre barn og det større barn, her ikke så stor interesse i puttekasser.

Også en vej til at lære farver og former at kende

En anden funktion et stabeltårn og puttekasser kan have er, at du kan træne dit barn i former og farver, således at dit barn skal finde den farve, du/I har bestemt nu skal på pinden eller i kassen. Det at kunne formerne og farverne er med til at bygge dit barns begrebsverden og sikkerhed i den verden, der omgiver ham eller hende.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!